Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Chtěla bych k 1.narozeninám syna udělat nepečený dort - nejlépe tvarohový. V životě jsem ho nedělala !!! …a chtěla bych si ho cvičně udělat… ![]()
Máte nějaký opravdu jednoduchý recept ???
A pak mám pár otázek :
1 - někde v receptech čtu, aby se vyložila forma celofánem..proč ? to se pak vyklápí ?…myslela jsem, že se jen odendají boky formy…
2 - když použiji cukrářské piškoty a chtěla bych je tam dát na boky na výšku, dávají se hned do formy nebo až po odendání boků formy ?
3 - líbilo by se mi dát navrch želatinu, ale nikde jsem to moc neviděla…je tam nějaký limit, že se želatina nemůže dávat na smetanu nebo tak něco ???
4 - docela mě matou recepty typu…kelímek smetany, kelímek tohodle…vždyť každý kelímek je jiný ????
5 - a používá se opravdu zakysaná smetana?? není to pak kyselejší ???
Moc děkuji
, ale jsem opravdu ZAČÁTEČNÍK… ![]()
Leni,
1. asi aby se to lépe odendalo, já ji vymažu máslem a vysypu kokosem.
2. hned
3. želatina se na krém dávat může, obvykle se pod ni dá ovoce, aby to bylo hezčí
4. kelímky jsou plus mínus stejné, neboj, a u nepečeného dortu to vůbec nevadí, když bude krému víc nebo malinko méně
5. opravdu zakysanka, ona není kysela, spíš nakyslá, a většinou se osladí podle chuti.
Hodně zdaru s dortem! ![]()
Leni, opravdu jednoduchý recept na nepečený dort, který máme už milionkrát vyzkoušený:
2 zakysané smetany, 1 smetana ke šlehání, 1 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, piškoty, ovoce, rum
Smetanu ke šlehání ušlehat do tuha, pak přidat všechny ostatní ingredience, promíchat a dát do dortové formy a nechat ztuhnout. Pokud to chceš mít krásný, tak na to pak naskládej ovoce a zalij želatinou (nesmí být moc teplá, aby se dort neroztíkal) a budeš za hvězdu!:)
já teda dělávám úplně mega jednoduchej - fakt dávám zakysanku a to nějakou hodně dobrou a hodně procentní…dělávám to do tý klasický střední formy ze třech zakysanek a dvou pytlíků piškotů a ovoce. zakysanky osladím 3 vanilkovýma cukrama a přisladím ještě podle chuti a jen kladu ve vrstvách piškoty, ovoce a na to smetanu…rychlovka…většinou tak za 3 hodinky už je ztuhlej a je rychle pryč.
nedávám celofán…i tak se boky formy dobře odlepí a dort drží ![]()
jinak receptů na nepečený dorty je mraky…zkoušela jsem i nějakej jogurtovej s tvarohem a želatinou, ale popravdě se moc nepovedl a ani moc dobře nechutnal…s tou zakysankou je to taková jistotka ![]()
Ahoj
,
Já miluju nepečený dort ze zakysané smetany. na dortovou formu je potřeba alespoň 1 litr těch smetan + cukr podle chuti. A aby dort dobře stuhnul, přidám vždy raději tak 4 stužovače smetany ![]()
1. asi je to myšleno tak, když se to z formy vyklápí.. Pokud se použije rozevírací dortová forma, je to blbost, nedělej to ![]()
2. hned
3. dej ji na ovoce, ale nejprve dej dort vychladit aztuhnout do lednice aby ti ti teplá želatina nerozpatlala. Želatinu lej přes lžíci aby sis neponičila to naaranžované ovoce
4. neřeš to, je to opravdu +-
5. opravdu zakysaná smetana s cukrem, je to mňamka ![]()
Ahoj, dělám docela často, pokud dělám z jablíček, tak je vařím a pak do nich dám jeden vanilkový pudink a nepořebuju želatinu.
1. doporučuji nic, nebo fólii (tu igelitovou)
2. piškoty hned, ale podle mne nejsou třeba, aby to nebylo moc suchý… spíš si je třeba nadrob a pak s tím ten dort vojeď.
3. želatina je ok kamkoliv
4. no…tak záleží na množství piškotů a ovoce. Počítej tak dva kelímky zakysané smetany na malý balíček dětských piškotů.
5. já ji přislazuji moučkovým cukrem, případně polévám piškoty lákem z ovoce.
Odpovědi na otázky už si dostala, tak akorát přidám k dobru recept - piškoty, ovoce, prokládat krémem z 2 zakys.smetan, 1 šlehačky a 2 bílých jogurtů, osladit dle chuti..Navrch se dává puding, já nedávám nic.Prý to drží i z jen jogurtů, nezkoušela jsem, ale k prvním narozkám asi zkusím, nechci mu dávat ty smetany.Hodně zdaru ![]()
1. Tak ja davam pecici papir a na nej vyskladam piskoty. 2. Hned po vrstvach.
3.zelatina urcite muze byt dava se na ovoce a je dobry si nechat aspon 1cm na vysku prazdnou formu at zelatina dostane hezky tvar formy a nikam nepotece pokud ji bude vic udela takovou tu vrstvicku jako v cukrarne na zakusku. 4. Ja davam zakysanou smetanu a dva tvarohy v kelimku smicham s cukrem dohromady. 5.neni se treba bat cukr to dochuti s tvarohem
Já dělala k prvním narozkám : piškoty, zakysaná sm. + bílý jogurt, ovoce a kolem nestle sušenky…ani cukr jsem tam nedávala:)Chutnal jak klukům,tak i mě…
Celofánem neskládám-neni důvod,dávám je rovnou do formy,s kelímkama to neřeš pár mililitrů smetany víc nebo míň roly v chuti nehraje ![]()
Lenka512 píše:
Chtěla bych k 1.narozeninám syna udělat nepečený dort - nejlépe tvarohový. V životě jsem ho nedělala !!! …a chtěla bych si ho cvičně udělat…![]()
Máte nějaký opravdu jednoduchý recept ???
A pak mám pár otázek :
1 - někde v receptech čtu, aby se vyložila forma celofánem..proč ? to se pak vyklápí ?…myslela jsem, že se jen odendají boky formy…
Moc děkuji
2 - když použiji cukrářské piškoty a chtěla bych je tam dát na boky na výšku, dávají se hned do formy nebo až po odendání boků formy ?
3 - líbilo by se mi dát navrch želatinu, ale nikde jsem to moc neviděla…je tam nějaký limit, že se želatina nemůže dávat na smetanu nebo tak něco ???
4 - docela mě matou recepty typu…kelímek smetany, kelímek tohodle…vždyť každý kelímek je jiný ????
5 - a používá se opravdu zakysaná smetana?? není to pak kyselejší ???, ale jsem opravdu ZAČÁTEČNÍK…
Ahoj,
1.Vyklápí se,vlastně se odendají z dortové formy boky a spodek,máš ho jako vzhůru nohama
2.Určitě dát je tam hned
3.S želatinou jsem to nezkoušela,jelikož rosoly nejím
![]()
4.Já mám v receptu od mé mamky jen měkké tvarohy a kysané smetany,jinak nic jiného…
5.Já mám v receptu opravdu kysanou smetanu,ale když se to smíchá s těma tvarohama tak je to opravdu nesladké a né moc dobré,takže tam podle chuti přidávám i moučkový cukr,ale fakt jen trošičku,spíš aby ta hmota byla nasládlá,ale né sladká. ![]()
Já ho dělala taky synovi k prvním narozeninám a jak mu šmakoval a všem na oslavě taky,ted k druhým narozkám ho rozhodně budu dělat znova…
![]()
Děkuji všem moc za rady !!!
![]()
Vybrala jsem si to nejjednoduší a vytvořila…a myslím, že generálka dopadla celkem dobře…
![]()
Prosím o radu a nějaký tip…
Loni jsem dělala dort mašinku z BEBE sušenek a letos bych chtěla také něco podobného vytvořit…
Něco nepečeného…potřebuji hlavně ten NÁPAD
…tvořily jste něco podobného a takhle jednoduchého???
Děkuji ![]()
@Lenka512
Dela se takova „strecha“ z bebecek, plnene tvarohem, zakyskou a uprostred tunylku je banan. Je to moc dobre, ale ja sama to nedelala, jedla jsem to u kamaradky, tak zkuste pohledat..
K.
@Lenka512 a co zdobení? Budeš zdobit krémem? Marcipánem? Mě napadlo odělat bábovičky, mističky a krémem, tvarohem něčím takovým a na to zvířátka z marcipánu