Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak samozrejme se muzes rozhodnout, jak chces. A nepracujes proc? Studujes? Pokud ne, tak pokud bys nemela rizikove tehotenstvi, tak do prace jit muzes a aspon neco vydelas…kde bydlite? Sami nebo u rodicu?
@Katchi píše:
Tak samozrejme se muzes rozhodnout, jak chces. A nepracujes proc? Studujes? Pokud ne, tak pokud bys nemela rizikove tehotenstvi, tak do prace jit muzes a aspon neco vydelas…kde bydlite? Sami nebo u rodicu?
Já jsem čersvě po škole, nemohla jsem nic sehnat a prostě se stalo tohle
Bydlíme oba u rodičů..
Jak se rozhodnete je čistě vaše věc, maminka přítele může říct svůj názor, ale rozhodně to není návod, jak se zařídit.
Nejste první ani poslední, jasně že je lepší mít nárok na mateřskou a vydělávat a nakupovat pro mimčo různý serepetičky a nemuset počítat koruny, aleto platí pro lidi, kteří se o mimino teprve chtějí snažit, když už je tady, tak je zkrátka tady a přišlo by mi opravdu hodně kruté jít teď n potrat, najít práci a třeba se za rok začít snažit, když už ten nárok na mateřskou bude a něco nastřádáno.
A hlavně - záleží pouze na tobě, jsou takové, které se do potratu nechali uvrtat a pak hodně moc litovaly a vičítají si to i x let po něm.
Určitě bych scháněla alespoň brigádu, hlavně dokud to na tobě není vidět, každá koruna se vám bude hodit, i kdybys měla sedět někde v supermarketu za kasou na pár odpolední.
Zkusila bych jeste sehnat nejakou praci, dokud nemas bricho a vydrzet tam. Pripadne aspon nejakou brigadu a fakt setrit penize. Vybava se da sehnat levne, budes mit asi narok na porodny a nejaky davky, to trochu pomuze. Dost zalezi, jak se k tomu postavi partner. Kazdopadne preju, at se rozhodnes spravne.
Ahoj, zdravím Tě a hlavně přeju hodně sil, abys mohla stát za svým názorem. já sama jsem otěhotněla taky nečekaně, v srpnu minulého roku, s přítelem jsem byla teprv asi tři měsíce. ještě pořád studuju, můj teď už manžel pracuje. Měli jsme to jednodušší v tom, že jsme od začátku našeho vztahu mluvili o dětech a o tom že se chceme vzít. naši rodiče to všichni vzali úžasně a na miminko se už moc těší, dokonce nám vystrojili krásnou svatbu hned v listopadu. všechno jak jsme si oba přáli a teď se nemůžeme dočkat malé holčičky, která na nás vykoukne v dubnu. moc si cením hlavně podpory rodiny, bez toho by to tak jednoduché nebylo a tím že manžel pracuje a měl dost našetřeno, tak všechno probíhalo bez sebemenších problémů nebo stresů. teď do porodu bych chtěla dopsat diplomku a v červnu, pokud všechno dobře půjde, budu mít poslední státnice. Dostanu rodičovský příspěvek, po porodu.
Přeju ti hlavně, abys našla oporu v rodině, protože to jsou ti, kteří by tě měli podpořit.
drž se.
pokud to cítíš tak, jak říkáš, tak potrat nepřipadá v úvahu, protože by sis to asi pak nikdy neodpustila
Jana
Taky bych na tvém místě zkusila něco sehnat, nejlíp na normální pracovní poměr. pak by těch cca 8 týdnů před porodem sice neměla nárok na mateřskou, ale mohla bys do konce 6nedělí odejít na nemocenskou.
Záleží na Vás, určitě bych si do toho nenechala kecat od ostatních. No práci těžko seženeš, jako těhotnou pochybuju že tě vezmou
, takže pak jedině rodičák na otce dítěte, to by možná šlo
. je jasný když na potrat nechceš a byla bys víceméně dotlačena co to asi udělá s vašim vztahem
. Prober to s přítelem i když on je ted naočkovaný svojí matkou ![]()
Obavam se, ze od pritele, kterej souhlasi s maminkou, toho moc cekat nuzes. Bydlis u rodicu, prober to s nimi nebo vyres svoje bydleni jinak, jestli mas moznost, najdi si praci a uvidis.
Hele já sama otěhotněla při škole. Spolu s přítelem jsem nežila, ale měla jsem alimenty od svého otce, takže úplně bez peněz bych nebyla. Vím, že by mi mamka dost pomohla, ale přijde mi sobecké zatěžovat své rodiče kvůli svému rozhodnutí mít dítě, takže tam bych trvale nebydlela. Za mnou ale stál přítel, který malé chtěl, pracoval a zařídil bydlení. Každopádně ale dítě není levná záležitost. Jestli jsi schopná se postarat sama o sebe a své dítě bez využívání ostatních a máš něco našetřeno, tak se nikoho neptej, protože to je jen tvé rozhodnutí a dítě měj. Pokud ale budeš odkázaná na své rodiče nebo na chlapa (, který pokud to dítě nebude chtít a překazíš mu tím třeba další studium, tak ti to dá asi v budoucnu dost najevo), musíš jejich názor vzít v potaz. Na sex jste byli dva, to je pravda a následky taky nesete oba, proto on může říct, abys šla na potrat, ale chceš být s chlapem, který tohle řekne?
Hele - na jednu stranu je hodně ženských, co zůstaly samy a zvládli to. Asi od přítele nemůžeš očekávat moc pomoci, co na to tvoji rodiče? Máte kde bydlet? Pomůžou ti? Jak musíš i počítat s tím, že do porodu nedostaneš ani korunu a po porodu nějakou dobu cca 7tis a zbytek pak 3800. Takže se pořádně rozmysli, jestli to sama jsi schopná utáhnout. POkud ano, tak jdi do toho. Na druhou stranu doporučuji shlédnout na netu dokument Čtyři v tom ( je tu o tom dost dlouhá diskuze), kde štáb monitoruje 4 maminky, které jsou v očekávání a po porodu. Zaměř se na Lucku, protože to je matka bez zázemí, bez partnera, bez peněz…Na ní je vidět, že to zpočátku řečené, to se v pohodě zvládne, není až tak pravda.
Pokud ty sama považuješ interrupci za nepřípustnou, tak se nenech ovlivnit, protože by to na tobě patrně zanechalo následky… jinak taky doporučuju zkusit něco vydělat, domluvit se s rodičema, co oni na to, abys věděla, co tě čeká a tak…
Pokud nemate nasetreno a zazemi, tak pri nejlepsim budete vychovavat prcka spolu bez penez a pri nejhorsim ho budes vychovavat sama a bez penez. Vsechno se da zvladnout. Ale jak uz nekdo rekl, oba mate co do toho mluvit. Jestli vis, ze si prcka nechat chces, tak bud pripravena i na to vychovavat ho sama v byte rodicu z jejich penez. Jo jinak by se asi rozhodovalo, kdyby stal pri tobe. Jestli chapu, tak spolu ani nebydllite. Mozna je ted ovlivneny matkou, ale i tak bych od nej moc necekala.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj holky, mám probléma potřebovala bych se vám svěřit, budu ráda, když mi napíšete svoje názory na tuto věc
Jsem v 6tt
Přítel to řekl matce a když jsme tam včera byli, tak na mě vyrukovala, abych šla miniinterupci, že nemáme peníze na to, aby jsme si dovolili miminko, že já nechodím do práce, že takhle bych mohla mít mateřskou, ale že celých 9 měsíců nedostanu ani korunu, že bude muset přítel otročit
Navíc chtěl ještě jít do školy, udělat si maturitu na 3 roky a to jsou 4000 za rok
Nakonec se k ní připojil i přítel, že je to pravda, že to ted nejde
Pořád na mě, abych si to rozmyslela
Ale já si nemám co rozmejšlet, na žádnej potrat jít nehodlám, je to moje dítě a já udělám všechno pro to, aby se mělo dobře
Ať si o mě myslí cokoliv, prostě to neudělám