Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A test říká co? Pokud jste měli styk s ochranou, a bavíme se o kondomu, šance je nula nula prd
@SussieS Test jsem si ještě nedělala, stydím se a docela se i bojím jít si ho koupit, abych pravdu řekla. Vzhledem k tomu, že loni jsem byla v podobné situaci, chtěla jsem teď být co nejvíce v klidu, aby to ten stres ještě více neoddaloval.
A ano, bylo to s kondomem. Fakt jsme opatrní, jak jen to jde, nicméně prášky z osobních důvodů brát nechci, ale asi je nakonec zvážím. Spíše jsem jen chtěla uklidnit, že je to nepravděpodobné. Řekla jsem si, že ještě počkám do konce týdne a pokud „to“ nepřijde, zajdu rovnou na gyndu. Ale fakt mám strach.
Prosím tě, hod se do klidu, v takovemhle psychickém vypětí se ani nedivím, ze mas zpoždění… těhotná nejsi. Z čeho taky?
kup si test, nic trapného na tom není a uvidíš, ze tě uklidní. Jestli je ti trapné to vyslovovat v lékárně, kup ho v drogerii
Ahoj,
doteď jsem měla pravidelné krvácení. Ale poslední MS jsem měla od cca 4. 9. a doteď (14. 10. 2019) další nepřišla. Ovulaci jsem měla mít cca 14. - 17. 9., ale v tu dobu nebyl pohlavní styk. Byl až další týden s ochranou, přítel se i ní NIKDY „neudělá“ uvnitř, vždy mimo, při pettingu. A teď k jádru věci… Dokud jsem si neuvědomila, že mi „to“ nepřišlo tak dlouho, nevnímala jsem žádné změny. Ale teď jsem se koukla, co by mohlo znamenat to zpoždění (abych nemyslela hned na nejhorší), jak poznat PMS od těhotenství a podobně a jsem z toho jelen a vše si vsugerovávám (různé příznaky a tak) a mám z toho tak akorát nervy nadranc a stres. Těhotenství je to poslední, co chci. Jak je to pravděpodobné? Cyklus mívám +- 30 dní. K tomu jsem těsně po ovulaci začala chodit do školy, takže dřívější vstávání, pozdější obědy, stresy s úkoly a podobně a do toho jsem byla nemocná,… Může to mít vliv na zpoždění? A abych nezapomněla dodat, občasné zpoždění je u mě naprosto normální, většinou po letních prázdninách (loni jsem na tom byla podobně, MS mi vynechala snad měsíc a půl).
Děkuji za každou odpověď a pokus o uklidnění, protože i přítel na tom po tomto zjištění není s nervy nejlépe.