Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Jakou máte sedačku? Protože já mám takový dojem, že tyhle sedačky nejsou vhodné pro novorozence. Pro ty je právě to vajíčko.
Nemam pocit, ze by v porodnici jakkoli resili jak si dite odnasime
Resili, ze nam odstrihnou ty naramky akorat.
@KopretinaLucni píše: Více
To rozhodně není sedačka vhodná pro novorezence, ale v porodnici to řešit nebudou.
Příspěvek upraven 21.01.26 v 11:53
Aha, tak o té jsem ještě neslyšela
ta by měla být vhodná i pro novorozence, co tak koukám, ale nemám s ní žádnou zkušenost, tak víc neporadím.
Domluvila bych se s nimi asi přímo v porodnici, že máte tuhle a tuhle sedačku, neměl by snad být problém vás pustit, přece jen se nechystáte dítě vozit v ruce ![]()
Držím palce ať jste všichni zdraví ![]()
Příspěvek upraven 21.01.26 v 11:53
Do toho bych novorozence nedávala. Vajíčko máš lepší. Měla jsem na nacvaknuti na podvozek od kočáru a k nezaplacení když někam jedeš a musíš zaparkovat o kus dál. Kolikrát sme i vajíčko přenesli z auta domů když miminko usnulo a tam se v klidu dospalo, vytáhnutím že sedačky by se vzbudilo.
Kup normalni vajicko, tohle neni absolutně vhodné pro novorozence a ani kojence. Zaprvé ty sedacky co mají velké váhové rozpětí nejsou bezpečné, natož tohle, co ma vydržet treba přes 10 let? Zadruhé značka je taky známá svoji nekvalitou.
V porodnici nemají právo jakkoli řešit, jak odnášíš své dítě. I kdybys ho odnesla v náručí na tramvaj, tak jim do toho nic není.
Nicméně takováhle sedačka je hodně nepraktická, malé miminko spoustu času prospí a tady ho budeš muset při každém vyndavání a přendavání budit. Vajíčko, které snadno přicvakneš na kočárek nebo odneseš do domu je mnohem praktičtější.
Příspěvek upraven 21.01.26 v 12:20
V porodnici je fakt každému jedno, jak a v čem odnášíš dítě a zda máš autosedačku vhodnou pro novorozence.
Ja mam taky sedacku nevyndavaci protoze jsem nikdy nevyndavala ani vejce s predchozim.
Ale ten kindekraft to je proste velky spatny.
Z porodnice vás pustí, já bych tedy vzala aspoň kočárek, nenesla bych novorozence v ruce. Ale to vajíčko ještě zvaž, já ho využívala hodně, miminko mi pravidelně uslo v autě, tak jsem ho v něm nosila domu, abych ho nemusela budit.
Přesně, vajicko je proste pohodlnější i logisticky. Usne dite v aute, odneseš s vajickem, jdeš do obchodu, posadíš vajíčko do vozíku, jdeš k doktoru, odneseš tam dítě i s vajíčkem, ja v něm dite nosila do schodů, novorozence sem se bala nosit jen tak v ruce několik pater. I z té porodnice, netroufla bych si nést mimino v ruce přes celý areál na parkoviště. Pozdeji vajicko sloužilo i místo jídelní židle, kdyz sme začínali s příkrmy. Taky bylo fajn mít ho doma, kdyz chlap odjel autem, nevis co se stane, bez vajicka te s dítětem nevezmou ani do sanitky, kdyby se ti něco stalo.
S oběma dcerami jsem jela z porodnice domů kočárkem tramvají, v porodnici to fakt neřeší.
Ale snad bys měla mít odpovídající autosedačku kvůli bezpečnosti svého vlastního dítěte v případě nehody, ne proto, že by s tím měl mít problém někdo v porodnici…
Zdravím,
koupili jsme nepřenosnou rostoucí autosedačku od 40 do 150cm. Teď mě vlastně napadlo, že nemám tedy klasické vajíčko, se kterým se odchází z porodnice. Mám dokoupit na přenos z porodnice do auta, nebo mě nechají odejít s miminkem v náručí s tím, že máme autosedačku přichystanou v autě?