Nepřišla výplata - jak postupovat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
216
29.3.11 12:33

Nepřišla výplata-jak postupovat.

Ahoj děvčata.Manžel pracoval do konce února v bezpečnostní agentuře a jelikož si našel práci v místě bydliště,odešel odtamtud.A v tom je ten problém.Za měsíc únor mu na účet nedorazila výplata.Každý den tam volá,ale vždy si ho přehazují jak horký brambor.Majitel prý nemá peníze a ať ještě počká,samozřejmě že na něj nám číslo nikdo nedá.Je to už celkem nepříjemné a složenky za nás také nikdo nezaplatí.Proto se chci zeptat jestli jste se někdo z vás ocitl v takovéto situaci a jak to řešil.Krom soudního vymáhání mě nic nenapadá.Takhle bezmocní jsme si snad nikdy nepřipadali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
29.3.11 12:39

Já to zažila několikrát. Mimo sezonu většinou nebylo na platy pro všechny, takže nám různě meškaly nebo chodily po částech. Naštěstí u nás se dalo s majitelkou dohodnout a peníze vždy poslala, i když se zpožděním.
Ale to jsem byla svobodná a bezdětná, nějaké peníze našetřené měla, takže mě to existenčně neohrožovalo.
Po mateřské budu dávat výpověď, protože tohle už si teď dovolit nemůžeme. Na tvém místě bych se šla poradit s právníkem, co by se dalo podniknout.
Hodně štěstí :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.11 12:50

Manžel dělá ve stavebnictví ještě nedostla výplatu za prosinec. Zatím nepostupujeme nijak. Listopad mu zaplatili minulý měsíc. Tak doufám, že se brzy dočkáme. Samozřejmě že dluží i za následující 2 měsíce. Zatím bereme penízky, které jsme měli našetřené na dovču. Ale ty už taky mizí.
Asi se opravdu poradit s právníkem, ale ten ti myslím poradí akorát ten soud.

Prosím adminy o zachování anonymity. Nevím, kdo z okolí sem chodí a nechci mít problémy.

• Citovat
  • Upravit
8935
29.3.11 12:59

Zkusila bych se obrátit na pracovní úřad-oni jistě vědí na co je a na co není nárok a poradí jak postupovat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
29.3.11 13:45

Zkus vložit tento tvůj dotaz i do právnické poradny tady na emiminu. Bezplatně ti poradí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
29.3.11 15:44

Děkuji moc za rady.Zítra se manžel pozeptá na tom pracovním úřadu,tak uvidíme co mu poradí.Pak uvidíme,jak postupovat dál.Nechce se mi ty peníze jen tak té firmě nechat.Je to sice jen jedna výplata,ale ty peníze na ulici jen tak nenajdu. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
859
8.7.13 09:10

Obnova tématu

Holky, nevíte jak v takové chvíli postupovat? Šla jsem na nemocenskou, skončila mi smlouva na dobu určitou a za měsíc květen ještě nemám výplatu. Majitelka firmy mi řekla, že jí poslala 27.6. ve středu mi psala, že se podívá na výpis a dneska stále nic. Mám ještě počkat do zítra, kdyby to poslala dneska, protože jí budu volat, ale jakmile nepříjde na koho se mám obrátit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat