Nepoctivý řidič, mám to řešit?

9994
19.6.13 14:45

Nepoctivý řidič, mám to řešit?

Ahoj holky,
syn cestou do školy přestupuje na městský autobus. Má průkazku a platí 6 Kč. Jeden z řidičů od něj ovšem chce jen 3 Kč, ale lístek mu dá na 0 Kč a je zde uvedeno, že se jedná o dítě do 6ti let věku. Takže řidič 3 Kč „vydělá“ a syn ušetří. Nejsem udavačka, ale mám cuky. O těch pár ušetřených korun mi fakt nejde, spíš o princip. Vadí mi to a nejradši bych řidiče nahlásila. Co by jste dělali na mém místě? Mám to hodit za hlavu, nebo to řešit? Je mi jasné, že syn není jediný zprostředkovatel řidičova zisku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30965
19.6.13 14:49

A na te prukazce ma syn vek nebo ne? Protoze kdyby prisel revizor a zjisti tak, kolik mu je a chyba je na strane Tveho syna, ne ridice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
19.6.13 14:50
@valkil píše:
No, já bych asi hlásila. Anonymně :oops:

hlásila, ale anonymně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969

Jde spíš o to, že kdyby přišel revizor, syn nemá platnou jízdenku :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701

Mně tohle taky dělal řidič v Praze, když jsem nechtěla přestupovat na metru a jezdila přímo z práce meziměstským. Vzal si poloviční jízdný, ale lístek vyjel na nulu. Bylo mi to jedno, ale měla jsem strach, kdyby přišel revizor, tak nemám jak prokázat oprávněnost té nuly - stejně jako tvůj syn.

• Citovat
  • Upravit
10048

@Cuddy Souhlasím, já bych to řešila, pže by to fakt jinak mohl odnést syn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
19.6.13 15:03

Tak to mě vůbec nenapadlo :think: :oops: :oops: :oops: Ještě, že vás holky mám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
19.6.13 15:06

Já bych ho nahlásila. A synovi řekla, že má panu řidiči slušně říct, že se asi spletl, že chtěl jízdenku za 6. Pokud teda už umí číst natolik, aby poznal mezi těma jízdenkama rozdíl. Přesně jak píšou holky, kdyby byl ve voze revizor, bude mít sice průšvih i řidič, ale i tvůj syn že nemá platnou jízdenku. Malý kluk si s takovou situací asi neporadí, nevystavovala bych ho tomu riziku a řidiče nahlásila. A nahlásila bych ho s podpisem, ne anonymně, abych měla případně čím argumentovat, kdyby s tím ani tak nepřestal a syna revizor chytil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
19.6.13 15:15

Nevím jak to funguje v MHD, ale pracuji ve firmě, která zřizuje hromadnou dopravu v rámci „okresu“ tedy tzv. příměstské spoje. Revizoři nejsou naši zaměstnanci a když při kontrole narazí například na dítě, které se prokáže žákovskou průkazkou a jízdenku má vystavenou špatně, je to VŽDY chyba řidiče, který to pocítí finančně a někdy to vede i k ukončení poměru. Každopádně bych toto nahlásila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
19.6.13 15:16

@Kassy No, ono je mu 13 let 8) řekl mi to včera. Lístků od tohoto řidiče má asi pět. Řekl mi mezi řečí, že platí jen tři koruny, ale co má na lístku to prý nekoukal. To jsem si všimla já. Řekla jsem mu, ať mu to příště řekne, tak uvidíme. Ale i tak ho nahlásím. Netýká se to určitě jenom nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
19.6.13 15:19

@ekrovka Jeste ze tak, protoze bytza to trestane deti, co se poradne ohradit nemuzou…to by bylo silne kafe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
19.6.13 15:27

Dítě nemůže nést zodpovědnost. S dítětem do šesti let věku cestuje dospělý. Jinak má řidič vystavit běžnou jízdenku.
Udavačka nejsi ;), udávání je něco jiného (pro mě významově v protiprávním režimu nahlásit vlastně správnou věc, která ale jde proti režimu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
19.6.13 15:29
@Paoloska píše:
@Kassy No, ono je mu 13 let 8) řekl mi to včera. Lístků od tohoto řidiče má asi pět. Řekl mi mezi řečí, že platí jen tři koruny, ale co má na lístku to prý nekoukal. To jsem si všimla já. Řekla jsem mu, ať mu to příště řekne, tak uvidíme. Ale i tak ho nahlásím. Netýká se to určitě jenom nás.

Aha, já si nějak nevím proč vydedukovala, že je malý, tak první druhá třída. Mohlo mě napadnout, že dneska už není běžné, aby tak malé děti jezdily do školy samy :oops:
V tom případě bych to asi synovi vysvětlila se vším všudy, i proč to ten řidič dělá a jaké z toho můžou být důsledky (nejen pro řidiče a pro něj, z prodaných jízdenek se určitě dělají i nějaké statistiky, které třeba následně můžou sloužit jako podklady pro změny v jízdních řádech a v traifech dopravce). Třináctiletý puberťák už snad není zakřiknuté malé děťátko, aby nedokázal řidičovi říct „promiňte, dal jste mi špatný lístek“. Jestli ono to nebude spíš tak, že chlapcovi vyhovuje, že i jemu ty 3 ušetřené koruny zbývají v kapse :think: a souvislosti a důsledky ve svm věku nedomýšlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
19.6.13 16:00
@ncc1701 píše:
Mně tohle taky dělal řidič v Praze, když jsem nechtěla přestupovat na metru a jezdila přímo z práce meziměstským. Vzal si poloviční jízdný, ale lístek vyjel na nulu. Bylo mi to jedno, ale měla jsem strach, kdyby přišel revizor, tak nemám jak prokázat oprávněnost té nuly - stejně jako tvůj syn.

Mě právě taky na 302 z Vinoře, když jsem jej upozornila, mrmlal, ale nový lístek vystavil-já potřebovala jet dál do centra a tam by se se mnou revizor nepáral. Co pak udělal s tím polovičním netuším, každopádně možná ho to nakoplo a už to nedělá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
19.6.13 16:02

Spíš si říkám, že mu ty 3 koruny stojí za to-tomu autobusákovi. I když za den jich posbírá asi hodně, o to víc musí být nápadný při výjezdu nějakého večerního součtu kolik čeho prodal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová