Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Trpím 4 roky neskutečnými bolesti při menstruaci.. zabíral mi ibalgin, teď nezabírá, mám ho již hodinu v sobě a akorát je mi špatně a kroutím se v posteli. 5. Den nasazuju antikoncepci, doufám, že už to bude lepší. Ale co teď? Nemám ni kapky nic. ![]()
Zkouselas si dat na bricho teplo? Termofor jestli mas. Jak mas silny ibalgin? Me teda zabira lip klasicky brufen a kdyz si ho beru jednorazove jednou za uherak a nezabira, tak vezmu 2.
Týden trpím bolestmi.. prosím, pomozte.. cítím se úplně bezmocně. ![]()
@Kriss Tina Mám ten nejslabší, vždy zabral. Teplo jsem zkoušela a nic..
@Cereo tak kdyz mas nejslabsi, tak muzes vzit 2 uplne v pohode. Me vetsinou nezabere ani ten nejsilnejsi.
Takhle akutně moc nevím, mně většinou pomohlo to rozchodit a nebo se zkroutit do klubíčka. Jinak já teď kvůli jiným důvodům začala brát kapky Gynex a od té doby, kdybych nekrvácela, tak vůbec nevím, že to mám. Mívala jsem také velké bolesti. Teď nic. Nechci strašit, ale kdysi když jsem trpěla na takové ukrutné bolesti, jak popisuješ, tak mi doktorka našla zrovna nějaký polyp. Nejdřív mi řekla, že ho bude sledovat a bude muset případně pryč. Do druhé prohlídky nakonec zmizel sám a i ty bolesti se dost zmírnily, teď s tím gynexem necítím vůbec nic. Zkus si dát ještě na břicho něco teplého.
Právě před týden nebo dvouma jsem byla na gynekologii a nerikala nic. Já když chodím je mi ještě víc na zvracení. Zkusím přečkat při nejhorším nevím. ![]()
@Cereo píše:
Právě před týden nebo dvouma jsem byla na gynekologii a nerikala nic. Já když chodím je mi ještě víc na zvracení. Zkusím přečkat při nejhorším nevím.
Tak zkus ještě něco teplého měkkého přiložit na břicho a jinak pak doporučuji užívat ten Gynex, jestli máš takové bolesti pravidelně. Naprosto chápu, že s takovou MS je den tak na to, akorát někam zalézt do postele.
Vezmi si klidne dva najednou, nebo silnejsi. Jeste lepsi je Algifen, ale ten je na predpis od doktora. A pokud je to opravdu k nevydrzeni, jed ke svemu dr nebo nekam na pohotovost, pichnou ti injekci od bolesti. A chtelo by to resit, velke bolesti nejsou normalni. Antikoncepce ti nejspis pomuze, ale problem jenom zakryje. Az ji jednou vysadis, tak se ti to vrati jako bumerang.
Jinak mě Ibalgin nezabral nikdy na nic…asi je slabý. Ještě fajn bývá Saridon.
@Cereo mě zabírá Ibalgin Rapid caps, ty kaple jsou dobré, klidně i 2 naráz si vem, nebo si nech na gyndě předepsat Algifen kapky, není někdo, kdo by ti ted zašel pro něco do lékárny?
Hodně teplou sprchu na břicho.., nebo nahrat ručník v mikrovlnce.. Jinak pozadej gynekologa o ALGINEFONOVE kapky. Ty jediný moji sestře pomohli.. Jsou na recept. Blila i krev když měla silnou menstruaci..
Jak píšou holky.. Teplé na břicho a ibalginy dva.. Pokud máš Nimesil, vem si ten místo ibalginu..
@Cereo ahoj. Vzdycky jsem trpela na silene ms krece. Doporucuji vysledovat, kde je problem (treba za pomoci gyndare, ale pokud nenajde nejakou překážku tak asi nepomuze). Ja az ted zjistuji, ze to vlastne normalni neni. Kazdopadne VZDY si k ibalginu davej i horcik (treba v sumaku magne b6; ne oxid, ale sul org. kyseliny, ktera se lip vstrebava) a tim prasek zapij - funguje to pak mnohonásobně lip, horcik uvolnuje svalove krece. Ja teda doporucuji ibalgin vubec nedavat, presla jsem na aspirin 500 nebo dva parelny (ale to bylo kvuli ivf, kdy se ibac nedoporucuje a uz jsem se k nemu pak nevratila). Dal termofor, jak uz nektere radily. Jinak mne ted na „krasnou“ menstruaci pomohla pupalka (4×500mg, 2 tablety rano a dve večer, cely cyklus). Zmirnilo se mi spineni pred ms, zadne pms, cista krev bez srazenin, minimalni bolesti. Nerikam, ze to zabere vsem, asi zalezi, kde je u koho problem. HA pomuze, ale jakmile ji vysadis, tak to bude pravdepodobne zpět.
Příspěvek upraven 17.06.20 v 11:52
@Cereo
Teď akutně moc neporadím, ale doporučuji začít brát gynex. Bere se cca týden a pak pauza. Zatím co jsme ho doporučila, tak vzdy pomohl a mě samozřejmě také pomohl ![]()