Nepolyká příkrm
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nepolyká příkrm
Zdravím,
mám 9,5m holčinu… už tak před měsícem se při krmení naučila nezavírat pusu, poslední dobou se to ještě stupňuje.
Naberu jídlo - nabídnu - celkem ochotně otevře pusu - vložím jí lžičku s jídlem do pusy - čekám, až přivře pusu, aby si to stáhla ze lžičky - vytáhnu lžičku a ona pusu zase otevře a vydrží tak třeba 2 minuty.
Dneska jedla tímhle stylem 80g oběda hodinu…
![]()
Nevím, co se to naučila a co se mi tím snaží zdělit. Mám teda nervy na pochodu… ![]()
Po zavedení příkrmů jedla krásně, pak se to začalo horšit. Je úplně jedno co jí dám, jí takhle skoro úplně všechno. Do nedávna ještě byla jistota aspoň večerní kaše, ale teď už dělá tohle i s ní. Naopak po nadšeném přijetí jogurtu, následovalo období totální ignorace a teď je to skoro jediné, co polyká bez problémů. Dřív měla oblíbenou brokolici, teď už ani to. Ovoce taky nejí, měla ráda jablko a nesnášela banán… a teď ten banán celkem jí…
Snažím se jí vařit, ale skleničku sní častěji bez takových problémů. Navíc do těch skleniček dávají fakt šílenosti, takže těch, které jsem jí ochotná dát, je fakt minimum a jsou to opravdu jen ty od uk. 4m… jenže ty jsou zase jemné jak blátíčko a holka už by měla mít kousky, takže přejít na skleničky mi tohle nevyřeší.
Už fakt nevím, co s ní… ![]()
Už byla ve fázi, kdy jsem jí přestávala dokojovat, takže přes den už mlíko skoro nemám. Ale teď sní všeho tak málo, že jsem jí zase začala po jídle nabízet prso… Říkala jsem si, jestli to není zubama, ale teď jí vyrostly jedničky nahoře (takže už má 4 zuby)… a další zuby tam necítím… Jaké bývají pauzy mezi růstem jednotlivých zubů? Při představě, že tak bude jíst několik měsíců (do 2 let?), mě jímá hrůza…
Může takhle vyjadřovat, že jí to nechutná nebo nemá hlad? Krmím jí po 3 hodinách v režimu (9-12-15-18)…
Mám jí během jednoho např. oběda nabízet více jídel, nebo být důsledná a dávat jen jedno, ale jen takové množství, které si vezme bez vztekání a do max. 30ti minut?
Co s ní mám dělat
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A nezkusila by se už krmit sama ? Lucka se se mnou touhle dobou rvala o lžičku. Třeba kdyby si to jídlo nacpala do pusy sama, tak by jí to víc bavilo.
Jinak nevím, já mám dvě popelnice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych ji nedávala jíst, když nechce. Další jídlo za tři hodiny, když zas bude dělat blbiny, za další tři… (tzn. podle vašeho režimu, ale žádné blbinky a krmení hodinu…)
Ona za šest hodin hlady neumře a aspoň zjistíš, jestli je to třeba tím, že fakt ještě nemá hlad… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
no já bych asi přitvrdila. Nechceš jíst, tak nebudeš. Nabídnout to stejné třeba za hodinu a když nebude chtít, tak další jídlo až svačina ve tři. Jo a já se někdy tuto dobu zasekla, když jsem viděla, že třeba oběd nechtějí, ale pak jsou schopní vypít i 200ml mlíka, tak jsem je přestala dopíjet po jídle a co snědí to snědí. Neboj, těch pár dní ji neublíží a ty si ušetříš nervy do budoucna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit