Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Cyklus bývá cca 28 dní a měsíc má většinou 30-31 dní tak je logické že to nemůžeš většinou dostat v úplně stejně datum každý měsíc.
Pokud už máš zpoždění tak by test měl druhou ukázat, ale jestli máš nechráněný styk, mohla být ovulace dost později, tak test by to teoreticky ještě nemusel ukázat.
@JancaS84 píše: Více
Spím jen s přítelem. Poslední sex byl 3.8. Vždy jde o chráněny sex s kondomem.
Tak si stáhni nějakou appku na záznam menstruace, co to bude počítat za tebe. Každý měsíc to můžeš mít jinak, klidně týden sem tam a každá máme jinak dlouhý cyklus, a ono ti to bude odhadovat nějaký průměr.
Nechápu, že to doteď nikam nepíšeš? To má i moje 11 letá dcera v telefonu ![]()
@pikola píše: Více
Ano, píšu. Podle appky kterou mám, se na to nemohu spolehnout už vůbec. Předchozí měsíc například ms 11. Podle kalendáře tento měsíc jsem ji měla dostat už 7. Vždy to ale bylo do teď tak, že appka ukazovala o 2 až 4 dny dříve. Realita byla ovšem taková, že se mi naopak má posunovala každým měsícem.
@Anonymní píše: Více
Tak si tam nastav ať ti to počítá průměrem.
Dospělá žena neví jak se počítá menstruační cyklus…. ![]()
To se nepočítá podle kalendáře! Zaznamenáš si menzes, připočítáš 28 dnů a máš termín, kdy ji asi dostaneš příště. Pak si zase zaznamenáš počátek menzes a další menzes. Tak dostaneš zhruba představu, jak dlouhý máš cyklus. Někdo 28dnů, někdo 31. Plus mínus čtyři dny je to stále pravidelné. Ale fakt to není tak, že to dostáváš vždycky jedenáctýho. ![]()
@Jaňouchová píše: Více
To byl příklad z předchozího měsíce. Už minimálně rok to mám tak, že následující měsíc nemám ms dříve, protože jde o průměr 28 dnů, ale vždy naopak o pár dní později. To znamená pro příklad. 1.5 následně 6.6 následně 11.7 a teď to mělo být cca 16 a není.
@Anonymní píše: Více
Jednak si teda nastav v aplikaci, že máš průměrně cyklus dlouhý 36dní, ať ti ukazuje přesněji, nebo zkus jinou apku, některé ty nestandardní délky nezvládají. Ale i tak nemusí být vždy těch 36. Normální u tebe bude 30-40dní, nejsme stroje a klidně se může stát, že v měsících většího stresu/cestování či jiného výkyvu se posune ovulace a budeš mít ojediněle cyklus třeba i 45dní a testy negativní. Je to naprosto normální. Pokud víš, že ses chránila, tak je těhu nepravděpodobné a bude to jen posunutá ovu z hormonální změny. Pokud chceš vědět přesněji kdy ms dostaneš nauč se symptotermální metodu.
@Ardilera píše: Více
Byla jsem na dovolené v zahraničí i na horách, to pravda je.
Ahoj,
chci se zeptat. Mám nepravidelnou ms, to znamená, že když v jeden měsíc mám ms například od 11 do 16, následující měsíc po pár dní později. Takto se to posouvá, až to je zase za pár měsíců toho 11 například. Teď ale ms nemám. Zatím se nedostavila. Většinou je to 5 dnů po te předchozí. To znamená, že měla přijít 16. S partnerem příliš často nespíme. Poslední sex byl cca 3 nebo 4. Podle mých odhadů už by těhotenský test měl odhalit těhotenství nebo se mýlím? Je 19 a stále nic. Test negativní.
Děkuji