sijove projasneni?

23
18.6.09 13:58

sijove projasneni?

Ahoj holky, mela bych na vas dotazek zda nemate nejake zkusenosti. Vcera jsem byla na UTZ ve 12+1 na biochemicky screening VVV jdu az 16.7.2009 pani dr. ho dela az v /16+2/. Myslite ze to nevadi,ze je to az tak dlouho??? Chtela jsem se zeptat na to co mi napsala do prukazky: pateř +, NB +, NT 0,19 cm - myslite ze ta hodnota NT je vysoka a hrozi nam postizeni?? Znamena to ze to je hodnota 1,9mm?? Dale nerozumim tomuhle otoky: 0, B: 0, C: 0, Keto: 0, SF:, OP: , CS: 0, Děloha.: AVF vel. III Dekuju za vysvetleni a přeju prijemne tehulkovani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
18.6.09 14:21

Všemu tak úplně nerozumím, ale pokud je mi známo, tak 1.NT screening se (aspoň jsem si to doteď myslela) dělá tak, že nejdřív vezmou krev, pak se udělá UZ, vše se hodí do počítače a hned ti vyjedou výsledky. V 16.tt se dělají tripple testy, což je zase něco jiného, a to je naopak (nejdřív UZ, pak krev a na výsledky se čeká několik týdnů). Jaké má být NT fakt nevím, ale Otoky: 0 znamená, že nemáš otoky (což je dobře), stejně jako bílkovinu v moči (to je to B) a cukr (To je C). Keto ani OP nevím, CS je cervix score (a to je dobře, že je v tomto týdnu 0). Pak to páteř + znamená, že na UZ byla zřetelná páteř (to je taky dobře). Takže asi tak ode mě, ale určitě ti někdo poradí přesněji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
18.6.09 16:19

Newik, tak to bude nejspíš UTZ v 1. trimestru, co ti dělala, a v 16.TT se dělají klasický tripple testy (biochem. vyšetření krve). Zkratky: NB - nosní kůstka přítomna, což je dobře, NT - šíjové projanění 1,9 mm je taky ok. KETO si myslím, že bude asi fenylketonurie, SF výška fundu a OP ozvy plodu - ale 100% si jistá nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
19.6.09 08:31

Diky za odpovedi a zaobjasneni zahadnych zkratek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.6.09 11:38

KEto jsou ketolatky v moci- 0 = negativni, stejne jako bilkovina a cukr v moci negat.
Deloha AVF anteverze flexe- postaveni delohy-taky normalni
Vse mas OK
 Elena

• Citovat
  • Upravit
2
13.9.16 09:58

Šíjové projasnění

Ahojte… Čekám 4 mimi..včera jsem byla na Screeningu..je mě 38let. naScreeningu bylo vše oki až na šíjové projasnění, které 2.89..kombinované testy v naprostém pořádku, mimi též v pořádku..Zítra mě čeká odběr Odběr choriových klků..Myslíte, že se mám bát, že je něco špatně a jaká je hranice Šíjového projasnění děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
15.9.16 17:47

@Orina777 já jsem měla NT hodnotu 2.82 a doktor mi říkal, že hraniční hodnota je 2.7. Někde ale doktoři uvádějí hraniční hodnotu do 3mmm. Neboj se, mimi bude určitě v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.9.16 19:08
@Dorisska
@Dorisska píše:
@Orina777 já jsem měla NT hodnotu 2.82 a doktor mi říkal, že hraniční hodnota je 2.7. Někde ale doktoři uvádějí hraniční hodnotu do 3mmm. Neboj se, mimi bude určitě v pořádku :hug:

Moc děkuji..dnes mě volali výsledky vše je oki… měprávě vyšel Screening pozitivní kvůli tomu šíjovému projasněníariziko bylo 1:40,jinak bylo vše oki…tak se mě dnes úplně ulevilo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí