Co vše jíte v 10 měsících?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
co vše jíte v 10 měsících?
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit, naše malá do 8 měsíců jedla krásně obědy - zeleninku i maso, pak jsme ale zavedli i svačinky - ovoce a od té doby zeleninu i maso úplně odmítá. (Byla nemocná - zvracela hleny - po obědě - tak nevím jestli si to nějak spojila???) Každopádně nevím…mám jí jídlo sladit nebo jinak dochucovat? Co vše už vaše děti baští v 10 měsících? Ochucujete? Malá mi odmítá i jogurty, jsme více méně na ovoci a kašičkách + kojení i když v poslední době už přes den neche jen v noci… ale odmítá i pití je to boj.. poraďte jak na ni… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak my taky nejsme velcí jedlíci. Ale v podstate ji vsechno, jen od kazdeho trochu, malé porce. Masozelenina tu taky moc nemusí, ale za to jí hodne chutna jogurt, pred par dny nechtela nic jineho jen jogurt, jsem ji dokonce do zeleniny michala jogurt 1:1 a pak to bastila. Do ovoce jsem ji ho taky davala, to ji vydrzelo dva dny a uz zas jí lip. takze moc rad nemam, ale jestli jí ovoce, tak ji do toho zkus primichat trochu zeleniny, ono to potom chutna hrozne, ale ty deti to ji. Fakt jako kombinace zelenina jogurt to jsem udelala uplne ze zoufalstvi a jak ji to chutnalo, se divim jeste ted ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, musíš zkoušet a vymýšlet a pořád dokola..to tě asi nepotěšilo
Zeleniny máš trochu v zeleninových kaších, nebo udělej obyč.kaši z rýžové nebo kukuř.krupičky a do toho na kousíčky zeleninu zkusit propašovat. Nebo pokud ráda zkouší baštit sama, dej jí do ruky vařenou bramboru, špalík mrkve. V 10m bys ochucovat neměla, i když to láká, můžeš se pak ale do toho tak uvrtat, že si zvykne a nebude chtít neochuceného nic.
Jogurty mi Veru taky odmítala, myslím bílé jogurty, tak jsme od začátku na normálních ovocných, ani zamíchat přesnídávku nechtěla. Postupem času kupodivu začla i ty bílé. Takže chutě se neustále mění, co platí teď, brzo zas nemusí.
V 10m můžeš dát chleba, třeba s lučinou, máslem, gervais a tak.
Pití-zase zkoušet obměňovat, savičky, pítka, nebo přidržet normální hrnek a třeba si cucne z něj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kyki, naše malá v 10měs pouze MM + pár lžiček za celý den (dopo jablíčko, v pol zelenina, odpo bílý jogurt, někdy nic, jindy i 4 lžičky, výjimečně víc)
až tak v roce se to zlomilo a začala baštit víc, ale stále patří mezi menší jedlíky a 3× ráno, v poledne a večer kojím.
Kaše jsem nikdy nedávala a k pití chce jen bylinkový dětský čaj, ovocné nebo jinou značku odmítá. Ráno uvařím čaj a po vypití dávám už jen čistou vodu, doma převařenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak koukám, že rozhodně nejsme sami tak špatní jedlíci, kašičky má malá moc ráda, tak jí zkusím koupit tu zeleninovou a když ani ta neprojde..tak pak to zkusím namíchat třeba do rýžové…:) Já už měla tendence jí ty obídky začít sladit, asi 2× - to trochu pomohlo..ale zase nechci aby měla zkažeené zuby..už jich pár má… díky holky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zubů má pár vyrostlých, zkažených naštěstí zatím ne, to jen pro upřesnění:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nas moc nechce už kase vecer to mi u toho řve, ale mozna je uz i ospalej.Co místo kase treba chlebik s žerve???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, já dávám v 9 měsících pořád přesnídávky - zajímá mě přechod na stravu s většími kousíčky, jak to udělat???
Náš jídelníček:
08:00 - 130ml UM
10:00 - 190ml ovocná přesnídávka
13:00 - 190-240ml masozeleninový příkrm
17:00 - 190ml kaše Nutrilon
19:30 - 100ml UM
- během dne 200ml nesl. čaje napůl s ovocnu šťávou Hamánek
mezitím sní (rozžužlá) denně tak 8-10 dětských piškotů
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mu dávam piškotky na trosku vetsi kousky do ovoce a žužlá pres den sem tam kukuřičné křupky nebo kousek rohliku, ale on má teda skro 10m.
Náš režim je 7:00 mléko
10:00 ovoce
13:00 maso zelenina
16:30 jogurt s piskoty nebo susenkama detskyma
19:30 kase +kojeni trosku na zapití
- načítám...
- Citovat
- Zmínit