Nepotřebuje mámu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16
28.6.22 22:44

Nepotrebuje mámu

Ahoj, holky kdy vám odjelo dítko k babičce? Na noc? Prostě se s ní sebral a pomalu ani čau mi neřekl ve 3 letech. Je tam od včera, zítra se má vrátit a že si na mě ani nevzpomel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1680
28.6.22 22:54

Bud rada :lol: zitra se za tebou rozebehne s otevrenou naruci. :srdce: Lepsi nez aby to tam probrecel steskem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35612
28.6.22 22:56
@Kuki92 píše:
Ahoj, holky kdy vám odjelo dítko k babičce? Na noc? Prostě se s ní sebral a pomalu ani čau mi neřekl ve 3 letech. Je tam od včera, zítra se má vrátit a že si na mě ani nevzpomel.

Nic si z toho nedělej. Naše pětileta pokaždé když přijdeme k babičce tak chce spát jedině s ní už asi 2 roky a to tam jezdíme každý víkend. Vlastně s ní i tráví skoro celý víkend. Po nás ani neštekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
28.6.22 23:16

A to je špatně? Byla bys radši, aby ti visel 24h denně na noze a nemohlas jít ani na záchod? Tříleté dítě čas neřeší, vidí babičku, chce k babičce. V tu chvíli si neuvědomí, že tam bude spát, že bude déle pryč. A určitě si neuvědomí, že by se měl srdceryvně rozloučit s maminkou, aby z toho neměla pocit méněcennosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8472
28.6.22 23:57

Já taky od mala chtěla spát u babičky a chtěla chodit do školky. A to mámu miluju. Je to v povaze dítěte a nemá to nic společného se vztahem k rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
29.6.22 00:03

Syn 2.5 let jezdi k babicce odmalička. Hlidala treba i mezi kojenim. Kdyz byl vetsi tak i skoro cely den.
Jezdim k mame casto a vzdy se tam tesi a me rekne „ahoj mami“ a muj prichod ho taky moc nezajima, jen vypravi co dělá a dělal s babickou :mrgreen:
Vypada to jako kdybych mu nechybela, ale potom chce zase ke vsemu maminku a domu uz chce se mnou jet - i kdyz by tam klidne zustal bez problemu. Takze je to jasny, ze mu chybim.
U babicky prespal uz nekolikrat, ale domu jede pak vzdycky rád.
To same, kdyz si ho bere na prochazku.
Jsem rada, ze maji pekny vztah.

Příspěvek upraven 29.06.22 v 00:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
29.6.22 00:04

Moje dítě bylo takové od nevím, roku a půl… mámo, pápá, a šmytec. Povaha. A psychologové říkají, že taky má vliv to, pokud je máma s tím dítětem furt - že ono si je prostě jisté, že se máma vrátí.

Já zase měla problém, že si moje dítě nikdo nechtěl vzít :) Max. na pár hodin, třeba na oběd s mužem. Poprvé přes noc (plus rovnou na pár dní) byla v cca třech u mojí mámy. A byla samozřejmě úplně v poho :) A rozhodně jsem to neřešila, byla jsem ráda, že se jí věnuje někdo jiný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
29.6.22 00:25

Že si na tebe vůbec nevzpomněl nevíš, do hlavy mu nevidíš. Zase z toho nedělej kovbojku. U babičky to pro děti vždycky bývá něco extra, tak buď ráda, že si to užívá.

Jinak dítě se od matky potřebuje pomaličku začít odpoutávat, je to přirozené a žádoucí. Ber to jako pozitivum, ne jako něco špatného ve vztahu k tobě. Přece bys nechtěla mít doma nesamostatného závisláka na mámě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65033
29.6.22 06:17
@Kuki92 píše:

Mam 8mesicniho vnoucka a uz 2× jsem ho mela na noc. Za maminkou nesmutnil, bylo to vysmate spokojene miminko (neni kojeny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.6.22 06:58

V roce a dvou měsících. Matka byla vzduch. Ve dvou letech zůstala holka u baničky čtyři dny, když jsme jeli do alp, nevzpomněla si ani jednou… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
53190
29.6.22 08:34

Po tom roce úplně v pohodě. Byli na babičky zvyklí. Stejskání maximálně před usnutím, ale to mají dodnes a to jim je 10 a 7 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
29.6.22 10:26

Kluci jezdili k prarodičům od malička. V roce běžně na prodloužený víkend a taky s tím od začátku byli úplně v pohodě :lol: V 1,5 letech jezdili už i na 14 dnů :) Nechyběli jsme jim nikdy, často s námi ani nechtěli mluvit do telefonu. Já to beru jen jako výhodu :) Ikdyž neříkám, že mně to líto není :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.22 12:20

Tak to jste dobrý už takhle od mala 👍 😁 no spíš se bojím, on je pěknej čert a potřebuje pevnou ruku. Tu samozřejmě u babičky nemá doma musí nějak fungovat. Tak aby tam nebyl spokojenější a aby domů vůbec chtěl.

• Citovat
  • Upravit
15137
29.6.22 20:32
@Anonymní píše:
Tak to jste dobrý už takhle od mala 👍 😁 no spíš se bojím, on je pěknej čert a potřebuje pevnou ruku. Tu samozřejmě u babičky nemá doma musí nějak fungovat. Tak aby tam nebyl spokojenější a aby domů vůbec chtěl.

Tak to máš blbý, my jsme měly hodnou maminku a babičku semetriku a nikdy jsme u ní nechtěly se sestrou být.. V opačném případě je jasné, že dítě bude s babičkou rádo, když doma má dril. Ale zase je to v necem výhoda, lepší než kdyby se mu styskalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8472
29.6.22 21:02
@Alušáček píše:
Tak to máš blbý, my jsme měly hodnou maminku a babičku semetriku a nikdy jsme u ní nechtěly se sestrou být.. V opačném případě je jasné, že dítě bude s babičkou rádo, když doma má dril. Ale zase je to v necem výhoda, lepší než kdyby se mu styskalo.

Hele ale ono to nemusí být drilem.

Já mám dvě děti a jedno k babičkám nechce ani za nic a druhé by tam mohlo být pořád.

Je to dítě od dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect