Odchod z porodnice bez vajíčka – zkušenosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
43028
21.1.26 13:58

Tohle vidím poprvé, ale to neznamená, že to není vhodné pro novorozence. Výrobce to píše. Zásadní vady nevidím. Otočit to proti směru jízdy jde, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
21.1.26 14:14
@Pudloslava píše: Více

Tak třeba na kapsickach Hello je taky vhodné od 6 měsíců a je tam tuna cukru, které by dítě do roku moc nemělo.
Já jsem třeba kupovala sedačku pro už větší dítě, bylo tam taky že je od narození i tam byla taková vložka, ale ta sedačka se nedala dat do úplného lehu, miminku by padala hlava. Navíc po pár letech ty plasty v sedačce se už rozpadají. Takže představa, že koupíš jednu sedačku a budeš ji mít už na pořád je sice hezká, ale za mě teda ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
21.1.26 14:41
@JancaS84 píše: Více

To je ale mýtus, že se ty plasty rozpadnou. Normy udávají, že sedačka musí mít minimálně 3× vyšší životnost než je rozmezí, pro který je určená. Takže u sedačky 0-12 let, to je 36 roků. To je jen lobby výrobců, že se ti sedačka za tři roky rozpadne v prach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2086
21.1.26 14:46

Nikdo v porodnici neřešil, v čem a jak jsem si dítě odnášela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
21.1.26 15:55

@Janli ono záleží jak s tou sedačkou kdo zachází, pokud ji má někdo v garáži, tak věřím, že vydrží dlouho, ale pokud to je někde venku a půl roku se to v autě smaží a pul roku mrzne, tak bych cekala, ze ta vydrž taková nebude. Ty teplotní skoky a extrémy tomu plastu dobre delat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
21.1.26 16:07

@Kriss Tina Taky větší dítě pak do ní třeba samo leze takže ji různě nerovnoměrně zatěžuje, naklání..člověku to nejde otočit nebo sklopit tak za to vezme jinak než je ideální, zápasí s pásama..
Brždění, ostré zatáčky, vycvakávání a posouvání.
Nevěřím že to tělo sedačky nějak zásadně časem utrpí, ale je tam přecejen spousta drobných součástek a mechanismů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3872
21.1.26 22:12
  1. v porodnici to řešit nebudou
  2. vajíčko je praktičtější, protože je přenosné a dítě v něm skoro vždycky usne, takže abys ho nemusela budit
  3. Kinderkraft je levná nekvalitní značka, kočár klidně - přinejhorším se bude viklat a vrzat, autosedačku bych od nich nechtěla
  4. sedačky s velkým věkovým rozmezím nesedí ideálně nikdy, je to nepohodlný a ne-bezpečný kompromis
  5. pokud to nemá babyshell vložku, novorozenec tam bude v pasivním sedu
  6. tohle bude novorozeněti obrovské, bude v tom lítat, není to bezpečné

Za mě - tohle vyhodit a koupit normální vajíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.26 22:28

Ty jo tak v Anglii se to třeba řeší hodně, to koukám, že v Česku ne. Tady opravdu musíte dítě nést ve vajíčku a ještě vám zkontrolují, že ho máte správně připoutané :lol:

Jinak jak se tady pějí ódy na vajíčko, tak my ho po 2 měsících vyhodili a máme autosedačku, taky určenou od mala. Malý byl na vajíčko velký a nevešel se :lol: takže za mě, proč ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
21.1.26 22:28
@Kriss Tina píše: Více

To jsou technický normy, se provozem v autě se počítá…. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...