Neplodnost po revizi

112
25.9.12 10:03

neplodnost po revizi

Ahoj holky prosim Vas o pomoc rady a zkusenosti, mela jsem pred 6 mesici revizi v 15 tt jelikoz moje miminko melo vaznou vadu neslucitelnou se zivotem :-( porod se nepodarilo vyvolatc. Ted 3 mesice vubec nic a mam moc obavy ze tam vznikl problem srusty nepruchodnost jelikoz zakrok byl velkej a ja 14 dni nemohla ani sedet nic. Je tu nekdo kdo mel problem po revizi a zjistili mu neco takoveho a jak mam postupovat. Jsem nestatna a na dne. Dekuji Vam vsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35329
25.9.12 10:25

Po trech mesicich je brzy na podobne soudy, vydrz. Spousta zen neotehotni za tri mesice ani normalne. Najdi si nejakeho konicka, zaobirej se necim jinym nez plozenim a uvidis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1082
25.9.12 10:36

Ahoj, já jsem po revizi půl roku a takhle brzo to stejně nikdo řešit nebude, pokud to není rok, je to prý normální…taky se snažíme a nějaký problém si vůbec nepřipouštím, předtím jsem se s přítelem snažila víc jak rok a pak to šlo i když se špatným konce. Hlavu vzhůru a ono to půjde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
25.9.12 10:37

Pokud jsi z toho na nervy, je nejlepší zajít k dr. a říct tam to, cos psala tady. Určitě ti hlavu neutrhnou a vyšetří tě, abys měla jistotu a zbytečně se nestresovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
25.9.12 11:08

Tak ja ti asi moc radost neudelam. Na revizi jsem byla ve 14.tydnu, zamlkle tehu. Nevim proc, ale hned pristoupili k revizi, zadne vyvolavani. Je pravda, ze jsem uz trikrat porodila. Zakrok snad ok, pak se mi zdalo, ze bych uz nemela spinit, tak jsem sla na kontrolu, deloha nebyla uplne stazena, byla tam tekutina, dostala jsem injenkci a vse se urovnalo. Nemusela jsem na dalsi revizi. V prosinci to budou 4 roky, snazit jsme se zacali na doporuceni dr. po pul roce a dodnes nic. Prosli jsme zakladnimi vysetrenimi a vse ok. V pondeli mam nastupovat na laparoskopii a hysteroskopii, je to moje posledni sance. S manzelem tri deti mame, takze IVF podstupovat nechceme. Ale mimco bych si jeste moc prala. Jeste, ze mam deti jinak bych byla asi v Bohnicich! Kdyz si vzpomenu, ze by to male uz slo do skolky, je mi smutno. Tak ti preji, aby jsi na tom byla lepe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
25.9.12 11:30

Ahojky, ja jsem po revizi otehotnela za 9 mesicu…nech tomu jeste cas. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
112
25.9.12 12:03

Kacko to jsi me moc neuklidnila :-(, bojim se toho moc, jelikoz obcas me popichava kolem pupku a na stranach vajecniku, myslela jsem ze srusty se po revizi nedelaji jen po zanetu, ale asi jsem na velkem omylu :-( 3 deti je krasa, ja nemam zadne :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
25.9.12 12:26
@cmuky píše:
Kacko to jsi me moc neuklidnila :-(, bojim se toho moc, jelikoz obcas me popichava kolem pupku a na stranach vajecniku, myslela jsem ze srusty se po revizi nedelaji jen po zanetu, ale asi jsem na velkem omylu :-( 3 deti je krasa, ja nemam zadne :-(

Proboha, klid. Nehledej problemy, kde nejspis nejsou. Zasadne plati, ze zkusenosti na internetu nehledej, pokud nechces byt uzlicek nervu( pak uz tuplem neotehotnis), dobre zkusenosti vetsina lidi nesdeluje. Pokud se pres ty obavy nedokazes prenest, porad se SVYM lekarem.
Kacka ma tri deti, je po ctyrech tehotenstvich a nevis, jake mela problemy apod. Jeji situace se tvoji jen podoba( a mozna treba jen hodne vzdalene).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
25.9.12 12:31

Cmuky- tak me to taky říkali, ze srusty by mely byt po zánětu. Já uz nevěřím ničemu a porad mám v hlave, ze se muselo něco po… při té revizi. Já otehotnela 4× vždy prvni mesic snažení a ted nic tak dlouho. Uvidíme, jestli tam něco najdou. Je uz se v tom mlátí těch 3,5 roku, porad nechci nic moc plánovat, kdybych přece jenom otehotnela a uz me to ubiji. Jenom doufám, ze mi to klapne na to pondělí, nějak mi pálí v krku a to by me trefilo to zase mesic odkládat! Jinak za děti jsem šťastná, to je jasny. Nebudu zastirat, ze bez nich by to bylo ještě horší. Ale určitě budeš mít štěstí, a bude to dobre. Kamarádky znama byla ve stejne době taky na revizi, myslím taky nějak 12.tyden. Komplikace měla revizi ji delali 2× nebo 3×. A dneska uz ma mimco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
25.9.12 14:18

Cmuky
Asi to chceš i nechceš slyšet zároveň - já jsem na jedné povedené revizi byla a byla provedená takovým způsobem, že jsem teď sterilní… Zánět jsem žádný neměla, srůsty se tvoří i když ti tu revizi udělají moc nešetrně, takže ti seškrábnou sliznici moc a na tom místě se pak vytvoří jizva - srůst. Má to za následek změnu intenzity a doby trvání menstruace případně její úplné vymizení. To nevím jestli myslíš tím, že 3 měsíce nic nebo že měsíčky máš a jen se ti 3 měsíce nepodařilo otěhotnět. Takže vykašli se na řeči, že zbytečně plašíš, ale řeš to co nejdřív! Bohužel budeš muset být trošku buldozer a nenechat se doktorama odradit, hrozně tento problém bagatelizují. Více o tom se dočteš tady na emiminu v diskuzi Ashermanův syndrom, snad potom budeš moudřejší. Hlavně dej na sebe, jde o tvoje zdraví! Přeju ti hodně štěstí a doufám, že nám nepřibudeš do klubu…

• Citovat
  • Upravit
7369
25.9.12 16:44
@ashermanka píše:
Cmuky
Asi to chceš i nechceš slyšet zároveň - já jsem na jedné povedené revizi byla a byla provedená takovým způsobem, že jsem teď sterilní… Zánět jsem žádný neměla, srůsty se tvoří i když ti tu revizi udělají moc nešetrně, takže ti seškrábnou sliznici moc a na tom místě se pak vytvoří jizva - srůst. Má to za následek změnu intenzity a doby trvání menstruace případně její úplné vymizení. To nevím jestli myslíš tím, že 3 měsíce nic nebo že měsíčky máš a jen se ti 3 měsíce nepodařilo otěhotnět. Takže vykašli se na řeči, že zbytečně plašíš, ale řeš to co nejdřív! Bohužel budeš muset být trošku buldozer a nenechat se doktorama odradit, hrozně tento problém bagatelizují. Více o tom se dočteš tady na emiminu v diskuzi Ashermanův syndrom, snad potom budeš moudřejší. Hlavně dej na sebe, jde o tvoje zdraví! Přeju ti hodně štěstí a doufám, že nám nepřibudeš do klubu…

Tak je pravda, ze já se taky něčeho podobného obavám, ale poznají tento problém ne UTZ? Vždy mi podle UTZ říkali, ze sliznice dorůstá, jak ma. A MS mám porad stejnou jako před revizi, naopak pravidelnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
25.9.12 20:33
Ahojky a u Tebe se to projevovalo, ze jsi nemenstruovala.? Jak se to resi co s Tebou delaji.? Pane joooo to je uplne silene. To ti neroste vubec sliznice,? To je vazne smutny a nevim co na to napsat.
@ashermanka píše:
Cmuky
Asi to chceš i nechceš slyšet zároveň - já jsem na jedné povedené revizi byla a byla provedená takovým způsobem, že jsem teď sterilní… Zánět jsem žádný neměla, srůsty se tvoří i když ti tu revizi udělají moc nešetrně, takže ti seškrábnou sliznici moc a na tom místě se pak vytvoří jizva - srůst. Má to za následek změnu intenzity a doby trvání menstruace případně její úplné vymizení. To nevím jestli myslíš tím, že 3 měsíce nic nebo že měsíčky máš a jen se ti 3 měsíce nepodařilo otěhotnět. Takže vykašli se na řeči, že zbytečně plašíš, ale řeš to co nejdřív! Bohužel budeš muset být trošku buldozer a nenechat se doktorama odradit, hrozně tento problém bagatelizují. Více o tom se dočteš tady na emiminu v diskuzi Ashermanův syndrom, snad potom budeš moudřejší. Hlavně dej na sebe, jde o tvoje zdraví! Přeju ti hodně štěstí a doufám, že nám nepřibudeš do klubu…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
112
25.9.12 20:41

Kaci prave ze ne :-( na Uz nic nepoznaji dnes jsem tam byla, pouze laparoskopii, ty jdes na laparaskopii az ted po 3.5 letech.? To mas vydrz :-( jdes v pondeli. Budu drzet pesti ozves se pak doufam ze skvelou zpravou. Kaci kolik mas let pokud se mohu optat :-) diky za vse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
25.9.12 20:47
@cmuky píše:
Kaci prave ze ne :-( na Uz nic nepoznaji dnes jsem tam byla, pouze laparoskopii, ty jdes na laparaskopii az ted po 3.5 letech.? To mas vydrz :-( jdes v pondeli. Budu drzet pesti ozves se pak doufam ze skvelou zpravou. Kaci kolik mas let pokud se mohu optat :-) diky za vse

Je mi 35 let. Prvni dite jsem měla v 21 letech. Mám jít v pondělí, ale něco na me leze, tak nevím, jak to dopadne. Kdyz tak to budu muset o mesic posunout. Což budu tedy hodne naštvaná. A abych ti řekla pravdu, víceméně jsem si to prosadila proti memu dr. Ale je pravda, ze jsem mohla byt tvrdší uz dříve. A ty mas MS normálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ashermanka
25.9.12 20:50

No, je to psychicky i fyzicky celkem dost náročný. Ale naděje je, tak snad… Je to všechno popsaný na té diskuzi na téma Ashermanův syndrom, hned na první stránce je takovej můj obsáhlej příspěvek, jak to vzniká, jak se to léčí, nedá se to moc popsat ve zkratce, tak kdyžtak mrkněte tam. Jinak pokud máte menstruaci stejnou jako před revizí, tak se asi nemusíte moc bát. Na UTZ to opravdu vidět není, jen že je tam nízká sliznice (a to je jen nepřímý důkaz Ashermana), ale samotné srůsty ne, na to je třeba hysteroskopie, ale někde, kde to opravdu umí! Držím palce ať to není váš případ.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex