Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Stres a hubnutí vám rozhazuje hormony. V první řadě je potřeba vyrovnat se se stresem, protože ten vám bude dál škodit a nejen v gynekologické oblasti.
Vynechání nebo slabá menstruace a prodloužený cyklus
Vhodná směs na tyto problémy a zároveň jako prevence kyretáže je – 4 díly routa nať (ne pokud by mohla být žena těhotná) 1 díl krušina kůra, 1 díl rozmarýna list, 1 díl pelyněk pravý. Buďto jako čaj 1 polévková lžíce na šálek 3× denně a nebo jako tinktura 3× denně 20 kapek. Pokud neberete léky, obzvláště na ředění krve a AD, můžete zkusit přidat od ovulace po MS drmek a nebo wild yam.
Co se potravy týká, je vhodné zařazovat více zeleniny obzvláště listové, semínka dýně a rozdrcená lněná semínka 1 polévková lžíce denně, alespoň 1× týdně rybu nebo omega 3, celkově vyvážená a zdravá strava. Nejíst fast food, vyvarovat se energetickým nápojům, alkoholu, káva max 2 šálky denně, nejíst plísňové sýry, tavené sýry, výrobky ze soji kromě fermentovaných. Dostatek pohybu a pravidelný spánek.
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
menstruaci silně ovlivnuje právě tvůj stres. Jakmile se přestaneš tak stresovat, pak se ti s největší pravděpodobností upraví i tvůj menstruační cyklus.
Takže kromě bylinek (spíše na klid - medunku, apod.) zapracuj na stresu - vyhni se mu, eliminuj stresové situace…
Zatím se vykašli na vitamíny a placeba a zaměř se na svou psychiku. Ta dělá sakra hodně.. Vitamíny bych brala spíše jako podporu, ale nevyřeší příčiny.
Dobrá ráno všem,
chtěla jsem se vás zeptat, zda nemáte někdo podobné problémy. Bude mi 23 a poslední půlrok mám hodně stresový - hubnu, nechutenství, psych. problémy. Moje menstruace byla dříve kolem 32 dnů, poměrně pravidelně - anti neberu. Poslední měsíce to je hrozné, mám cyklus např. 45, pak další měsíc 28, pak třeba zase 42. Nyní mám MS a cyklus až po 46 dnech. Někdy silnou MS, někdy až skoro vůbec. Nevíte, zda to jde zlepšit třeba kontryhelovým čajem, nějaké vitamíny atd.? Díky