Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevim, co je za funkci domovkyně. Pokud máte byt v SVJ, městský nebo jste v pronájmu a platíte si úklid společných prostor, tak to uklidí asi ta firma. Ovšem pokud firma uklízí 1× týdně, tak tam budeš muset týden to h@vno před kočárkarnou překračovat.
Barák je družstevní, soukromý nebo SVJ? Jistě tam máte někoho na úklid a ten je zodpovědný i za úklid exkrementu. Vy to určitě nejste. Taky se nám to v domě stalo, uklidil to uklízeč, ale myslím, že za to dostal stovku navíc od SVJ.
Domovkyně? ![]()
Zřejmě domovnice, viď.
Příspěvek upraven 03.09.22 v 13:18
@Stará známá píše:
Domovkyně?
Zřejmě domovnice, viď.Příspěvek upraven 03.09.22 v 13:18
No jasně. Když bydlíš - domovkyne, kdyz nebydlis - bezdomovkyne ![]()
A jak u vás uklízíte? Máte firmu, nebo se střídáte partaje? Nebo je za úklid opravdu placená ta domovnice? U nás teda máme jen správu SVJ, to jsem ani netušila, že taková funkce ještě existuje. Měl by to uklidit ten, kdo tento týden má úklid no.
Podle mě by měl to hov. o uklidit ten, kdo ho tam dal, za děti zodpovídá jejich zákonný zástupce, za zvířata jejich majitel.. Zkoumala jsi blíž, jestli je to lidský nebo zvířecí exkrement?
Jinak v tomto případě- buď ten, kdo má službu, nebo firma, která tam uklízí… Otázkou zní, zda čekat, az to někdo uklidí, nebo to raději udělat hned sám.. pohozena mikina by mě netankovala, ale mít v domě exkrement?!?
Pořiďte si samozamykací zámek, z amykání vchodových dveří na noc je proti požárním předpisům , hrozí za to pokuta a je fakt nebezpečné, když bude hořet, tak vám hrozí uhoření, protože v panice někdo zlomí klíč v zámku a je hotovo, ven se nedostanete.
Hovno bych uklidila, pokud nemáte uklízečku v době každý den. Co s ním jiného? Kolíček na nos, mentolovou mast pod něj, gumové rukavice, karton na shrnutí a igelitový pytel.@lucad77 píše:
A jak u vás uklízíte? Máte firmu, nebo se střídáte partaje? Nebo je za úklid opravdu placená ta domovnice? U nás teda máme jen správu SVJ, to jsem ani netušila, že taková funkce ještě existuje. Měl by to uklidit ten, kdo tento týden má úklid no.
to je ovšem taky středověk, neplatit uklízečku a nutit lidi, aby měli týdenní služby
@annlady tak tak. Ty požární předpisy každý podceňuje, dokud u nej v baráku nezačne hořet. Většinou si lidi mysli, ze je to pro srandu kralikum nebo pro to, ze kohosi babi to vymyslet, no ale kolik jich už na to nedodržení osklive doplatilo, to nikdo netuší. Někde na Slovensku přesně kvuli tomuto zahorel velký vezovy dům a museli ho cely poslat k zemi. A nebylo to tak dávno.
A tak si ukládají v evakuacnich šachtach nepotřebné krámy nebo utesnuji výtahové šachty (to Slovensko), a pak jen splacou a s nimi i další.
@Semtex píše:
@annlady tak tak. Ty požární předpisy každý podceňuje, dokud u nej v baráku nezačne hořet. Většinou si lidi mysli, ze je to pro srandu kralikum nebo pro to, ze kohosi babi to vymyslet, no ale kolik jich už na to nedodržení osklive doplatilo, to nikdo netuší. Někde na Slovensku přesně kvuli tomuto zahorel velký vezovy dům a museli ho cely poslat k zemi. A nebylo to tak dávno.A tak si ukládají v evakuacnich šachtach nepotřebné krámy nebo utesnuji výtahové šachty (to Slovensko), a pak jen splacou a s nimi i další.
Hlavně je zásadní problém, že to nikdo nepokutuje a nekontroluje.
@Semtex píše:
@annlady tak tak. Ty požární předpisy každý podceňuje, dokud u nej v baráku nezačne hořet. Většinou si lidi mysli, ze je to pro srandu kralikum nebo pro to, ze kohosi babi to vymyslet, no ale kolik jich už na to nedodržení osklive doplatilo, to nikdo netuší. Někde na Slovensku přesně kvuli tomuto zahorel velký vezovy dům a museli ho cely poslat k zemi. A nebylo to tak dávno.A tak si ukládají v evakuacnich šachtach nepotřebné krámy nebo utesnuji výtahové šachty (to Slovensko), a pak jen splacou a s nimi i další.
Asi jako kdyz vsude v baraku byl v unikovych cestach navrseny bordel.
@annlady píše:
to je ovšem taky středověk, neplatit uklízečku a nutit lidi, aby měli týdenní služby
To byste se divila, v kolika domech tohle ještě frčí. Je jim líto zaplatit pár korun navíc no. My jsme na to v baráku taky čekali jakou dobu. Naštěstí se nám konečně podařilo ty šetřílky přehlasovat. ![]()
@Beckyttine5 píše:
Podle mě by měl to hov. o uklidit ten, kdo ho tam dal, za děti zodpovídá jejich zákonný zástupce, za zvířata jejich majitel.. Zkoumala jsi blíž, jestli je to lidský nebo zvířecí exkrement?
Jinak v tomto případě- buď ten, kdo má službu, nebo firma, která tam uklízí… Otázkou zní, zda čekat, az to někdo uklidí, nebo to raději udělat hned sám.. pohozena mikina by mě netankovala, ale mít v domě exkrement?!?
No to jistě, problém je v tom, že ho nikdy nenajdete. ![]()
Ahoj všem,
Bordel atd.
Ještě jsem jí slyšela jak něco říká. Doma jsem se z toho doslova dostávala.
Jsem slaboch a nemám ráda když na mě někdo řve, neumím se bránit. 

nevím kam tuto otázku zařadit ani, ale jsem stále v šoku.
Ráno jsem šla do kočárkárny pro kočárek s dcerou v ruce (naštěstí). Pod schody byla mikina a vzadu jsem něco viděla dalšího, tak jsem myslela, že nám něco upadlo a ono ne - normálně lidské hvno.
Já s malou šla a manžel to šel nahlásit domovkyni. Někdo se k nám asi v noci dostal, přitom jediný kdo nezamyká je právě její rodina. Tak jí to i řekl, že všichni zamykají jen oni ne. Pak jel do práce. Mě pak odchytla na chodbě a docela na mě začala zvyšovat hlas. Zda si po sobě doma neuklízíme, nejdřív jsem nechápala a pak mi řekla ten bordel ve sklepě. Tak jsem jí řekla, že to není můj bordel a moje hvno, že to uklízet nebudu, jelikož to po mě chtěla uklidit! Že barák je všech (to teda nevím) a že jsme to našli my, tak snad to uklidíme. Řekla jsem, že nic uklízet nebudu a šla jsem.
Teď otázka na vás: To byste vážně uklízeli takový bordel, v baráku kde je domovkyně za to placená, jen protože jste to našli vy? Já pořád nevím, co si mám o tom myslet.