Nepije a čůrá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
60
19.6.13 14:37

nepije a čůrá

Ahoj holky, prosím o radu, jsem už nešťastná. Moje dcera nechce od narození vůbec nic pít. Kojila jsem do osmi měsíců a nic jiného nepodávala podle doporučení. Pak jsem začla nabízet pití, ale nikdy se nedostavil úspěch. Vyzkoušela jsem snad všechny druhy lahviček, pítek, brček, co jsou na trhu ale nic se jí nezalíbilo a musela jsem jí často pití násilím vnutit. Měli jsme všechny druhy dětských čajů, různých dětských ochucených nápojů a šťáv ale když už si něčeho dobrovolně lokla, tak pouze kojenecké vody. Vím, že tento problém řeší hodně lidí, ale tohle je vážně extrém. Stále jsem se bála, aby nebyla dehydratovaná, tak jsem se snažila neustále během dne kojit. Ve 14 měsících jsem musela nečekaně na operaci, kdy jsem byla 3 týdny v nemocnici, bez jídla a o mléko přišla. Dceru hlídala matka, tak jsem se těšila, že se to konečně změní a bude muset přijmout jiné tekutiny než kojení. Matka vyzkoušela všechny druhy sunaru a zase marně. Málem za ty tři týdny raději zemřela žízní, než začít pít něco jiného. Po návratu se mi podařilo mléko nějakým zázrakem a hlavně ze strachu obnovit. Takže nyní je jí 17 měsíců a já jí 5. denně kojím. Podávám samozřejmě i vodu a vždy když jí přemluvím k jednomu loku, je to obrovský úspěch. Celkově ubyde během dne z hrníčku tak 50ml a to za ní celý den chodím a prosím ať se napije. Zajímavé je, že jí právě odplenkovávám a ona čůrá průměrně 1× za hodinu. Moc mléka už mít nemohu a je to její jediný příjem tekutin, takže jak je tohle možné opravdu nechápu… Máte prosím nějakou radu nebo zkušenost? Bojím se, aby měla v pořádku ledviny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1696
19.6.13 14:47

Starší syn taky hrozně pije, u něj zabralo, že pil při krtečkovi (z hrníčku s brčkem), pokud nepil, vypnula jsem mu to. Byla to pro něj motivace!!! Dnes (tři roky) při pohádce vypije tak hrnek, nebo při čtení knížky. Jinak by nedal ani hrnek za den, takhle dá tak 800 ml. Ve vašem věku dal hodně po lžičkách.
JInak se neboj, že by umřel žízní nebo měl špatný ledviny. Tělo si samo řekne. Já sama taky moc nepiju, kdybych se nenutila, dám tak půl litru za den, někdy ani to ne.
Teď v těch horkách se snaž, ale jinak bych to přes koleno nelámala. Jinak je dobrý zavést pravidelné pití u jídla, ale to určitě už máte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.6.13 15:13

@gloomka evidentně má dostatek tekutin - dáváš polévky, ovoce a pod, ne? Jinak u nás zabralo pouze důsledné hlídání a každou chvíli doslova nucení… Ale když máš strach, aby nebyla dehydrovaná, tak fakt to ovoce a pod :palec: vzhledem k tomu, jak často chodí na wc, se zdá, že je v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
19.6.13 15:26

A co jinak jí? Jestli nechce pít, nahrazovat to ve stravě docela jde. Všecko ředit, polívky, ovoce atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
19.6.13 16:00

Mam stejny problem. Uz jsem tu prosla snad vsechny diskuze na toto tema a reseni stale v nedohlednu :cert: No a ja k tomu vsemu jeste malou uz nekojim, kojila jsem do 11 mesicu, ted je ji 15 mesicu a je rano a vecer na UM. Pres den vypije 300-350ml UM a 100ml ochucenych tekutin. Tot vse :! Jsem taky na nerv, do toho ty vedra a vsechny hrnicky, brcka, lahvicky mame odzkousene a nic nezabira. Jedine, z ceho se obcas napije, je plastova lahev. Musim se napit ja, odelat oblicej, jak je to strasne dobry a pak dva loky vezme namilost :zed: Jsem bezradna, ale evidentne ji nic nechybi, i kdyz teda cura opravdu jen parkrat za den. Doktor mi tvrdi, at neresim, tak se snazim neresit :) No a ted v tech vedrech davam meloun, nektarinky, proste stavnate ovoce, at alespon nejakou tekutinu ma a nutim ji vodu lzickou, coz obcas zabere :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
19.6.13 16:06

Ahoj, syn mi taky nepil. A tak jsem v horku do něj rvala alespoň meloun :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí