Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mám dotaz. Jsem na druhé MD s dcerou, která je narozená v lednu. Přihlašovala jsem jí do MŠ, kam chodí moje starší dcera (bude předškolák), ale nevzali mi jí. Měla bych nastoupit do práce, jenže tím, že nemám dítě umístěné mám asi jedinou možnost a to jít na podporu a být s malou doma. Už jsme s manželem tak trochu smíření s tím, že budu doma, ale pořád mám pocit, že bych se prostě měla pokusit Klárku umístit. Tady je bohužel dost krizová situace co se týče umístění, všude už mají uzavřený příjem dětí, prý bych musela být jedině na čekací listině. Jenže nikde se na moje „lednové dítko“ moc netváří. Rovnou přiznávám, že se mi do stávající práce vracet nechce, moje místo mi zrušili, když mi nabídnou nové, stejně moje podmínky nesplní a budu muset dát výpověď. Jen by mě zajímalo, pokud jste v podobné situaci, jak to řešíte vy?? Já počítám s tím, že si začnu práci hledat během jara, klidně bych nastoupila na léto, v MŠ mi nepřímo přislíbili, že od září 2011 mi Klárku vezmou. Když ne v naší, tak půjdu do jiné. Nevím, jestli jsem trochu nehodila flintu do žita, zase na druhou stranu, na soukromou školku by padl celý můj plat a Klára by tam byla od rána do večera, tak si říkám, že je lepší počkat do září, kdy bude starší a lépe to bude snášet. Děkuji za odpovědi..
Pokud vás to finančně nezruinuje, tak počkej do září - s prací to máš špatné a možná do té doby seženeš lepší..
Držím palce. ![]()
Já bych ještě neházela flintu do žita a zkusila to na přelomu srpna/září letošního roku. Většinou nějaké dítě nenastoupí, tak otravovat ředitelku… Já jsem to měla podobně (dcera je prosincová), taky mi ji na zápisu nevzali, v září se uvolnilo místo a od října už chodila na pět dní v měsíci. Ono je lepší mít dítě umístěné, i když bys práci teprve hledala - přece jen přijít na pracovní pohovor s dítětem za ruku asi není nejlepší:-))).Každopádně držím palce!!
Zdraví
Gábina
Jo aha, tak já přehlídla že je to rok 2011
- myslela, jsem že už ti něco slíbili toto září, ale že ty chceš už nyní..
No určitě to zkusit protlačit už letos bude stát za zkoušku - ale stále platí, že pokud se nazadaří a nebudete na tom bídně, můžeš alespon intenzivně hledat tu lepší práci.. ![]()
holky asi nemám šanci dostat malou do školky je červenec 2008?
Mě to čeká příští rok a počítám s tím, že mi ho nevezmou, je narozen koncem září. Jsem odhodlaná tak dlouho otravovat na všech možných místech, dokud mi ho nevezmou. Do té doby se mě nezbaví. Jsem bohužel samoživitelka a pokud nebudu moci do práce, skončíme pod mostem. Už teď mám z toho nervy ![]()
Marry, obávám se že červenec je ještě horší než náš duben. Sice jsem zkusila dát přihláškydo dvou školek, ale po rozhovoru s ředitelkama mám mizivou šanci. Ale zase někde připisujou body navíc pro přijetí pro další rok za to že nás rok předtím nepřijali.
Marry11 píše:
holky asi nemám šanci dostat malou do školky je červenec 2008?
jako letos?
kamaradce nevzali cervenec 2007… ![]()
Mary11 - do skolky se chodi od 3 let, plus minus nekde tolerujou nejaky ten mesic, takze Tvuj dotaz nejak moc nechapu … zkuste jesle.
Ernato - jak pises, ze „cervenec je jeste horsi nez nas duben“, prosim Te jak to myslis,ja nejak nechapu, jaky mesic ma byt jako vhodny … Prece diteti je - kterykoliv mesic - 3 roky, a pak muze jit do skolky, nebo to chapu nejak moc jednoduse ? Kdyz budou Tvoji holcicce v dubnu 3 roky, tak pak nemuze jit od zari do skolky ? Jako proc ?
Kdyz jsem davala do skolky prvniho syna, tak mu byly 3 roky v listopadu, od ledna nastoupil. Bez problemu. Ted mam dite kvetnovy, tak cekam, ze - pokud ho teda vezmou - tak pak pujde od zari. Nebo i s kvetnem je jako nejakej problem ? ![]()
Ja uz jsem si vsimla, ze porad maminky resej ty mesice narozeni … nejak nechapu proc
Holky, už jsem to psala v jiný diskuzi. Určitě se ozvěte přímo na magistrát nebo MÚ, prostě na zřizovatele. Každá školka by měla nechávat pár míst pro úřad a ten ho pak obsadí. Mě takhle loni vzali straší dceru, i přesto, že jsem byla doma na MD s malou… nikdo jiný se neozval. A letos mi takhle dodatečně přijali i malou, nar. 12/2007. Tu mi nakonec vzali už ted od května, to samozřejmě ještě nebude chodit, jen budeme platit školné. Když mi dávali rozhodnutí o nepřijetí, rovnou mi řekli, že na 90 % mi jí do ledna 2011, kdy potřebuju nastoupit do práce, vezmou. Situace se mění neustále, někdo se odstěhuje, někdo nástup nezvládne.
Určitě je třeba se ve školce neustále připomínat. Držím palce
Nakukovatelko, měsíce narození se řeší především z kapacitních důvodů. Dříve narození mají přednost. Jinak máš samozřejmě pravdu, dnem 3. narozenin má dítě nárok nastoupit do školky, ale když není místo, tak nenastoupí a maminky jsou doma zadarmo.
Vlastně každé dítě, které v daném školním roce dovrší 3 roky, má nárok na přijetí a bohužel pak už rozhoduje jen ten měsíc narození. A samozřejmě sourozenec ve školce, trvalé bydliště atd.
Je to ale síla
Dik
Sourozenec ve skolce ,to je taky argument argumentu ![]()
No jo, co nadelame, mne uz pujde jen o jedno dite, starsi syn uz je velkej, tak snad to nejak dopadne (zatim mam cas)
Njn, loni jsem taky byla naštvaná, když vzali o 2 měsíce mladší holčičku jen proto. že do školky před 10 lety chodila její sestra a naší dceru ne. Nicméně mi to bylo jedno,. když jsem byla doma. Nakonec jsem si místo vyběhala přes magistrát do jiný školky a letos jsem za to vděčná, protože argument „sourozenec ve školce“ mi pomohl s přijetím mladší dcery. Kdybych měla letos vyřizovat dvojí přijetí, asi bych nepochodila a tvrdla doma 3/4 roku bez příjmu nebo na podpoře, ale bez zaměstnání.
No sourozenec ve skolce ma opodstatneni
Treba moje situace. Syn 5 let a dcera v 11/2010 - 3 roky a nevzali mi ji. Ano nabidli mi jinou skolku.
Ale uznejte, jedno dite davam primo u baraku a druhe bych davala pres pul mesta???? Kde to jsme?
Takze vyckavam a od zari budu zhavit draty v nasi skolce a cekat
Katko, z Tveho pohledu „sourozenec ve skolce“ urcite opodstatneni ma, vozit deti nekam ruzne je pakarna.
Ale to bysme se my matky mohly mlatit argumentama donekonecna
,protoze treba tam muze byt - ted prosim Te ciste fantaziruju
- jina maminka, ktera ma jedno dite, chce ho dat do skolky, vraci se do prace, a jeji dite je o pul roku starsi nez Tvoje … no a kterej argument je ted silnejsi ? Co ji vlastne je do Tveho „sourozence ve skolce“ … Proto asi maji skolky ty argumenty pevne serazeny (aby se zensky po zapisech neporvaly), i kdyz je to cely na hlavu postaveny, protoze co je dulezity pro nekoho, neni dulezity pro jinyho …
Je to hrozny. Ze ja si to druhy dite neporidila driv, ceho vseho jsem mohla byt usetrena ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.