NEpravidelnost v jídle.!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Děti nejsou roboti, takže já bych se na nějaké ukázkové rozvrhy jídla úplně vykašlala. To je jen ideální příklad, ne, že to tak musí být. Snahou napasovat se za každou cenu do nějakého mustru bys ve výsledku jen vystresovala sebe a dítě. Dělejte si to tak, jak to vyhovuje vám. Pokud dcera jí, pije a přibírá, je to v pořádku.
My máme od začátku režim takový hodně volný, protože mě strašně stresuje řídit se podle nějakých rozpisů. Nevadí to ničemu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše 6,5měsíční je kojená a má jen pár lžiček k obědu, jinak jen mléko, vždyť jsou to malinkatý mimča, kompletní jídelníček bude mnohem později a podle dítěte…
- Citovat
- Upravit
Ani jedno z dětí se neřídilo podle tabulek, asi je nečetli
Fakt, neexistovalo, že bych do nich dostala snídani, svačinu, oběd, svačinu, večeři a mlíko nebo kaši. Byla jsem šťastná, že něco snědly třeba 3-4× denně, pokud se nasvačily třeba dopoledne, tak oběd padal v úvahu až kolem 14., 15.hod. nebo do toho sotva ďoubly.. Takže žádný stres, články a tabulky plodí někdo, kdo buďto děti nemá, nebo má žrouty. Anebo možnost, že se třeba za svačinu bere 1 piškot a pidi lžička jogurtu/pyré. To pak jo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje děti mají tak 3 jídla denně a sem tam si vezmou něco na svačinu, když mají hlad, ale ze bych do nich nacpala 6 jidel denně je nepředstavitelné a to už nejstarsi chodí do školy. Do roka měli max nějakou drobnost na snídani, ale spis jen mliko, pak oběd a pak až večeři a mezitím jen mliko a občas třeba nějakou krupku do ruky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Ja v te dobe plne kojila a vsechny prikrmy odmitali, kojila jsem uplne nepravudelne, takze to neres, sedne si to casem pozdeji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V 7 měsících??? Jestli prospívá a sní ti alespoň pár lžiček příkrmu k obědu, tak buď ráda a nic nevymýšlej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně se chce vždycky hrozně smát, když sem píšou maminky miminek o nastavování REŽIMU
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Já si zase připadám divná, že u nás to vlastně funguje (syn čerstvě 6 měsíců). Vstává pravidelně 5-5:30, po 3 hodinách jí, za den 3 spánky, koupání v 18 a 18:30 většinou spí, na noční lahev se vzbudí cca ve 3.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ty jíš podle hodinek nebo podle toho, kdy máš hlad? Vždyť i my dospělí svačinu občas vynecháme a občas si dáme klidně dvě ![]()
Pokud prospívá, neřeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera 15m je fakt rezimova, cca od 2 mesicu ma presny rezim v tom jak spi, jak se kojila, jak se v noci budi. Nastavila „si ho sama“, kdyz jsem ho chtela jakkoliv upravit, neuspela jsem. Dodrzuje to docela jak dle hodinek, ale v jidle??? Tam je ji rezim absolutne putna
jednou obedva, jednou jen svaci, jednou ma 2 vecere, jindy zadnou… nabizim pravidelne, ale ne vzdy uspeju.
V 7m jsem byla rada, kdyz mela par lzicek k obedu
takze, delas to spravne, netlac na pilu, fakt nemusi mit kazdy den 5 jidel po 200g. Kdyz ma hlad nakrm, kdyz ne, tak netlac.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, mam 7M holcicku. Na prikrmech od 5,5M a uz jen na UM. Na netu vidim krásné rozvrhy jidla - snidane - svacina - obed - svacina - veca 1 - veca 2. Nam se tohle vubec nedari!!!

Mala si da nekdy rano mlicko, nekdy ho nechce a to i kdyz v noci mela stejny objem, stejny cas… neldy si da svacinu nekdy ne, obed resime dle svaciny protoze nekdy ji sni a nekdy ne a pak ma obed driv. Když obed ma pozdeji, tak nema odpo svacinu a jdem rovnou na kasi.
Prosim ujistete me, ze je to normalni
Rezim se snazim udelat, ale mala si dela co chce