Nepříjemná kolegyně

33
21.3.15 20:08

Nepříjemná kolegyně

Ahojky, chtěla bych se poradit. Ještě než mi skončil rodičák tak jsem sehnala práci. Bavila mne, ale jezdila jsem denně do práce přes 30km a pak se mi po měsíci ozvala jedna agentura a nabidla mi pracovní nabídku, která byla blíže a lepší plat, tak jsem to nadšeně přijala. První týden jsem z ni byla nadšená, dojíždím jenom kousek, plat slušný. Ale kolegyně v kanceláři mne nemá ráda, nebaví se se mnou. Ještě v kanceláři sedí s námi vedoucí oddělení a s tou se baví bez problému. A protože mne zaučuje tak to nezvládám. Řekne a ukáže mu jen to nejnutnější, nic moc mi nevysvětlí. A když se na něco zeptám tak její odpovědě začíná větou…to už jsem ti říkala a pak mi zas řekne jen co musí. Z ničím mi nepomůže. Vůbec nestíhám, v práci jsem přesčas /ty se neproplácejí/ a jsem s toho totálně vystresovaná. Nemám na nic náladu /za což trpí manžel a naše malé dvě děti/ Nemám chuť jíst a v noci nespím, myslím na to co jsem udělala špatně a co jsem zase neudělala. V sobotu ráno se probudím a už myslím na to, že v pondělí půjdu zase do práce. Jsem ve zkušebce 2 měsíc. Zůstaly by jste a zkusily to zvládnout nebo odejít i s rizikem, že nenajdu delší dobu práci. V minule práci byl super kolektiv, vše vysvětlili a pomohli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Bondatrova
21.3.15 20:11

Rozumím Ti. Tohle se občas stane asi každému. Řekla bych jí důrazně, ale slušně, že jsem tady nová a potřebuji to zopakovat ještě jednou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.15 20:16

Prosím o zachování anonymu, děkuji.

Píšeš o mě? J8 před rokem zažívala to samé. V pátek stres z toho, že v pondělí jdu opět do práce. KOlegyně, která mě měla zaučit, zaučovala, to ano, ale způsobem, že by se měla stydět. A to jsem starší. Odeskávání, vystresovávání mě. No děs…ale…vydržela jsem, vydržela jsem první tři měsíce, ač jsem doma brečela, že to nezvládám (taky práce v kanceláři) a že prostě odejdu, ač tu práci jako takovou ráda mám. Pak jsem se ale kousla, že přece neodejdu kvůli mladý pipince, bezdětný, svobodný, která si myslí, že arogantním a drzý chováním něco dokáže. A ve firmě jsem rok, kolegyně zjistila, že mě nevyštípe, že se držím jako klíště a stalo se, že si chodí ke mě pro radu :mrgreen:

Vydrž to!! Ty první tři měsíce jsou fakt fičák. J8 se svoji práce fakt na 100% naučila až devět měsíců po nástupu. Ufff, pořád se něco nabalovalo, nějaký další a další věci, co musím dělat. Ale ten prvopočteční šok byl nejhorší. Jsem si připadala jako debil.

Jo a nestěžovala jsem si u vedoucí. Kdepak, nechtěla jsem být za toho chudáčka, co je na něj někdo zlej. Porvala jsem se s tím sama.

Upřímně ale říkám, že kdybych před rokem věděla, co to bude obnášet, ty stresy, litry slz, nešla bych do toho. ;) :lol:

• Citovat
  • Upravit
1966
21.3.15 20:42

Vydrž to. Všechny začátky jsou těžký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
21.3.15 20:44

No, taky si říkám, že to nevzdám a když tak se nechám vyhodit na konci zkušebky z jejich strany.
Ale dnes jsem zrovna o tom přemýšlela jestli mi to ale stojí za ty nervy, jestli si nenajít něco jiného, třeba za méně peněz ale pohoda. Ale už jenom proto, že se mne chce zbavit tak se mi to nechce vzdát. Jinak to samé, já po rodičáku a ona mladší, bezdětná. Říkám ji paní Dokonalá. Ale docela mne dnes potěšila představa, že to budu já kdo na konci zkušebky řekne nashledanou a už delší dobu nebudu dělat svojí práci a pak by to bylo na ní, aby to za mne dodělala.

Ale to si fakt dobrá, že jsi to zvládla. Já jsem to ještě nikdy v práci neměla, vždy byl prima kolektiv. A teď mne mrzí, že jsem opustila práci, kde jsem se fakt citíla príma kvůli této práci. Ale nějak v podvědomí jsem si právě myslela, kdoví jací budou noví kolegové a mé obavy se bohužel staly realitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
21.3.15 20:54

Myslím, že se tomu říká mobbing, je to šikana na pracovišti ze strany kolegů, je to poslední dobou čím dál častější. Podle mě se tě kolegyně snaží vyštípat, nesmíš si to nechat líbit, co třeba si stěžovat u nadřízeného? Přece nebudeš odcházet z práce jen kůli nějaké slepici. Leda, že bys měla lepší nabídku jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
21.3.15 20:59
@helenaa píše:
Myslím, že se tomu říká mobbing, je to šikana na pracovišti ze strany kolegů, je to poslední dobou čím dál častější. Podle mě se tě kolegyně snaží vyštípat, nesmíš si to nechat líbit, co třeba si stěžovat u nadřízeného? Přece nebudeš odcházet z práce jen kůli nějaké slepici. Leda, že bys měla lepší nabídku jinde.

Neřekla bych, že tím si ve zkušebce pomůže :nevim: Je potřeba taky vzít v potaz, že kolegyně má asi taky svoji práci a nemůže jí to vysvětlovat celý den, tak jí řekne to nejnutnější. Z toho, co zakladatelka píše, bych fakt nedělala závěry o mobbingu.

• Citovat
  • Upravit
23847
21.3.15 21:00

Jistěže bych zůstala a postarala se o to, aby byla odejita kolegyně :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101603
21.3.15 21:03

@helenaa Taky mi řeči o mobbingu přijdou malinko přehnané, kor když známe jen jednu stranu mince… ona se taky zakladatelka může opravdu ptát 3× na to samý a ne každý na to má nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.3.15 11:11

Znám to

Bohužel to znám. S mojí kolegyní to bylo jeden den světové a druhý den teror. Jsem laskavý člověk a nedokázala jsem si vysvětlit proč mi to dělá. Měla podlomené psychické zdraví a tím jsem jí 3 roky omlouvala. Bohužel jsem se pak dostala do stádia, kdy mi bylo fyzicky špatně jen co jsem si představila, že půjdu do práce. Kolik nocí jsem kvůli ní probrečela… V práci jsem měla zastání jen u nadřízeného, který dokonce navrhl její výpověď. Ale já blbá jsem ji ještě hájila. No nakonec jsem odešla já a i když nemám tak super práci jako tam, mám psychickou pohodu a nikdy ji už nechci vidět. Zkus si s ní promluvit, pokud to nejde a jsi silná osobnost zkus to vydržet. Odejít můžeš vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.16 18:00

Mám problém s kolegyní v práci, asi o 25 let starší. Plánuje mi mojí práci, kterou si chci dělat sama. Nic jí do toho není, ale stejně to dělá. Chci si třeba vymyslet nějaký projekt, a minule jsem udělala tu chybu, že jsem jí o tom řekla. A hned mi řekla, jak to mám udělat a vlastně mi můj původní plán úplně smetla ze stolu. Vrchol byl dneska, kdy na mě mluvila příjmením (máme spolu jít zítra nakupovat materiál do práce). Co mám dělat, když zítra s ní jít nechci? Říct jí, ať mi vše sepíše a že jí to koupím a dovezu do práce? (je to společný projekt, je třeba to nakoupit, ale jít s ní někam ještě ve svým volnu-to nedám). A jak jí nějak normálně vysvětlit, že když mi říká příjmením, tak si to nepřeju a že já jí taky oslovuju křestním jménem. Nějak slušně. Máte někdo nějakou radu?

• Citovat
  • Upravit
270
15.3.16 18:06

První co mě napadlo-začni jí taky říkat příjmením, třeba ji to docvakne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
15.3.16 18:20

Pokud nemá pravomoc ovlivňovat Tvoji práci, proč ji necháš? Pokud s ní nechceš na nákupy, tak bych jí řekla, aby mi dala půlku seznamu, že to půjdu koupit sama - bez vysvětlování, to je tvoje věc, kam a kdy to půjdeš koupit. A pokud jde o oslovování - ona navrhla tykání? Pokud ne, tak ji oslovuj příjmením, je to koneckonců žena, která by mohla být Tvojí matkou. Pokud navrhla, ale teď začala oslovovat příjmením, tak bych se jí zeptala, proč tak oslovuje, ale i tak bych taky začala oslovovat příjmením i já ji… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
15.3.16 18:22
@Anonymní píše:
A jak jí nějak normálně vysvětlit, že když mi říká příjmením, tak si to nepřeju a že já jí taky oslovuju křestním jménem. Nějak slušně. Máte někdo nějakou radu?

Co třeba „nevadilo by ti, kdybychom se oslovovaly křestními jmény?“ ;-)

Nebo jsi jí řekla, co ti vadí a ona to nerespektuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101603
15.3.16 18:27
@shanin píše:
Co třeba „nevadilo by ti, kdybychom se oslovovaly křestními jmény?“ ;-)Nebo jsi jí řekla, co ti vadí a ona to nerespektuje?

Tak pokud je o 25 let starší, tak by to měla navrhovat spíše ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat