Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Anonymní píše:
@Heivka
Chápu, že většímu dítěti dát jasně najevo, že mu něco tolerovat nebudu jde. Zatím to 4 měsíčnímu mimču nevysvětlím nijak, řvát a zvyšovat hlas na ní nebudu a nemělo by to ani smysl
No, řvát určitě ne, ale už ve čtyřech měsících moc dobře poznají, kdyz člověk řekne ne a myslí to z legrace, nebo kdy je to míněno vážně. Dá se to říct i normálním hlasem, ale záleží na tónu hlasů. Je každého rozhodnutí, jak k tomu přistupuje, já jsem začala být už taky přísná, i když jsem si před dvěma měsíci říkala, jak budu všechno dělat jinak. Jenže náš malý už taky začal zkoušet, co si může dovolit.
Holky, rozhodně nejsem jedna z těch maminek, která se nechá vychovávat vlastním dítětem
Nemyslela jsem to nijak zle, naše malá nikdy nepláče - ani hladem
Tudíž si myslim, že je problem v tom, že ji je nepohodlná (třeba se pletu). Doma v jídelní zidličce sedí normálně, v houpatku také. Zatím vím, že nevnímá ještě tak, aby když ji dám jasně najevo, že ne, tak přestane. Budou ji 4 měsíce, momentálně 3,5m ![]()
@Anonymní píše:
@Heivka @Aduš8Holky, rozhodně nejsem jedna z těch maminek, která se nechá vychovávat vlastním dítětemNemyslela jsem to nijak zle, naše malá nikdy nepláče - ani hladem
Tudíž si myslim, že je problem v tom, že ji je nepohodlná (třeba se pletu). Doma v jídelní zidličce sedí normálně, v houpatku také. Zatím vím, že nevnímá ještě tak, aby když ji dám jasně najevo, že ne, tak přestane. Budou ji 4 měsíce, momentálně 3,5m
Já jen, že si zmínila až ten druhý extrém. Náš malý taky zatím nepřestane, ale pomalinku vidím úspěchy. A nejhorší je takové to utěšování od volantu. Já si ho dávám na přední sedačku, teď mám půjčené auto, kde nejde vypnout Airbag a musí být vzadu. A je kupodivu daleko hodnější. Hraje si a kouká ven a nepláče. A pokouším se na něj nemluvit, když se vzteká, dělám, že ho neslyším. A když pláče z jiného důvodu, tak ho utěším..ale 3,5 měsíce je ještě opravdu malinká.
@Heivka píše:
Prostě si bude muset zvyknout, ony všechny autosedačky mají polstrování kolem hlavy, je to kvůli bezpečnosti. Syn jednu dobu v autosedačce hrozně vyváděl, chtěl se hýbat a ne být někde uvázaný, vadilo mu i dětské lehátko. Jediné co pomohlo bylo mu jasně dát najevo, že mu takové chování nebudu tolerovat, takže ostré ne ve správnou chvíli a bylo mu to jasné, ale já mám od psů naučený takový tón, že když dám povel, tak si sednou všichni v 50metrovém okruhu.
Tohle jsme meli se synem. Ted mu jsou 2 roky a skoro 3 mesice a i dnes se obcas vzteka.
Rval v podstate uplne od miminka. Proste nesnasi jizdu autem. A na psychiku ridice, ktery se musi soustredit na cestu je to fakt neco, aspon pro me. Takze ja do nejakych 13 mesicu se synem sama nejezdila, trosku se to zlepsilo novym prostornym autem. Z vajicka sel v 10 mesicich do sedacky 9-18kg. Ze zacatku bylo lehke zlepseni, ze videl dopredu a nekoukal na sedacku, ale to mu vydrzelo jen chvilku. Po 8 mesicich zacal jeste zvracet v aute. Sedacka by mela vydrzet do 4 let, ale syn je velky a vadil mu ten 5ti bodovy pas. Byl tam uplne seskrceny, tak jsme ve 23 mesicich, kdy mel skoro 15kg koupili sedacku 15-36kg. Je uz normalne na pas, ale ma pro tyhle male deti sponu mezi nohama, ta se vyndava pri 22kg. Od te doby to s nim je uz o neco lepsi, sedi v ni hezky rovne, kouka dopredu na auta a je spokojenej. Bohuzel, i tak ho to nekdy nebavi, ale uz se da zabavit. Jen to zvraceni
. Takze moje rada zni…vydrzet
a jak jen to pujde, koupit jinou sedacku, ale vajicko to podle me nezmeni.
@Ellabela píše:
Tohle jsme meli se synem. Ted mu jsou 2 roky a skoro 3 mesice a i dnes se obcas vzteka.
Rval v podstate uplne od miminka. Proste nesnasi jizdu autem. A na psychiku ridice, ktery se musi soustredit na cestu je to fakt neco, aspon pro me. Takze ja do nejakych 13 mesicu se synem sama nejezdila, trosku se to zlepsilo novym prostornym autem. Z vajicka sel v 10 mesicich do sedacky 9-18kg. Ze zacatku bylo lehke zlepseni, ze videl dopredu a nekoukal na sedacku, ale to mu vydrzelo jen chvilku. Po 8 mesicich zacal jeste zvracet v aute. Sedacka by mela vydrzet do 4 let, ale syn je velky a vadil mu ten 5ti bodovy pas. Byl tam uplne seskrceny, tak jsme ve 23 mesicich, kdy mel skoro 15kg koupili sedacku 15-36kg. Je uz normalne na pas, ale ma pro tyhle male deti sponu mezi nohama, ta se vyndava pri 22kg. Od te doby to s nim je uz o neco lepsi, sedi v ni hezky rovne, kouka dopredu na auta a je spokojenej. Bohuzel, i tak ho to nekdy nebavi, ale uz se da zabavit. Jen to zvraceni. Takze moje rada zni…vydrzet
a jak jen to pujde, koupit jinou sedacku, ale vajicko to podle me nezmeni.
Děkuji, že jste napsala svou zkušenost. Zkusím tedy ještě vydržet a popřípadě co nejdříve koupit jinou autosedačku. Ale jak píšete, na mou psychiku je to šílené ![]()
@Ellabela
Co se týče vašeho malého, to musí být ještě horší. Snad se mu to zvracení zlepší, mám známou, které dcerka také zvracela a zjistila, že ji před jízdou nesmí dávat jogurt, od té doby co zjistila, co ji vadí, je malá už v pohodě
Tak jen taková rada, zkusit jestli mu třeba před jízdou také nevadí nějaká potravina ![]()
Jogurt mu taky nemuzem davat, zadny smetanek, presnidavku apod. Bohuzel nekdy zvraci i rohlik, nekdy mu nevadi sednout do auta po svickove. Nejlepsi je, kdyz usne, to jsme v klidu vsichni. Zanedlouho se nam ma narodit druhe, tak snad to nebude to same. Jen nevim, koho budu hlidat driv.