Nepravidelná MS - rady

Anonymní
21.8.24 09:10

Nepravidelná MS - rady

Dobrá ráno všem,
chtěla jsem se vás zeptat, zda nemáte někdo podobné problémy. Bude mi 23 a poslední půlrok mám hodně stresový - hubnu, nechutenství, psych. problémy. Moje menstruace byla dříve kolem 32 dnů, poměrně pravidelně - anti neberu. Poslední měsíce to je hrozné, mám cyklus např. 45, pak další měsíc 28, pak třeba zase 42. Nyní mám MS a cyklus až po 46 dnech. Někdy silnou MS, někdy až skoro vůbec. Nevíte, zda to jde zlepšit třeba kontryhelovým čajem, nějaké vitamíny atd.? Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36048
21.8.24 09:18

Zlepšíš to tak že se dáš psychicky dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2290
21.8.24 09:29
@Anonymní píše: Více

Stres a hubnutí vám rozhazuje hormony. V první řadě je potřeba vyrovnat se se stresem, protože ten vám bude dál škodit a nejen v gynekologické oblasti.
Vynechání nebo slabá menstruace a prodloužený cyklus
Vhodná směs na tyto problémy a zároveň jako prevence kyretáže je – 4 díly routa nať (ne pokud by mohla být žena těhotná) 1 díl krušina kůra, 1 díl rozmarýna list, 1 díl pelyněk pravý. Buďto jako čaj 1 polévková lžíce na šálek 3× denně a nebo jako tinktura 3× denně 20 kapek. Pokud neberete léky, obzvláště na ředění krve a AD, můžete zkusit přidat od ovulace po MS drmek a nebo wild yam.
Co se potravy týká, je vhodné zařazovat více zeleniny obzvláště listové, semínka dýně a rozdrcená lněná semínka 1 polévková lžíce denně, alespoň 1× týdně rybu nebo omega 3, celkově vyvážená a zdravá strava. Nejíst fast food, vyvarovat se energetickým nápojům, alkoholu, káva max 2 šálky denně, nejíst plísňové sýry, tavené sýry, výrobky ze soji kromě fermentovaných. Dostatek pohybu a pravidelný spánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16977
21.8.24 09:37
@Anonymní píše: Více

Ahoj,

menstruaci silně ovlivnuje právě tvůj stres. Jakmile se přestaneš tak stresovat, pak se ti s největší pravděpodobností upraví i tvůj menstruační cyklus.

Takže kromě bylinek (spíše na klid - medunku, apod.) zapracuj na stresu - vyhni se mu, eliminuj stresové situace…

:kytka: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
21.8.24 09:50

Zatím se vykašli na vitamíny a placeba a zaměř se na svou psychiku. Ta dělá sakra hodně.. Vitamíny bych brala spíše jako podporu, ale nevyřeší příčiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí