Nepapá

1265
13.1.11 12:30

Nepapá

ahojky.Mám doma dvojčata nejedlíky..odjakživa..ale v poslední době se to zhoršilo jěšte víc u Jakuba který odmítá jíst cokoli..ráno si třikrat kousne už nechce,nad obědem ohrne nos přitom mají dobre jídlo max sní polívku pak ho musím nutit aby do nej aspon 4lžičky druhé dostala což nás s manžou stojí dosti nervu a usilí.svačinku taky nechce jugurty nemá rád.. max sní puding paulu..večeře témeř o ničem.Jak je možný že nemá hlad?Nechápu to.Je hroznej hubenour snažím se mu nabízet ruzné jídlo,střídám pečiva ,jugurty a vymýšlím a vymyšlím když jsem v obchodě co jěšte koupit nebo skusit udělat aby jedl..ale jí minimálně..jsme stoho s manžou neštastní.Máte někdo taky takový problém?Nejsem zvyklá na to že Kuba nejí jeho bráška starší krásně jedl a jí..ale tohle,už na nej používáme i ruzné taktiky aby snedl par lžic,třeba že dostane koko když sní atd..protože koko to by chtel furt,vím že by se to tak dělat nemelo jenže já to do něho jiným spusobem opravdu nedostanu :(co stím??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4118
13.1.11 12:35

A zkoušeli jste jídlo nenutit? Uplatňovat pravidlo „u plnýho talíře ještě nikdy nikdo hlady neumřel“? Nechceš, nejez, další jídlo bude obvyklé v obvyklou dobu. A hlavně žádné sladkosti.

Nemám nejedlíka, ale tohle mi zachránilo nervy v krátkých obdobích, kdy mi Maty nic nejedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
13.1.11 13:14
Ywett píše:
A zkoušeli jste jídlo nenutit? Uplatňovat pravidlo „u plnýho talíře ještě nikdy nikdo hlady neumřel“? Nechceš, nejez, další jídlo bude obvyklé v obvyklou dobu. A hlavně žádné sladkosti.Nemám nejedlíka, ale tohle mi zachránilo nervy v krátkých obdobích, kdy mi Maty nic nejedl.

souhlasím s Ywett, a ještě bych zkusila vitamín B, teď nevím jistě, který z těch Béček to je, myslím, že pyridoxin, na podporu chuti k jídlu…akorát nevím, jestli ho takhle malé děti můžou, ale v lékárně ti řeknou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
13.1.11 13:32

Ahoj,
a nejí tak jenom teď, třeba poslední týden dva nebo je to dlouhodobé??
Někde jsem vyčetla, že jsou období, kdy prostě nechtějí jíst a pak to samo přejde… :nevim: Malý mi teď taky odmítá vše, tak doufám, že ho to rychle přejde, protože mi s tím nejezením kazí malou a ta to pak taky plive :evil:
A jinak bych zkusila, že když nejí, tak nic nebude a další jídlo zase v určitou dobu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
13.1.11 14:00

..ja kdyz jsem nechtela jist tak mi to babicka vzala a dostala jsem to k veceri, kdyz ani k veceri tak jsem to dostala k snidani atd. Vetsinou k te snidani nebo obed dalsi den uz jsem to snedla pac hlad byl velikej…pro nekoho moc brutal ale funguje to…pises ze koko by do sebe cpal,takze to je podle me jen vybiravost…dokud nezacne poradne jist tak bych koko uplne zrusila… 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
13.1.11 14:06

Holka měla taky takové období,hlavně v zimě když jsme nemohly moc ven,trvalo to pár dní,pak to dohnala,hlavně nenutit,příjdeš o nervy a jemu to zprotivíš ještě víc :wink:

• Citovat
  • Upravit
4118
13.1.11 14:09
Tuco píše: ..ja kdyz jsem nechtela jist tak mi to babicka vzala a dostala jsem to k veceri, kdyz ani k veceri tak jsem to dostala k snidani atd. Vetsinou k te snidani nebo obed dalsi den uz jsem to snedla pac hlad byl velikej…pro nekoho moc brutal ale funguje to…

Babička tohle uplatňovala na tátu a jeho bratry. Nejsou tím nijak poznamenaní, jen se kysele usmívají, když vidijou někoho pitvat se v jídle.
Přiznám se, že bych chtěla být taky tak tvrdá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
13.1.11 14:29
Ywett píše:
Tuco píše: ..ja kdyz jsem nechtela jist tak mi to babicka vzala a dostala jsem to k veceri, kdyz ani k veceri tak jsem to dostala k snidani atd. Vetsinou k te snidani nebo obed dalsi den uz jsem to snedla pac hlad byl velikej…pro nekoho moc brutal ale funguje to…
Babička tohle uplatňovala na tátu a jeho bratry. Nejsou tím nijak poznamenaní, jen se kysele usmívají, když vidijou někoho pitvat se v jídle.
Přiznám se, že bych chtěla být taky tak tvrdá!

ja tim taky nejsem poznamenana, prave naopak ..sezeru co se mi da i kdyz mi to treba dvakrat nejede a taky nesnasim kdyz se nekdo hnape v jidle…tim myslim dospelaky..u deti se to jeste da zkousnout..ja mam doma teda taky nejedlika (1,5),ne ze by byl vybiravej-ji co mu dam, ale nesni toho moc…sladkosti nedavam vubec zadny max. piskot do bilyho jogurtu nebo med do caje..ale myslim si ze ot je tim, ze porad a hlavne hodne casto kojim i pres den…je zavislej na prsu, tak snad az prestanem kojit tak se vic rozpapka…aspon ja se tim uklidnuju 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
13.1.11 15:03

tak to, co tady píšete, bych osobně neuplatňovala, protože já s tím mám teda špatnou zkušenost z dětství, kdy mi nutili jídlo, co jsem nechtěla, že mi nechutná… doma to mamka zkusila jednou s koprovkou, kterou jsem do té doby nikdy nemusela a jednou jsem ji sníst odmítla… nechala mě nad tím sedět tři hodiny s tím, že dokud to nesním, nic jinýho nebude, nesnědla sem a brečela do talíře… od té doby sem to nikdy neochutnala a myslím, že ani neochutnám:) a mamka až po letech přiznala, že tehdy se jí opravdu nepovedla :-) myslím, že každý má jiné chutě a nutit jíst něco, co nechutná, tak se to akorát zprotiví (nemyslím v případě jak píše zakladatelka, že nechce nic, spíš tehdy, když se jedná o něco konkrétního)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
13.1.11 15:53

no ono je to težké já ,to stím jídlem v určitou dobu u nás prakticky funguje a fungovalo ale když vidim že on fakt klidne nejí ani to další jídlo :think: :think: a po dalším další… mám obavy a snažím se do něho neco dostat.Kdyby aspon nebyl jak vyžle :roll: já sladkosti dávám jen málo..dostane třeba jednoho gumoveho medvidka.Je fakt že jak slyší koko hned letí do kuchyne a chce a kolikrát chodí a sám si o něj říka že ho chce..samozdřejme ne vzdy mu ho dám..hlavne když vím že má prázdný žaludek.Stím vitaminem B to určitě vyzkouší zeptám se na to :palec: :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
17.1.11 21:07

Na mého syna platí, že dostane mlsku, až když sní třeba rohlík s máslem, nebo jablíčko, to je dobré na trávení, nějakou dobu jsem dávala i Pikovit,nebo mu dám jídlo, když se dívá na tv, to nevnímá a jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí