Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, je tu někdo, komu nevzali dítě ve školce v Odolené Vodě? Malé budou v prosince 4 a nevzali mi jí. V práci už na mě nepočkají, mě z toho klepne.
@gerberaastra píše:
Ahoj, je tu někdo, komu nevzali dítě ve školce v Odolené Vodě? Malé budou v prosince 4 a nevzali mi jí. V práci už na mě nepočkají, mě z toho klepne.
ahoj, z Odolene vody nejse,.ale zkusila bych odvolani.Mne taky syna nevzali, ale odvolani u nas nemelo smysl.3 roky mu budou v srpnu.vy jste ale starsi, tak byste uspet mohli.
@inthense My jsme na tom stejně…teda nejsme z Odolené Vody, ale malou nám do Mš taky nevzali…a to jí v září bude 3 a půl…ale tady je málo míst na spoustu dětí
Jediné co doporučili nám je soukromá mš. Ale to odvolání zkus, jestlis teda nepřešvihla lhůtu, která je na to daná. Třeba to vyjde ![]()
Jedině zajít na správu školek ve vašem městě. Na školku nárok ze zákona máte, takže vám dítě vzít musí. Už ale není jejich povinnost (bohužel), aby ho vzali do nejbližší vašemu bydlišti. Na správě školek by vám ale měli říct, ve které mají volno a vzít vám ho prostě musí.
@Stay-C Povinnost ze zákona není - MUSÍ vzít pouze předškoláky v posledním roce před nástupem do školy…bohužel.
@Stay-C Vzít musí až poslední rok před nástupem do školy. Jinak nemusí nikdo nic…
@Vladka1973 píše:
Ahoj holky, jsem s dětma na mateřský a během srpna mi končí, nastupuji tedy někdy v půlce srpna do práce. Jenomže jsem se včera dozvěděla, že mi mé 3leté dítě nevzali do školky a do druhé mladší zatím nevím jestli ho do jeslí přijmou to budu vědět v červnu. V čem vidím problém, jsem sama s dětma, a do práce já nastoupit prostě musím, nevím kam dát dítě. Nemám opravdu nikoho kdo by mi pohlídal. A co teď ? Peníze fakt potřebuju vydělávat na nájem… jídlo… atd… zatím nemám od přítele soudně žádný peníze přiklepnutý ani žádné sociální dávky až prý po soudu, ale to bude stejně jenom almužna..
Ahoj…je to blbý..taky mi nevzali dceru do školky, budou ji za 14 dní 3 roky…zjistila jsem, že se nějaký místa uvolnily, ale zatím mi ji nevzali, ikdyž jsem zjistila, že už přijali i mladší
…je to bordel…su hrozně vzteklá, ale co nadělám
![]()
Přeji ať odvolání vyjde a dítě se dostane ![]()
@alien21 co já vím, tak matce s prací také, ne? Ale třeba se mýlím.
@Stay-C Bohužel se opravdu mýlíš - ze zákona už není žádné jiné zohledňované hledisko než předškolní věk. Vím to stoprocentně - přišla jsem kvůli tomu málem o práci, protože mi prcka nevzali a neměla jsem hlídání. Je to na palici, ale fakt je to tak. ![]()
@Stay-C Ano mýlíš se. Takhle to nikdy žádný zákon neupravoval a neupravuje.
@griet01 ja jsem dala maleho na rok do souk. skolky a budu doufat, ze ho pristi rok vemou. hrozny s misty ve skolkach ![]()
@inthense No, já když se podívala kolik by po mě chtěli za měsíc, tak jsem byla ráda, že nejsem v situaci, kdy to prostě jinak nejde. Ale malá se do školky hrozně těší, tak musím najít nějakou, kam jí budu moct dávat aspoň občas
Taky doufám, že nám jí už příští rok vezmou…to jí bude už skoro pět, tak snad.
@griet01 ja bych taky mohla byt doma, ale chtela jsem do prace.je to draha zalezitost, ale kdyz vidim jak se malemu ve skolce libi, tak mi penez lito neni.Spis bude muset resit zmenu skolky, aby to pro nej nebylo narocny.ale zbytecne skolku platit nebudu. v 5 uz by vas vzit meli.to malymu bude pristi rok k 1.zari teprve 4,tak snad uz taky sance bude
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.