Neplodnost - kde brát optimismus?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2219
30.4.16 17:41

@bebecinka Děkuji moc, já se stále bojím věřit po tom všem. Ale chci vám dodat trochu optimismu do žil, já měla pořád v hlavě „my budeme zrovna ti, kteří se nikdy nedočkají“. Přečetla jsem si, co máš za sebou, a na lázně určitě nárok máš. U nás byl hlavní problém ve spermiích, já měla „jenom“ nepravidelnou ms, nedorůstala sliznice před transfery, sníženou funkci ŠŽ a MTHFR, takže pro doktory žádný velký problém. Sebrala jsem papíry, co jsem měla z CARů, sama jsem si ještě chronologicky sepsala, co mám vše za sebou, a donesla to svému gyndr. Ten na to jen koukl a řekl, když ne vy, tak už nevím kdo by měl nárok a jestli vám to neuznají, musí na té pojišťovně sedět nějaký blbec :) Sepsal žádost, pak přidala razítko obvoďačka, donesla jsem to na pojišťovnu a do dvou týdnů jsem měla schváleno. Lázně moc doporučuju, i když na mě asi žádný léčebný efekt po fyzické stránce neměly, doteď říkám, že to byla nejlepší dovolená, jakou jsem kdy měla. Opravdu to zkus! Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
30.4.16 17:45

@Emi.kk tak to ja urcite ukusim :-) muzu se zeptat na kolik to tak asi cenove vyjde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
30.4.16 17:51

@Gabriela1234 pockam na vysledek z imunologie a pak se po tom zacnu pidit. Chci zkusit vsechno nez vycerpam posledni 2pokusy. Preci jenom sem v nevyhode, ze mam tak malo vajicek :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2219
30.4.16 18:04

@bebecinka Záleží na sezoně a kam chceš jet. Já byla ve Františkových lázních, mimo hlavní sezonu a chtěla jsem jednolůžák. Podle toho jsou doplatky od 0 Kč třeba až do 12 000 na komplexní láz. péči na 3 týdny. Doporučuju si hodně dopředu zjistit volné termíny, můžeš si sama vybrat hotel, pokoj a termín, to může klidně udělat ještě před tím, než budeš mít žádost podanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
30.4.16 18:43

@bebecinka :hug: :hug: z toho ta bolest úplně čiší, vím, jak se cítíš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.16 19:35

@bebecinka Dám to radši anonymně. Když jsme se s manželem vzali, chtěli jsme velkou rodinu. Končíme třetí rok snažení. Manžel ukázkový spermiogram, všechny problémy jsou u mě. Ne úplně spolehlivá ovulace a endometrióza :zed:. Když léčíme endo, nemůžeme se snažit. Když se snažit začneme, tak je do 2 měsíců zpátky a horší než před léčbou. Prostě beznadějné.

Manžel tlačí, že chce dítě. Mám se prý snažit. Absolutně nechápe, že s tím nemůžu nic udělat :,( :,( :,(. A sen se pomalu rozplývá, dvě čárky jsem ještě neviděla. A čím dál tím víc mám pocit, že to bude konec manželství. Nedokážu mu dát dítě a nemůžu s tím dělat vůbec nic.

Jinak my teď plánujeme IVF. Manžel je naštvaný, že jiným párům to jde samo, zatímco my už udělali spoustu úkonů a nic.

A rodina? Někdo ví, někdo neví. Někdo prudí, někdo mlčí :nevim:. Blbé rady dostáváme :zed:.

Anonym xz

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.16 19:49
@Gabriela1234 píše:
„manžel tlačí že chce dítě a mám se snažit“, to je strašný!!!

Je, začal s tím poměrně nedávno. Impulzem jsou další děti v rodině. Já ho chápu, je prostě zoufalý, ale on mě nechápe. Nedokáže pochopit, že s tím neumím nic udělat. On si snad myslí, že to dělám „schválně“. Když se ho zeptám, co mám podle něj dělat, aby to vyšlo, tak sám neví. Říkala jsem mu, že tenhle přístup je pro mě „teror“. Ještě to budeme zkoušet, ale pokud to nepůjde, tak asi prostě odejdu sama :,(. Nemůžu dělat nic a ještě mi to dává takhle vlastně „sežrat“. On sám neví, co dělat. Neumí ten problém „řešit“ a teď si vzal do hlavy, že pomůže, když na mě trochu „zatlačí“ :zed:. Vím, že to nemyslí zle, ale prostě nechápe, že „to“ nejde :nevim:.

Anonym xz

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.16 20:18

@Gabriela1234 Já vím. A to on ani nemusí skoro nic absolvovat. Ale já chápu, že jeho to deptá. Cítí úplně stejnou bezmoc jako já :zed:, akorát si nějak nedokáže uvědomit, že nátlak ničemu nepomůže. Sice se bojím, že mě opustí kvůli všem těm potížím, ale reálně se tak nechová, že by o tom uvažoval. Vlastně sám přiznal, že ten nátlak je jen takový „pokus“, jestli to nepomůže. Ale pro mě je to teror, což on nechápe. Myslí si, že na to teď půjde silou, že mi bude hrozit. Ale moji psychiku tenhle „nový přístup“ opravdu úplně podráží. Jsem tak vydeptaná, že přemýšlím, jestli IVF vůbec zkoušet :zed:.

Anonym xz

• Citovat
  • Upravit
2423
30.4.16 22:59

@Efka2015 ted po dalsim neuspechu to zas na me padlo!! IVF nic a mesic pred tim z IUI biochemicke tehu!! Proste se uz hroutim!! Rikam si, ze sou na tom lidu hur, ze sem ji ak zdrava, ale strasne to rve srdce!! Vidim male dite a tecu jak roztekle maslo!! Dite chci od 18 a v zivote by me nenapadlo, ze to jednou bude tak tezke!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
30.4.16 23:20

Anonymko kdyby tuhle praktiku zkusil manzel na me, tak si to du fakt hodit!! Chce se mi opravdu z toho vseho brecet!! Ja sem si tedy s manzelem uzila plno stresu. Po svatbe exekuce ktere neresil, jeho dluhy padly na me. Diky tomu plno hadek, vycitek a malem zadost o rozvod. Kdyz uz sem si myslela ze je klid, tak diky jeho debilite mi polocajti zastrelily meho milovaneho pejska!! Jak ja ho tenkrat nenavidela!! Hnusil se mi, bylo mi z neho zle. Opravdu sem si myslela, ze uz vic neunesu a je to ko ec manzelstvi. Par mesicu jsme se ignorovali, vanoce se pretvarovali, ze je to ok! Pak se to nak zlomilo a sli jsme do IUI a pak IVF. Mam ho rada, ale to vse co se stalo mu nikdy nezapomenu. Zlomil mi tim srdce!! O mimco se snazime 4roky a nikdy mi nerekl, ze za to muzu ja. Vzdy me tahal z depky a rval do hlavy, ze jako chlap nikdy nepochopi zenskou tpuhu po diteti a ze si to musim srovnat ja v hlave. Je to tezke napsat vse co se mi honi hlavou, ale nikdy se nesmirim s tim, ze bych nemela mit dite!! Trapi me to, ze by nesel do adopce nebo pestounske pece. Muj manzel je pro me strasne zvlastni clovek!! Po diteti touzi, to vidi, kdyz hlidame neter jak se stara a pecuje, ale na druhou stranu mi rekne, ze kdyz dite nebude, tak nebude. Ja se citim jak neco nepotreb eho, pride mi, ze jako zenska sem proste selhala. K cemu je mi pek y, uklizeny byt, kdyz je prazdny. Neni v nem zadne dite!! Nikdy sem nechapala, ze se nekdo muze upmout na psa, ze ho bere jako svoje dite a ted to chapu!! Atrej o ktereho jsem prisla, byl moje laska. Dalsiho psa sem nechtela, prislo mi to hroune ho nahradit jinym!! Nakonec sem dostala cerne klubno z utulku a to je uplne me dite!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
1.5.16 12:35

@Gabriela1234 nekdy doma mame hodne veselo!! Ale snazim si rikat, ze muze byt hur!! Nekdy sem v takovem stavu, ze uz nevim jak dal a vzdy mi pomuzou segry deti! Strasne moc je miluju :srdce: kdyz bylo malemu 1,5 tak jejiho pritele zavreli, takze se segra venovala firme a ja se starala o maleho do 3let. Meli js e takovou stridavou peci se segrou. To same bylo kdyz onemocnela a male byl rok, tak jsme ji s manzelem taky meli vzdy 14dni, kdyz chodila na chemo. Tenkrat sem marodila s ramenem a cekala me operace. Sranda byla, kdyz sem sni vzdy prisla do centra a setricky ji tam hlidaly, kdyz sem byla u dr. U manzela sem vedela jaky je a vzala sem si ho. Ikdyz me nekdy neskutecne stve mam v nem oporu. Nikdy za ty 4roky mi nevycetl, ze mam problem s otehotnenim. Kdyz sem pred rokem otehotnela a rekla mu to, brecel jak malem. Samou radosti to rekl kamaradovi no a potom sem tezce nesla, kdyz zacaly otazky kdy budem mit male a ja uz byla po revizi :-( no rikam si, ze ten nahore me pekne zkousi!! Ale boj nevzdavam, ikdyz nekdy je pekne tezke jid dal. Vcera to na me vsechno padlo a ja se vecer opila :-( nekdy mi posledni 4roky prijde jako zlej sen!! Casto brecim u fotky meho brasky, ktery zahynul pri autonehode pred 13lety. Byl o 10let starsi a ja ho milovala!! Casto si snim povidam a premyslim jak by mi poradil on. No hold sem nekdy jako trubka, bohuzel nemuzu pouzit nic horsiho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
1.5.16 20:45

Holky, já test zítra a je mi úplně zle, jak to dopadne.. navíc do včera mě pořád bolelo břicho jako na ms, dneska už nic… mam estrofem a utrouš, takže hodně drží léky a na příznaky se nedá vůbec koukat, takže hop nebo trop… navíc je to asi jeden z posledních (ne-li poslední) pokusů o druhé dítě.. strašné nervy :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
1.5.16 20:45
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
1.5.16 21:28

@Martrich na priznaky vubec nedej!! Ja sem po kazdem pokusu mela super priznaky na tehu a nic z toho. Kdyz sem byla tehu, tak sem to zjistila nahodou a to sem byla cca v 7tt. Priznaky vuuuuubec zadne. Hned z toho dne hcg z krve zhruba 7900, ale dr. Se to hned nezdalo. Za par dni 14000 a tyden na to sem sla na potrat, ze tehotenstvi zamlklo. Tehu priznaky ani po zjisteni tehu zadne!! Jen tedy vetsi unava a boleni prsou. Na zitra drzim pesti a preji moooc stesti!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
1.5.16 21:36

@bebecinka já vím, navíc tělo je zblblé hormony a ještě ta psychika. byla jsem těhotná se synem a už si to právě moc nepamatuji, tehdy jsem akorát zašpinila asi sedmý den po et a to byla tehdy nidace. Ale to taky být nemusí. Myslím, že mě bolí břicho spíš z těch nervů.. je to opravdu neskutečný, asi to tady všechny znáte. Navíc, když jsou ty možnosti tak omezené. Já pro tento pokus udělala opravdu všechno. cvičila jsem Mojžíšku, byla na odblokování kostrče, na imunologii, beru prednison, snažila jsem se jíst zdravě hodně ovoce a zeleniny, abych nebyla nemocná, připlatili jsme si PICSI pro lepší spermie atd.. takže tohle už je jen na přírodě. Děkuji vám holky moc, dám zítra vědět, dneska to bude asi dlouhá noc :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí