Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Tohle vidím poprvé, ale to neznamená, že to není vhodné pro novorozence. Výrobce to píše. Zásadní vady nevidím. Otočit to proti směru jízdy jde, že?
@Pudloslava píše: Více
Tak třeba na kapsickach Hello je taky vhodné od 6 měsíců a je tam tuna cukru, které by dítě do roku moc nemělo.
Já jsem třeba kupovala sedačku pro už větší dítě, bylo tam taky že je od narození i tam byla taková vložka, ale ta sedačka se nedala dat do úplného lehu, miminku by padala hlava. Navíc po pár letech ty plasty v sedačce se už rozpadají. Takže představa, že koupíš jednu sedačku a budeš ji mít už na pořád je sice hezká, ale za mě teda ne.
@JancaS84 píše: Více
To je ale mýtus, že se ty plasty rozpadnou. Normy udávají, že sedačka musí mít minimálně 3× vyšší životnost než je rozmezí, pro který je určená. Takže u sedačky 0-12 let, to je 36 roků. To je jen lobby výrobců, že se ti sedačka za tři roky rozpadne v prach.
Nikdo v porodnici neřešil, v čem a jak jsem si dítě odnášela.
@Janli ono záleží jak s tou sedačkou kdo zachází, pokud ji má někdo v garáži, tak věřím, že vydrží dlouho, ale pokud to je někde venku a půl roku se to v autě smaží a pul roku mrzne, tak bych cekala, ze ta vydrž taková nebude. Ty teplotní skoky a extrémy tomu plastu dobre delat nebudou.
@Kriss Tina Taky větší dítě pak do ní třeba samo leze takže ji různě nerovnoměrně zatěžuje, naklání..člověku to nejde otočit nebo sklopit tak za to vezme jinak než je ideální, zápasí s pásama..
Brždění, ostré zatáčky, vycvakávání a posouvání.
Nevěřím že to tělo sedačky nějak zásadně časem utrpí, ale je tam přecejen spousta drobných součástek a mechanismů.
Za mě - tohle vyhodit a koupit normální vajíčko.
Ty jo tak v Anglii se to třeba řeší hodně, to koukám, že v Česku ne. Tady opravdu musíte dítě nést ve vajíčku a ještě vám zkontrolují, že ho máte správně připoutané ![]()
Jinak jak se tady pějí ódy na vajíčko, tak my ho po 2 měsících vyhodili a máme autosedačku, taky určenou od mala. Malý byl na vajíčko velký a nevešel se
takže za mě, proč ne?
@Kriss Tina píše: Více
To jsou technický normy, se provozem v autě se počítá…. ![]()