Amniální pruh, z čeho ?

47759
8.2.13 18:40

Amnialni pruh, z čeho ?

Ahoj děvčata :mavam:
Můžete někdo laikovi vysvětlit, z čeho se vytvoří amnialni pruh?
Jsem ve 21 týdnu těhotenství a dnes mi byl zjištění amnialni pruh, dr. mi hezky a slušně vysvětlit o co jde, ale já byla v takovém šoku, že jsem se zapomněla zeptat z čeho to může být, můžete mi prosím někdo vysvětlit, z čeho to může být? Děkuji za pripadne odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
8.2.13 18:53

Prý důsledek krvácení v prvním trimestru :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
8.2.13 18:55
@Gladys píše:
Prý důsledek krvácení v prvním trimestru :nevim:

ale já vůbec nekrvacela :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.2.13 18:58
@ivana-domca píše:
ale já vůbec nekrvacela :think: :nevim:

já googlila, takže netuším, jaké další důvody může být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
8.2.13 19:06
@Gladys píše:
já googlila, takže netuším, jaké další důvody může být.

já hledala ze začátku, jako důvody jsem našla krvácení v 1 trimestru a zamkle dvojče, Dál jsem už raději nic nehledala, jsou informace, které by mě akorát tak ještě víc vyděsili :kytka: Jen by mě zajímalo z čeho mohou být :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
8.2.13 19:24

Mně doktor říkal, že je to něco jako záhyb amniálního vaku-nic, co by prý vadilo. Ale víc nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yamaha
9.2.13 10:19

Můžu se zeptat co to je?? Nikdy jsem tento výraz neslyšela..

• Citovat
  • Upravit
47759
9.2.13 10:34

@Yamaha tady je to pěkně popsané o co se jedná :kytka: https://www.emimino.cz/…pruhy-30940/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
28.5.13 20:03

amniální pruhy

Zdravím, rozhodla jsem se Vám tady napsat. Během těhotenství mi nebyly zjištěny žádné amniální pruhy, všechny testy vycházely dobře. miminko leželo jak mělo. Den D byl pro mne šokující nejen samotným porodem, ale i tím co následovalo. Naše malá holčička byla obmotána kompletně šňůrou. Nikdo to nevěděl. Skákali mi po břiše, kompletně mě celou nastřihli ( ne do kontrakce ),špatně natočená, nakonec museli použít vex. Malá se narodila, nedýchala, nastalo oživování. Skore(4,9,10,) Poté mi sdělili, že má vadu na prstíčkách způsobenou těmito zasranými pruhy. TEd má 7 měsíců, je moc šikovná, chytá i to co nemá:)…Ale bojím se budoucnosti. Bojím se hloupých a zlých lidí… A bojím se mého dalšího těhotenství. Protože to mohlo skončit daleko hůř. Nemusela mít i nožičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
28.5.13 20:36

@irlandie dalšího těhotenství bych se nebala, dvě předchozí byly úplně o. k. žádné amnialni pruhy, až ted u třetího :think:
A nedá se s tím něco dělat? Nějaká operace by to nespravila? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.5.13 10:02

Chodíme na kontroly na plastiku, kde nám pan primář řekl, že ji čeká operace v roce a půl ohledně malinkých úprav. Ale prstíky ji to nevrátí. Jako existují různé možnosti jako např. odebrání žeber matky, transplantace dítěti, ale je to dlouhodobé bolestivé a nemusí se to vůbec ujmout. Proto jsme se rozhodli, že to necháme na Johance. Medicína se pořád vyvíjí a Johanka si sama v dospělosti zvolí, zda do toho jít či ne. Dlouho jsem nad tím uvažovala, snad je to tak správné. Nechci aby si s dětství pamatovala nemocnice, když to vlastně není potřeba. Zvládá úchopy perfektně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
29.5.13 10:17

@irlandie tak pokud zvládá dobře uchopy, tak to je skvěle a asi bude lepší nechat to na ní, ona si časem rozhodne sama co dál :hug: :hug:
Ty posměšky znám, sama jsem to na škole zažila, sice z jiných důvodů, ale příjemné to nebylo a že by mi to nějak ublížilo to ani náhodou :think:
Mám syna s adhd a občas narazíme na nějakého tupce, co má řeči, já si myslím svoje a když mě syn zeptá, proč je ten člověk takový, tak mu vysvětlím, že to je člověk který mnoho inteligence nepobral a je to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.24 20:29

@Ivaneska Dopadlo ti vše dobře, miminko je v pořádku? Mně našli amniální pruh ve 14tt :( neřek mi zatím nikdo nic, takže jsem se akorát vynervovala na googlu

• Citovat
  • Upravit
1
31.8.24 13:09

Je to neuvěřitelných 11 let od mého posledního příspěvku a během té doby se událo mnoho krásných věcí. Johanka bude v říjnu slavit 12. narozeniny. Má za sebou dvě operace, které podstoupila v 1 a 3 letech, a od té doby už jen chodíme na pravidelné kontroly. Díky těmto zákrokům jí upravili prstíky( články), které dříve rostly jinak.

Johanka je úžasná, zvládá všechno skvěle a když se někdy objeví spolužák, který má zbytečné poznámky, učím ji, jak s úsměvem reagovat a zůstat nad věcí.

Mezitím k nám přibyla druhá holčička. Přestože jsem během těhotenství měla obavy, zůstala jsem pozitivní a věřila, že vše dopadne dobře – a opravdu to tak bylo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.24 13:16

@Irene1610 Krásné zprávy a jste úžasný, přeju jen to nejlepší i dál. :kytka: Pro mě teď ta informace o pruhu v 14tt je velký šok, ale snad jsou ta poškození vzácná, na screeningu vypadalo vše v pořádku, i když je mi jasné, že tyto menší věci na končetinách těžko někdo odhalí, ale nevím, ty ultrazvuky jdou hodně dopředu a chodím na vyšší pracoviště.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky