Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Taky jsem posledni tyden unavena, pricinu vidim v pocasi. Dneska jsem jak prastena. Maji byt nejaky velky bourky zase. A taky jsem trosku ulitla posledni tyden se stravovanim, takze to je druhy duvod.
Taky to mám, asi počasím, dost často se střídá, plus je celkem velká zátěž, dneska už taky melu z posledního. Kojis ještě? To taky může člověku ubrat energii.
@Kriss Tina nekojim od měsíce dětí. Já to právě vůbec normálně neznám. Naposledy jsem byla takhle nepoužitelná, když jsem byla těhotná, což mi přišlo normální, ale teď mi to normální nepřijde. Když fyzicky nejsem v podstatě schopná vstát z gauče.
Nechybí Ti nějaký vitamín? Minimálně bych zkusila nasadit hořčík a déčko ![]()
@Anonymní píše:
@Kriss Tina nekojim od měsíce dětí. Já to právě vůbec normálně neznám. Naposledy jsem byla takhle nepoužitelná, když jsem byla těhotná, což mi přišlo normální, ale teď mi to normální nepřijde. Když fyzicky nejsem v podstatě schopná vstát z gauče.
A znova těhotná být nemůžeš?
@Suelinda relativně pravidelně beru déčko a céčko. Ale ten hořčík zkusím, děkuji.
@Kriss Tina tato možnost mě ani nenapadla. Mám antikoncepci, která je snad spolehlivá. To by byl děsný průšvih. ![]()
@Anonymní píše:
a těhotenský test sis dělala.
@Anonymní píše:
Zdravím maminky, asi se jdu vypovídat a možná i pro nějakou tu radu.
Je pravda že už šestnáct měsíců jedu naplno. Naše dvojčata daji zabrat. Ale v noci spí, výjimečně se jednou za noc probudí, vstanu k nim a spí dál. Já spím zásadně +-8 hodin každý den, od jejich čtyř měsíců. Když tedy nepočítám nějakou tu občasnou nemoc, jednou za čtvrt roku.
V neděli jsme se vrátili z náročného víkendu a já usnula před pátou na gauči, poprvé za patnáct měsíců. Pak byl týden relativně ok, i když si zpětné uvědomuji, že jsem chodila spát o hodinu dřív než normálně.
Dnes jsem vstala a celé dopoledne jsem byla děsně vyčerpaná. Ne psychicky, děti si krásné hrály, ale fyzicky. Vůbec netuším proč. Když teď spí, tak taky ležím, nejsem schopná pořádně nic dělat, i když práce je doma nad hlavu. Do toho se ráno přidalo motání hlavy. Jak tak uvažuji že mám před sebou celé odpoledne a večer, než děti půjdou zase spát, tak se toho děsím. Máte někdo někdy podobné pocity?
Počasí, nedostatek železa, těhotenství, vyloučila bych postupně, těhotensky test a odběr krve uděláš za jeden den…a máš dva body mínus…
@Anonymní píše:
Je pravda že už šestnáct měsíců jedu naplno. Naše dvojčata daji zabrat. Ale v noci spí, výjimečně se jednou za noc probudí, vstanu k nim a spí dál. Já spím zásadně +-8 hodin každý den, od jejich čtyř měsíců. Když tedy nepočítám nějakou tu občasnou nemoc, jednou za čtvrt roku.
V neděli jsme se vrátili z náročného víkendu a já usnula před pátou na gauči, poprvé za patnáct měsíců. Pak byl týden relativně ok, i když si zpětné uvědomuji, že jsem chodila spát o hodinu dřív než normálně.
Dnes jsem vstala a celé dopoledne jsem byla děsně vyčerpaná. Ne psychicky, děti si krásné hrály, ale fyzicky. Vůbec netuším proč. Když teď spí, tak taky ležím, nejsem schopná pořádně nic dělat, i když práce je doma nad hlavu. Do toho se ráno přidalo motání hlavy. Jak tak uvažuji že mám před sebou celé odpoledne a večer, než děti půjdou zase spát, tak se toho děsím. Máte někdo někdy podobné pocity?
Je to asi počasím. A zápřah s dětmi prostě máš. Jestli chodíš na preventivní prohlídky a znáš výšku svého tlaku a cukru, hodila bych to za hlavu a neřešila. To se občas stává každému.
Nech si nabrat krev. Nedostatek železa způsobuje velkou únavu, dušnost…
Jseš si jistá, že nejset těhotná? Kolik toho přes den vypiješ - v tomhle počasí jde dehydratace ryhle… Jaký máš tlak? Pokud nižší, tak to střídání vysokých a nízkých tlakových front posledních dvou týdnů je docela vražedné. Nebo nevyskočil ti naopak? Kdy si byla na preventivní prohlídce? Měřili ti železo v krvi? Máš dostatek vitamínu D (tedy suplementuješ ho alepsoň přes zimu?) Máš zkontrolovanou štítnou žlázu?
@ivašot. @Wilík @Ou @truelly
Odpovím většině najednou. Těhotenství mě teď ani nenapadlo. Beru pravidelně antikoncepci. Takže těhotenský test jsem si nedělala. Asi by to pak věcí vysvětlovalo. Celkem jste mi nasadili brouka do hlavy, jelikož pro TT se dostanu až v pondělí. Jinak na prohlídce jsem byla před dvěmi měsíci a vše bylo ok, i krev.