Amniální pruhy

692
24.6.09 13:00

Amniální pruhy

Ahojky holky,
chci se zeptat, zda jste se někdo setkal za své těhotenství s amniální pruhy. Dnes v 18. týdnu mi tento pruh byl zjištěn. Vypadá to, že je z placenty, protože je velmi dobře prokrven. Doktor mi k tomu nic neřekl, já to nebrala jako nějakou komplikaci do té doby, než jsem si to vygoogla.
Je tu některá z vás, která tento pruh měla a vše dopadlo dobře (tj. žádná amputace končetiny či její části).
Předem mockrát děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9053
24.6.09 13:47

Rybičko - něco jsem ti ještě našla:

Toto je dotaz: Ahoj porodní babčo, mám dotaz,jsem v 18.týdnu těh. a lékař mi našel minulý týden tzv.abdominální pruh v děloze.Nic mi k tomu neřekl,jen ,že se tím nemám stresovat,že se to musí hlídat,vidí se to 1× za rok a fotil si to pro mediky.Na netu o tom není ani slovo,na arletě mi také neodpovídají,co ty? díky Vím ,že abdominální je břišní-jsem sestra,ale kde se to vzalo uvnitř dělohy?Možná po spont.abortech,loni jsem měla GEU a vzaly mi l.dx.vejcovod.Lékař mi to nevysvětlil.Díky za jakékoli informace.Pa bugsy

Toto odpověď: bugsy …nejde o abdominální (ten opravdu nevím kde by se v děloze bral ) ale o AMNIÁLNÍ PRUHY neboli tzv. Simmonartovy provazce. Jedná se o srůsty plodových obalů. Když to napíšu popravdě jak to je (a těď když už jsem vám napsala správný název, odkazy na internetu byste již našla), a o tom si myslím že tahle poradna je, mohou být pro miminko nebezpečné v tom, že mohou způsobit amputace prstů nebo končetin. Vše ale častěji v první pol. těhotenství, ve vašem případě už by šlo o extrémní raritu. Je třeba to kontrolovat. Chtci Vás alespoň trošku uklidnit a proto dodám, že amniální pruhy už jsem viděla několikrát (myslím, že je to častěji než 1× za rok, ale záleží jak kde ) a ani jednou výsledkem nebyla amputace.
Většinou se to kontroluje s odstupem několika týdnů S GEU ani AB by to souvislost mít nemělo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.10 11:56

Ahoj,aj mne bol teraz zisteny amnialni pruh :cry: neviem kedy si pisala tento prispevok.Preto mam na teba otazocky, ako to vsetko dopadlo s tym amnialnim pruhom? JA sa velmi bojim ako to vsetko dopadne.

• Citovat
  • Upravit
56772
23.10.10 08:05

Ahoj anonymní, zakladatelka psala příspěvek loni v červnu, takže k němu nic psát nebudu, tou dobou jsem sem nechodila, ale zhruba ve stejné době jsem byla také těhotná a našli mi amniální pruh. To nejhorší, co jsem mohla udělat bylo, že jsem si sedla k počítači a našla si tam, co to znamená. Ty odstrašující příklady mi daly zabrat. Od doktorů jsem se dozvěděla, že se s tím setkávají, že jediné, co se dá dělat, je kontrolovat ultrazvukem. Po každé kontrole se mi ulevilo, že malý má všechny končetiny a prstíky a pak asi v 7-8 měsíci těhotenství mi najednou doktor oznámil, že pruh nevidí, že ho malý nejspíš rozkopal. Stejně to ve mne hlodalo až do porodu a nakonec se narodil úplně zdravý klučina. Takže prosím hlavně nečti ty články, akorát ti to nadělá paseku v hlavě a spolehni se na doktory. Držím pěsti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.10 20:41

amnialni pruh

Dakujem za odpoved,presne to iste stale robim,citam clanky a placem pri nich.Velmi si ma povzbudila a dala znovu nadej do zivota.Dufam ze aj moj pripad bude so stastnym koncom ako tvoj :-D
Dakujem este raz

• Citovat
  • Upravit
56772
24.10.10 09:29

Uvidíš, že to bude dobré :kytka: A už nečti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.10 18:59

V ktorom tyzdni ti to zistili?Musela si aj postupovat aj nejake zvlastne vysetrenia? Lekar mu stale pozoroval nozicky a rucicky?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.10.10 19:28

Mozes mi kludne napisat na moj sukromny email ivankar@chello.sk :-)

• Citovat
  • Upravit
15.11.10 16:41

Amniální pruhy

Ahojky, přidávám se k těm, kterým diagnostikovali amniální pruhy. Já mám bohužel dokonce dva, oba jsou asi 6cm dlouhé a nachází se v dolní části dělohy.Začínám 20.týden těhotenství. Zatím se pruhy miminka snad nedotýkají, aspoň v pátek tomu tak bylo. Chci se zeptat na vaše zkušenosti a hlavně na ty s dobrým koncem.Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.10 13:55

Ahoj Kristinka,ja som v 19 tyzdni a amnialni pruh mi zistili v 15 tyzdni a tiez ho mam dolu.Kazde jedno vysetrenie mam obavy a zatial sa drobcek drzi dobre.Musim len verit ze to dobre dopadne a drobcek bude zdravy :-) Budem ti drzat palce nech to aj tebe dobre dopadne

• Citovat
  • Upravit
18.11.10 16:09

Ahojky, jsou to nervy, viď? Po ultrazvuku se člověku uleví, ale za dva dny už zas nevíme, na čem jsme. Musíme doufat, že to dobře dopadne. A jestli je pravda, co říká dr. Koucký v internetové poradně, že by to v těchto týdnech už byla extrémní rarita, taky mluvil o již čistě teoretické možnosti. Spousta doktorů ani špatný konec u amniálních pruhů neviděla. Tak se držte, dáme si vědět, kdybychom něco zjistili.pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.10 08:52

Ano mas pravdu,su to nervy.Tiez mi lekar povedal ze cim je babätko väcsie tym je tam mensie riziko ale aj tak sa bojim :( Kedy mas termin?

• Citovat
  • Upravit
19.11.10 10:27

Já mám termín 12. dubna. Včera mluvila má sestřenka s jednou doktorkou, studuje totiž stomatologii. Ta jí řekla, že to dolní umístění pruhů je dobré, že teď tam má mimi dost místa, tak by se pod ně nemělo dostat a pak až bude větší, takže tam bude mít třeba zádíčka. A že pak už by to třeba byla jen otlačina na ručičce či prstíčku. No, uvidíme. Příští týden jdu zas na ultrazvuk. Já mám strach i o hlavičku, když je mám 6cm dlouhé. Ale moc si neumím představit,že by ji tam mimi narvalo, snad pod tím pruhem a nad ním není zas tolik místa. Tak se držte. Pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.10 12:38

Aj ja mam ten isty termin :)Tiez idem na dalsi tyzden na ultrazvuk a som zvedava ako dopadne.JA neviem vobec aky velky alebo kolko cm ma ten pruh.ja ho mam dolu a na spodnej casti az v rohu.

• Citovat
  • Upravit
19.11.10 20:28

Tak to je dobré, že jsme na tom stejně s termínem :-) To máš dobrý, když máš jen jeden a ještě k tomu v rohu. Já mám jeden v levém děložnímu rohu a druhý v dolním děložním segmentu při levé hraně. Budu ti držet pěsti, ať jsou příští týden dobré zprávy. Musíme tomu věřit, když už máme takovou raritu :-( . Pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí