Nepřišel mi přídavek na dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nepřišel mi přídavek na dítě
Chtěla jsem se zeptat-mám dvouleté dítě a kromně rodičovského příspěvku pobírám i přídavek na dítě, sociální příplatek a příspěvek na bydlení.Každé čtvrtletí dáváme na úřad doklady o výši příjmu-já a manžel. Nyní mi nepřišel v platbě v měsíci listopadu příspěvek na dítě. Na úřadě mi naše přidělená pracovnice řekla, že mám počkat, že mi to ještě přijde, a že si mě pamatuje z října, jak jsme dávali doklady o příjmu-že mám vše podané…ale my v tom říjnu dávali doklady opro sociálnípříplatek a příspěvek na bydlení. Zažádat o trvání přídavku na dítě jsem zapomněla-měli jsme nějaké problémy, bylo toho na mě víc, prostě jsem si na to nevzpomněla. A ta úřednice mi ted tvrdí, že mám o vše zažádané a mám čekat, že mi peníze přijdou zvlášt…je to divné-kamarádka říkala, že o trvání přídavku na dítě se žádá v září, a vyplácí ho maximálně tři měsíce zpětně, tak si říkám, abych nečekala a nečekala a pak mi nic nedají.
Co mám dělat-navíc ta úřednice pod kterou spadáme je dost nepříjemná-nejdřív jsem jí volala a ona že po telefonu nesmí dávat informace a když jsem přišla osobně,hned ode dveří mi to říkala, že jí žádné papíry dávat nemám, že vše mám vyřízené-ža to se ani nepodívala do počítače…
Co mám dělat-ještě tam zkusit zajít, nebo počkat do prvního prosince…nepropásnu ty tři měsíce, co by mi to dali zpětně??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Marulko,žádost o přídavek se podává do konce října.Pokud máš požádaně a nepřišel ti v prvním vyplatním termímu přijde v druhém.Na socialkách těď nějak nestíhali.Taky se mně to stalo.A pokud si nejsi jistá jestli jsí žádala tak si zavolej přímo vedouci osboru a zeptej se,V PC to musí mít.Pokud by ti nepřišel do týdne tak bych tam zašla a žádost podala ještě jednou.Pokud máš jistotu,že jsi ji nepodavala.
dana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přídavek na dítě se podává zvlášť. POkud jsi podávala jen ty čtvrtletní sociální a zdravotní, tak jej podaný nemáš. Došla bych si tam vyžádala formulář. Tím nic nezkazíš. Maximálně by to tam bylo dvakrát. Ale sama jsi říkala, že s jej nepodávala. My jsme to také nestihli a přišel nám domů doporučený dopisi, že od 1.10 nám byly odebrány dětské přídavky, protože jsme nedonesli potvrzení. Takže to by Ti také mělo přijít.
No a jestli je paní neochotná, dá se to posílat poštou nebo si oravdu zajdi za vedoucí. Ta snad bude příjemnější.
Hamina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, mně taky nepřišel přídavek na dítě v řádném termínu. Ale v pátek jsem měla ve schránce další složenku…právě tento dodatek. Ptala jsem se na to a prý úřady nnestíhaly, takže to řeší doplatky v dalším termínu.
Neboj, doplatek ti určitě přijde v nejbližší době.
miselline
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem za odpovědi. Tak to půjdu zítra podat doklady o příjmu. Už je mám doma-od posledně-jak jsem tam byla před týdnem, vyzvedla jsem si je v kastlíku vpředu a rovnou vyplnila-byla jsem už tehdy přesvědčená, že jsem si to zapomněla podat. a ta úřednice mě tak zmátla, že jsem jí uvěřila a dala se odbýt, že mám vše v pořádku. Akorát je blbé, že se vždycky hrozně rozšiluje, když něco na těch formulářích nemám vyplněné-protože nevím jak. Teď tam máme snad všechno-akorát-poradíte mi, za jaké období se ty příjmy na tomhle formuláři vyplnují-je to pro dávky od října 2006 do září 2007, tak myslím, že to bude za rok 2005-mám pravdu??? Já jsem na ty formuláře děsně levá…a to mám vysokou školu, ale jak mám něco vyplnovat, zmocnuje se mě panika. A ještě-jestli nevíte-mám rodičák, přídavky, sociální dávky a příspěvek na bydlení-nic jiného.....tak já vyplnuju jen ten papír, že nemám rozhodné příjmy-ten jeden list, že jo?? Takový ten složitý dvojlist-to jen manžel…? A k tomu ten bílý papír s iniciálami všech v domácnosti a jestli mají příjmy?? Vždycky, když mám jít na tenhle úřad mám nervy ůplně pryč, ta úřednice pod kterou patříme je současně vedoucí přes dávky-nemám jít kam jinam a je strašně nepříjenmá-nic neporadí a když vám něco chybí-papír, nebo jen vyplněná kolonka-tak neporadí, ale řekne, že proč tam lezete když to nemáte řádně vyplněné a pošle vás pryč na chodbu, at si to doplníte, a vezme druhého žadatele. Jednou jsem se takhle vracela 3×, strávila jsem tam kvůli ní-byly fronty-přes tři hodiny a připadala jsem si jako úplný blbec.
Tak mi poradte, jestli je to ten rok 2005 a jestli stačí ty tři papíry, jak jsem vyplnila-prosím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marulko,a pokud jste uplatňovali společné zdanění,tak nezapomeň jeho opid.Pokud už jsi ho nedavala k těm papírům předtím.
S vyplněním bohužel neporadím,taky v tom plavu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den
Chtela bych poprosit o radu, v srpnu tohoto roku jsem se odstehovala od otce z bytu kde mam trvalý pobyt protože jsem s ním měla neshody. Odstehovala jsem se do jineého města do podnájmu a od te doby s nim nemam zádny kontakt, v září jsem si vyřizovala na sebe dětské přídavky na urade kde mam trvalý pobyt, které mi normálně chodily do 20 dne v měsíci na učet.. Až na tento měsíc..chtěla jsem se zeptat jak je to možné? Je to možné tím že mě třeba otec bez mého vědomí odhlasil z trvalého pobytu?
Moc děkuju za všechny rady
- Citovat
- Upravit
Ahoj chci se zeptat zadala sem na přídavky na dítě. Me mamce už na mého bratra přišli ale me stále nic. Byly jsme žádat společně. A ona ma peníze už týden a já něm nic.
Nemám si tam zavolat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit