Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, co přenášíte jako já, chtěla jsem se zeptat, jak cítíte pohyby?
Já totiž skoro vůbec, sem tam se mi vyboulí břicho- asi nožička, nebo tam škubne, ale jinak pohyby jako takové minimální, říkala jsem to doktorovi a řekl, že mimi má méně místa, tak se nemůže tolik hýbat, to já chápu, ale zdá se mi to fakt dost málo.
A co vy?
no možná záleží i na uložení miminka. Bára byla zády k mým zádům, ta se vůbec moc nevrtěla. Aneta byla obličejem k mý páteři a jak se říká, že ke konci pohybů ubývá, tak ono jich snad bylo ještě víc.
Každopádně říká se, že pokud nastane nějaká zá:,–(ní změna v pohybech, než je obvyklé, je lepší zajet k dr. Stejně tak nám v porodnici říkali, že máme přijet i jen, pokud prostě máme divnej vnitřní pocit, i když nevíme nic určitého. Takže pokud tě to zneklidňuje, zajela bych pro svůj klid k mudr.
ahoj - mám čerstvou zkušenost od kamarádky, těsně před porodem se jí malý do 16 hod odpoledne nehnul, tak už byla taky na nervy (den předem na kotnrole vše OK), a pak se najednou probudil, a začal řádit a všechno bylo ok. za pár dní na to porodila zdravého kloučka. Ale určitě, když máš pochyby a něco se ti nezdá, tak si na kontrolu zajeď.
Oni se deti udajne pred porodem sklidnuji.Mala mi to udelala taky.Ale mi uz vedeli jak na ni. ![]()
Holky díky, fakt byl tak do dvou klid a pak 10 min. řádění. Když člověk čte, co vše se může stát, tak panikaří. Díky.
Tak jak to popsiuješ to mám taky- už teď. malej se vytlačuje ven, boulí se, ale opravdovejch kopanců je pomálu. Vody má dost.
Já jsem rodila před 6 dny ve 40+3 a snad do poslední chvíle jsem cítila pohyby až až.
Když jsem v posledních dnech chodila často na monitory, vždy se mě doktor ptal, jestli cítím dost pohybů. Já bych tedy radši jela na kontrolu, pokud bych cítila, že se hýbe nějak míň…
Adam se narodil 42+5 a posledních 10 dnů se spíš roztahoval, než hýbal. Občas jsem měla pocit, že budu mít ty jeho nohy v krku ![]()