Nepřijali mi dítě do MŠ!

Vladka1973
17.4.10 08:20

Nepřijali mi dítě do MŠ !

Ahoj holky, jsem s dětma na mateřský a během srpna mi končí, nastupuji tedy někdy v půlce srpna do práce. Jenomže jsem se včera dozvěděla, že mi mé 3leté dítě nevzali do školky a do druhé mladší zatím nevím jestli ho do jeslí přijmou to budu vědět v červnu. V čem vidím problém, jsem sama s dětma, a do práce já nastoupit prostě musím, nevím kam dát dítě. Nemám opravdu nikoho kdo by mi pohlídal. A co teď ? Peníze fakt potřebuju vydělávat na nájem… jídlo… atd… zatím nemám od přítele soudně žádný peníze přiklepnutý ani žádné sociální dávky až prý po soudu, ale to bude stejně jenom almužna..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3011
17.4.10 08:31

Ahoj Vlaďko, možná bych se zkusila poptat ještě v jiné školce v tvém okolí /tedy pokud je možnost a jsou i další školky/ :-) . Možná ti vyjdou vstříc… U nás je také problém s obsazeností MŠ, i já jsem byla v podobné situaci jako ty. Bohužel jsem se musela uchýlit k formě „příspěvku-daru“ MŠ, a pak mi syna přijali :roll:
Přeji ti hodně štěstí :wink:
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
17.4.10 08:51

Tak běž na městský úřad, prý by ti měli poradit a postarat se, aby tvoje dítě bylo umístěno do MŠ. Někde jsem to četla, u nás v Praze je to, že ti ho umístí ve stejné městské části. Sice tomu moc nevěřím, protože plno je všude. Ale ty jsi přesně ten případ, kterému by měli dát přednost: matka samoživitelka, která nastupuje do práce.
Nás taky nevzali:-( ale já jsem doma na mateřský..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vladka1973
17.4.10 08:52

no to nevím, kde na ten dar mám vzít… jsem socka… poté co nás otec opustil… nemám vůbec nic…

• Citovat
  • Upravit
1112
17.4.10 09:01

1. napsat odvolání do té konkrétní školky, vylíčit detailně a dramaticky situaci (tedy mně situace samoživitelky, která nemá úspory a nemůže svou práci dělat z domova připadá dramatické i v jednoduché větě, ale někomu třeba ne)
2. telefonicky nebo osobně bych kontaktovala ředitelky všech dalších školek, které by pro tebe byly dosažitelné časově a dopravně
3. odkud jsi?
V Praze školky spadají pod tzv. školského radu, zkontaktovala bych ho a vysvětlila situaci, požádala o pomoc při vyřešení.
4. obrátila bych se na odbor péče o dítě
5. obrátila byhc se na úřad práce,jestli oni nemají nějakou páku, protože z logiky věci vyplývá, že je pro stát a jeho sociální zabezpečení xnásobně výhodnější umístit matce dítě do školky, aby matka mohla vydělávat a ne nechat rodinu na sociálních dávkách (na kterých se stejně nedá přežít)
6. mě momentálně nic dalšího nenapadá, snad jen povzbuzení a doporučení - MUSÍŠ SI TO V SOBĚ VNITŘNĚ NASTAVIT TAK, ŽE NENÍ JINÁ VARIANTA, NEŽ ŽE TI DĚTI V ŠKOLCE A JESLÍCH UMÍSTÍ A HOTOVO - A ONO TO TAK DOPADNE.

Držím palce. Agh
PS: pokud se tu zaregistruješ, písnu ti ještě něco soukromého do SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
17.4.10 09:09

Já jsem loni sehnala místo až o prázdninách. Obvolávala jsem školky v okolí (několikrát), až se usmálo štěstí. Jestli jsou v okolí ještě nějaký, který mají po zápisu, tak obvolej, pak pokud by dítě v červnu nepřijeli, tak znova (mohli vzít dítě, které je i v jiné školce a to se mohlo odhlásit). Pak o prázdninách , kdy je školka v provozu (i víckrát), pak poslední týden v srpnu a začátkem září(některý dítě nemusí nastoupit). Držím palce. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
17.4.10 09:10

Ahoj, určitě zavolej na magistrát. Každá škokla, aspon u nás, nechává jedno místo pro magistrát a ty ho samy obsadí. Loni mi takhle vzali starší dceru i když jsem byla na mateřský. Prostě mi dali přednost jako „aktivní“ matce, protože jim prý moc maminek nezavolalo. Mladší mi letos taky nevzali a na základě telefonátu ano a dokonce do stejný školky jako starší. Odvolání můžeš taky zkusit, ale tím se to protáhne, protože to dáváš k ředitelce školky a ona to vůbec není povinna postoupit na magistrát.
Držím ti moc palce.

• Citovat
  • Upravit
21548
17.4.10 09:28

určitě dej odvolání, a to jak do školky, tak na příslušný městký úřad, pod který šklka spadá. pak bych zkusila i telefonáty a další úřady, jak už holky radily. Právě případům jako je tvůj vychází vstříc a v 95% případů jim místo najdou. takže to nevzdávej a bojuj ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
17.4.10 10:50
malika píše:
Tak běž na městský úřad, prý by ti měli poradit a postarat se, aby tvoje dítě bylo umístěno do MŠ. Někde jsem to četla, u nás v Praze je to, že ti ho umístí ve stejné městské části. Sice tomu moc nevěřím, protože plno je všude. Ale ty jsi přesně ten případ, kterému by měli dát přednost: matka samoživitelka, která nastupuje do práce.
Nás taky nevzali:-( ale já jsem doma na mateřský..

Teď jedné paní u nás nepřijali taky dítě do školky, ačkoliv tam měla přihlášku dva roky. Taky potřebovala nastoupit do práce. Šla na městský úřad, tam ztropila scénu - a najednou to šlo a místo ve školce se našlo!!! Myslím, že ve tvé situaci by ti měli vyjít maximálně vstříc, ale musíš zabojovat. Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
17.4.10 12:37

ahoj je mi tě dost líto,ale bohužel dneska moc školky nezajímá zda jis či nejsi samoživitelka, záleží jaké dají podmínky pro přijímání do školky a pokud nevyhovuješ tak ti dítě většinou stejně nevezmou protože se vystavují žalobám od ostatních maminek, které podmínky plně splňují. asi ti nezbyde bohužel nic jiného než sehnat paní na hlídání nebo nevím tedy odkud jsi,tak zkusit třeba mateřské centrum, někde mají i hlídání za solidní peníze. Známá byla v obdobné situaci s tím , že tedy hlídání měla,ale skutečně nikoho nezajímalo , že bude bez prostředků a to že otec dětí začne platit výživné až po soudu. Pozor na jednu věc pokud někde uvedeš , že nejsi schopna se postarat a finančně zajistit děti , můžou být svěřeny do péče tatínka(pokud o ně stojí) !!! naše zákony holt nejsou moc postaveny tak , aby chránily děti a maminky.
Jinak co se dohodnout s nějakou kamarádkou nebo sněkým kdo je v podobné situaci, že by jste si vzájemně vypomáhaly? pŘEJI HEODNĚ ŠTĚSTÍ A třeba narazíš na solidní školku, kde ti vyjdou vstříc a pomohou,ale pokud máš RDna mladší dítě, tak ti skutečně nemusejí děti přijmout, bohužel :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
17.4.10 23:00
cinkxa píše:
ahoj je mi tě dost líto,ale bohužel dneska moc školky nezajímá zda jis či nejsi samoživitelka, záleží jaké dají podmínky pro přijímání do školky a pokud nevyhovuješ tak ti dítě většinou stejně nevezmou protože se vystavují žalobám od ostatních maminek, které podmínky plně splňují.

Dcera chodila do dvou statnich skolek - v prazske Nad Stolou a nynejsi vesnicke a byt samozivitelkou bylo v obou pripadech kriterium na tretim miste - po pracovnim uvazku matky a prednosti deti predskolaku, takze bych to tak kategoricky nevidela. Mozna ze nekdy je kriteriem navic, jeste sourozenec ve skolce.

Jednoduse bych se odvolala a kazdopadne bych zasla na MU kde bych nastinila svoji situaci, poslou te na socialni odbor a tam ti poradi.

Navic v obou nasich skolkach mi reditelka potvrdila, ze musi minimalne dve mista drzet bokem pro prave tyto socialni pripady nebo pripad, ze by se pristehoval predskolak apod.

• Citovat
  • Upravit
101606
18.4.10 13:36

Pro mě je školka ještě věc budoucnosti, ale co jsem se dívala na podmínky přijetí do školek v našem obvodě (taky Praha), tak kritérium jestli je matka samoživitelka nebo není nemá žádná z nich. Ono se to totiž dost často zneužívá a pak to odnesou právě ty maminky, které opravdu samoživitelky jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
18.4.10 22:13

když ono né každá matka samoživitelka je skutečně samoživitelkou, je spousta nesezdaných párů. ženské hřeší na sociálních dávkách, hodně systém zneužívají a to chlapy co je živí mají, tak se pak není čemu divit, školky výhody pro samoživitelky moc nedávají. také jsem měla holku přihlášenou do školky a skoro přijatou,ale řekla jsem to známé která se rozváděla ta tam přijela a udělala ze sebe takovou chudinku, že jí chlapce do školky vzaly, a to má hlídání a já jsem se akorát tak mohla naštvat a bylo mi to k ničemu a musím si platit hlídání :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1jade1
5.6.11 16:25

musí se hodně křičet :)

Dobrý den,
zkuste zajít na radnici, předejte všechny účty a podklady o tom, že otec dětí neplatí či ještě nebylo rozhodnuto a udělejte tam trochu dusno, že když Vám dítě do školky nevezmou zkončíte na ulici, protože nemáte žádný příjema a nic. Prostě zkuste vidírání, zašla bych i na sociálku a podobně - musí se to jenom oběh. Známá to takhle udělala a dítě ji nakonec do školky vzali - chce to jenom pevný nervy :) nám dítě do školky nevzali, ale nejsem samoživitelka tak snad to nějak vyřešíme do příštího roku. Pokud jste opravdu sama a nemáte jinou možnost určitě si dupněte a ono to půjde tzn. podívejte na naše spoluobčany na soc. dávkách :) ty mají vždycky úspěch, protože mají výdrž , držím palce

• Citovat
  • Upravit
4476
29.4.13 11:58

Urcite zkousej se znovu a znovu ptat. Nekteri rodice podavaji prihlasky na vice skolek, takze se potom vlastne misto „uvolni“ nekdy behem prazdnin nebo klidne i v zari, kdyz nektere deti nenastoupi nebo rodice usoudi, ze jejich ditko skolku nezvlada a nechaji ho doma.
Zkus obvolavat vice skolek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin