Může vadit v těhotenství mít doma potkánka?

146
8.2.13 09:14

Může vadit v těhotenství mít doma potkánka?

Ahoj holky, jsem v 5tt a chci se zeptat, jestli mi může způsobit nějaké zdravotní problémy to, že máme doma v kleci potkánka? Jestli na mě třeba nemůže přenést nějakou bakterii, která by vadila miminku nebo jestli nemůže vadit to, že jsme v místnosti, kde čůrá a kaká do hoblin? Ptám se takhle hloupě, protože jsem o tom něco zaslechla a jednou už jsem potratila, tak bych nerada přehlédla nějaké riziko. Děkuju všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5411
8.2.13 09:19

Já myslím, že pokud ho budete udržovat v čistotě a zdravého, tak že ti nic nehrozí..pro jistotu se s nim třeba nemuchluj kolem pusy a na obličeji, ale já mám doma tři kočky a myslim si že to je víc nebezpečný.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
8.2.13 09:19

Muj potkan umrel, az kdyz byla uz mala na svete a nic se mi nestalo. Ale ze strachu jsem se s nim nemazlila a cistil ho pritel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
8.2.13 09:26

Když si po každém kontaktu umyješ ruce, nekouše a nebudš ho pusinkovat, tak v tom nevidím problém. Pokud by jsi měla obavy, zajdi k veterináři a ten ho preventivně zkontroluje, odčerví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
8.2.13 09:27

Pokud ho máš už déle, tudíž víš, že je zdravý, tak bych se nebála. Ale doporučuje se, aby myšky, potkany a případně kočičí záchody čistil někdo jiný, než těhule :think: ale zase je to jedno, když po tobě běhá a pod. Ale samozřejmě mýt si ruce- zvlášť před jídlem. Jistota je jistota ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
8.2.13 09:32

No tak pokud je zdravý a dodržuješ zásady hygieny, tak proč ne…my zas máme doma odjakživa kočku :) a v těhotenství mě dokonce hlídali (tj. u prvního hlídal kocour, u druhého kočka, protože o kocourka sme přišli)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
8.2.13 09:54

.

Příspěvek upraven 23.08.13 v 18:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
8.2.13 09:56

U prvního těhotenství jsme měli potkanici, pravidelně jsme ji čistli, byla zdravá a nic se nestalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
8.2.13 14:43

V těhotenství jsme měli 8 potkánků, teď nám zůstali 2. Čistila je hlavně dcera s přítelem a vše bylo v pořád :mavam: ku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86Jana
25.2.13 17:31

Zoo v bytě

Já jsem měla celé první těhu v bytě psa, dva hady, dva potkany, dva pískomily, ještěra a ještě jeden druh křečka a tehu v poho…Ani mě nic takovýho nenapadlo :)

• Citovat
  • Upravit
26716
26.2.13 15:40

Já mám tři kočky a manžela a nebojím se :) Když budeš potkánka udržovat v čistotě, nemůže se nic stát. Nevím, jestli se potkani odčervují, možná by to bylo dobré zjistit na veterině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí