Nepřijetí do MŠ Praha 10

Anonymní
21.5.19 18:56

Kolikata byla pod carou? Jeste je moznost, ze az se deti zaskatulkujou do preferovanych skolek, nekde na ni misto zbyde, podle me ma velkou sanci narozena v zari

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
alli_li
21.5.19 19:07

@blacklaura vzhledem k tomu, ze je zarijova a tudiz nesplnuje zakonne podminky k prijeti tj. 3 roky do 31.8.2019, tak bych sanci na prijeti moc nevidela, i kdyz podas odvolani.

• Citovat
  • Upravit
24
21.5.19 19:25

Odvolání určitě má smysl, stejně jako obvolavani skolek. Na P10 je běžná praxe, že si rodiče podaj miliardu prihlasek. A pak děti přijaté do miliardy skolek zase odhlasujou… Takže se během léta místa uvolní. Obě moje děti byly přijaté a nastoupily ve 3 letech (jedná narozena v červenci, druhá v září - ta teda nastoupila ještě před tretima narozeninama).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
21.5.19 19:26

Mne tez neprijali dceru ( teda „az“ 11/2016 ) na Praze 10 :-/, ale tak ja s tim pocitala, no, ale nastvana jsem stejne. A dneska jeste o to vic, protoze v soukromy, kam chodi ( asi dva mesice, bylo mysleny na zkousku ) na jeden pul den v tydnu, mi dneska rekli, ze od zari zavadeji jednotnou cenu za jakoukoliv dochazku :-O :-/ :zed: :zed:
Kazdopadne ja asi budu zkouset obvolat skolky, az budou vsichni umisteny, no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
21.5.19 19:29

Odvolání ti místo nezajistí. Pokud tedy p. ředitelka postupovala dle kritérií.
Odvolavas se pouze proti postupu ředitele. V případě, ze obsadila místa dětmi staršími nez je tvá dcera( což předpokládám) tak si úplně zavřena dveře.
Spousta děti je přijata duplicitně, tak bych vyckala a obvolavala skolky během léta. V ms pracuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
21.5.19 19:47
@blacklaura kamarádka tady na PRaze 10 podávala odvolání na zřizovatele, dostali jinou školku dokonce pro dvojčata, uvedla něco v tom smyslu, že je to kvůli práci a pomohlo to. U nás ve školce se uvolnila asi 3 místa ještě v září a pokud vím, tak i paní ředitelka si nechala 2-3 místa právě pro takové případy :nevim:
@lenac1 píše:
Odvolání určitě má smysl, stejně jako obvolavani skolek. Na P10 je běžná praxe, že si rodiče podaj miliardu prihlasek. A pak děti přijaté do miliardy skolek zase odhlasujou… Takže se během léta místa uvolní. Obě moje děti byly přijaté a nastoupily ve 3 letech (jedná narozena v červenci, druhá v září - ta teda nastoupila ještě před tretima narozeninama).

Máme druhé dítě ve školce na Praze 10 a když jem dávali přihlášku, tak mi říkali, že se snad všichni ředitelé MŠ se sejdou a dítě nebývá přijato do dvou školek, ale ruku do ohně bych za to nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
21.5.19 19:48

A tedy při odvolání na zřizovatele už dají jakoukoli školku, praktick kdekoli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
21.5.19 19:49

@blacklaura a už jsou u vás odevzdané zapisové lístky? Protože moje dítě bylo ve třech školkách, kam jsme se hlásili pod čarou a postupně jak mizely duplicity a triplicity se dostalo do všech tří, a to bylo v jedné až 25. pod čarou (je teda starší než tvé dítě 4/2016). Jak už bylo napsáno výše, odvolání míří proti postupu ředitelky, pokud ta postupovala dle předem daných kritérií, nemá moc smysl. Spíš bych pravidelně obvolavala skolky, jestli se jim neuvolnilo místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
21.5.19 19:50

@Almatka to je možné. Já jako ředitelka pracuji. Nicméně tento postup je nezákonný. V případě, ze se někdo odvolá, predavam všechny spisy KU.tam prekontroluji a kdyby zjistili, ze jsem se dohodla s tou a tou, ze vezme toho a toho. Mohly bych se balit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
21.5.19 19:52
@janoma píše:
@Almatka to je možné. Já jako ředitelka pracuji. Nicméně tento postup je nezákonný. V případě, ze se někdo odvolá, predavam všechny spisy KU.tam prekontroluji a kdyby zjistili, ze jsem se dohodla s tou a tou, ze vezme toho a toho. Mohly bych se balit :nevim:

Brala jsem to jako oficiální, řekli mi to, když jsem volala na zřizovatele - asi je to nějaká pokotná praxe, ale oni to popisovali jakože si vyjdou nebo rodičům vstříci :nevim: Nevidím do toho, jen předávám svou zkušenost s Prahou 10…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
21.5.19 19:56

@janoma a ještě mě napadá, nebylo to v rámci odvolání, ale přijímání dětí. Vím, že třeba nabízeli nepřijatým místa v jiných školkách, když bylo…a Ty jsi tady u nás na PRaze 10? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
21.5.19 19:56

@Almatka samozřejmě to chapu, je to i celkem rozumné řešení. Nicméně, opravdu takto se postupovat nemá. My jsme menší město, mame 14 školek a maminky mají přehled.
Odvolsni jde přes ředitele na Krajský úřad, nikoli na zřizovatele. A to je to pak pro nás horší.
Maminky vzdy uklidňující, děti se většinou dostanou opravdu až přes léto, kdy se začínají místa uvolňovat, prave těmi duplicitami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
21.5.19 19:58

@Almatka původně ano. Teď žijí na severu Čech. Přiznám se, ze místní zvyklosti neznám. Řídím se jen platnými zákony. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
21.5.19 19:59

@janoma no vidíš…tak snad jsem někomu nezavařila :-D Každopádně u nás (Praha 10) se píše toto: „O přijetí či nepřijetí dítěte rozhodne ve správním řízení ředitelka MŠ a vydá o tom písemné rozhodnutí, které si rodiče vyzvednou osobně v MŠ. Současně při převzetí tohoto rozhodnutí podepíší rodiče v MŠ oznámení („zápisový lístek pro předškolní vzdělávání“) o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání pro jinou MŠ, do které duplicitně podali také žádost o přijetí..“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
21.5.19 20:02

@Almatka urcite ne. Spravne je tak je tak 50% textu, nicmene, kde není soudce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin