Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Náš nejmladší ve chvíli, kdy začal trochu vnímat, začal i nenávidět jízdu v autě. Trochu se to zlepšilo od té doby, co jezdí po směru, ale taky vydrží jen chvilkové přejezdy, jinak pokud nespí, tak řve.
Jen abyste pak nebyli zklamání, že ani pohodlnější sedačka nezabrala
Mela jsem opačný problém u dcery. Ve vajicku v protisměru vse ok a ihned vytuhla. Co šla do větší a byla po směru tak mela takový záchvat breku ze prestavala dýchat
Pak už dobry
@katyna1984
Také mám strach, zda ji nevadí jízda v autě všeobecně. Ale i když ji polozim na zem v autosedačce než se třeba obuji, tak vyvádí. Je v klidu jen když ji nesu, jakmile je v autě nebo na zemi, tak vyvádí. A to jsem vyzkoušela snad všechny hračky na autosedačku
Ale docela dost cestuji s malou, za kamarádkami, babičkami a nějak to nedávám ten pláč, pláče tedy jen třeba prvních 15 minut, pak se zbytek cesty snaží vylézt ven bez pláče, ale je to stresující. Jak píšete, je v klidu jen když usne
Ale děkuji za vaši zkušenost.
U dětí to je v určitém období normální. Nech ji co nejdéle ve vajíčku, je to nejbezpečnější. Sedačky 0-18kg nejdou tolik do lehu. Kouknout můžeš na romer first class plus.
A vyndalas to navlékací polstrování? Já tu sedačku teda neznám, ale dle fotky to vypadá, že je tam vložka pro novorozence, teoreticky může vyvádět proto, že už je jí to s tou vložkou malý.
Naší malé byly minulý týden 4 měsíce a už je docela dlouhá a vypadá to, že jí tam taky začíná vadit to polstrování-novorozenecká vložka. Z naší autosedačky se dá vyndat, tak to asi brzo vyzkoušíme bez ní.
Holky, je tam takový podsedak do 60cm, nad 60cm a pak asi tuším nad 75cm. Malá má už přes 60cm, takže ten největší klín pod zadečekem už jsme vyndali, ale to polstrovani kolem hlavičky tam má zůstat, když vyndam to kolem hlavičky vyndám tím i takový polstarek za zádíčkama a je to silene tvrdé, tudíž ho tam musím nechat. Ale malá nesnasi čepice a čelenky, cokoliv kolem oušek. Myslím, že ji je zkrátka nepohodlná. Budu ráda za jakoukoliv radu i co se vajíčka týče, pohodlného. Co se ceny týče, na tom nezalezi, budu ráda za jakoukoliv radu či typ na vajíčko, autosedačku 0-18kg, zkratka cokoliv ![]()
Prostě si bude muset zvyknout, ony všechny autosedačky mají polstrování kolem hlavy, je to kvůli bezpečnosti. Syn jednu dobu v autosedačce hrozně vyváděl, chtěl se hýbat a ne být někde uvázaný, vadilo mu i dětské lehátko. Jediné co pomohlo bylo mu jasně dát najevo, že mu takové chování nebudu tolerovat, takže ostré ne ve správnou chvíli a bylo mu to jasné, ale já mám od psů naučený takový tón, že když dám povel, tak si sednou všichni v 50metrovém okruhu.
Jestli si to dobře pamatuju, tak k prostornějším vajíčkům patří Maxi Cosi Cabrio. Tam jde novorozenecká vložka vyndat bez problémů a tím už je i kolem hlavy dost místa.
@Heivka
Chápu, že většímu dítěti dát jasně najevo, že mu něco tolerovat nebudu jde. Zatím to 4 měsíčnímu mimču nevysvětlím nijak, řvát a zvyšovat hlas na ní nebudu a nemělo by to ani smysl ![]()
Tady mám vyfocenou naši autosedačku bez novorozenecké vložky. Už je to tedy o dost starší typ, ale základní tvar se nemění.
@Titty píše:
Jestli si to dobře pamatuju, tak k prostornějším vajíčkům patří Maxi Cosi Cabrio. Tam jde novorozenecká vložka vyndat bez problémů a tím už je i kolem hlavy dost místa.
Bohužel nepatří
. Dcerce vydržela jen do 6měsíců. Je úzká. Starší jsem měla v jiné sedačce aspoň do 8měsíců.
My máme ten samý případ, jakmile malého(6 měsíců) posadím do autosedačky, začne vyvádět, řve v autě, to už musí být, že usne. Ale chová se stejně i v sedačce, co máme doma na jídlo…teď začal být hodný v takové té vysoké židli s jídelním stolkem, ale máme ji teprve dva dny, možná je jen zajímavá. Nelíbí se mu být kdekoli připoutaný a nemyslím si, že ve velké sedačce se to změní. A to my máme docela prostorné vajíčko, je už starší a není tam to polstrování tak těsné.
@Anonymní píše:
@Heivka
Chápu, že většímu dítěti dát jasně najevo, že mu něco tolerovat nebudu jde. Zatím to 4 měsíčnímu mimču nevysvětlím nijak, řvát a zvyšovat hlas na ní nebudu a nemělo by to ani smysl
Synovi bylo asi 5 měsíců, měla jsem na výběr, nechat ho řvát, nikam nejezdit autem, nebo mu dát najevo že to co dělá se mi nelíbí vybrala jsem cestu která zajistila klid všem, já měla klid v autě, synovi bylo jasné, že s tím nic nenadělá a naučil se v autě zabavit jinak (dost ho bavil vibrační pejsek).
Ahoj maminky, mám dotaz ohledně autosedačky, máme autosedačku Mima iZi Go Modular 0-13kg, malé budou 4 měsíce, zezacatku snasela jízdu autem v pohode, poslední mesic a půl strasne vyvadi při vložení do auta. Chytne se za pásy a snaží se jakoby vylézt z autosedačky, histericky pláče a zvedá hlavu, až mi přijde, že ji vadi to postrovani kolem hlavičky.
Navíc váží 7kg, tudíž už se vajíčko pronese. Přemýšlím o nové autosedačce nějaké pohodlnější a zároveň asi nějakou 0-18kg, jelikož mala je docela cvalík, tak ať nemusime brzy kupovat zas další. Chtěla jsem se zeptat zda to nedelaji vaše miminka také, zda se ji jen nelibi auto nebo ji opravdu vadí tahle autosedačka. A dále zda by jste mi nedoporucily kvalitní, bezpečnou autosedačku
Děkuji předem všem za rady