Nepřítomnost na poradě aneb problém?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9374
19.1.15 20:55

Nepřítomnost na poradě aneb problém?

Ahoj, potřebuji se vykecat a taky poradit ohledně zaměstnání.
Mám dvě zaměstnání, v jednom jsem na téměř celý úvazek, hodiny mám nacpané ve čtyřech dnech a v pondělky jezdím do druhé práce do jiného města. Na pracovišti č.1 mám smlouvu a v náplni práce mám mj. i účast na poradě, která se koná 1× měsíčně. To mi problém nedělá, navíc se mi načítají body na odměny :D :oops: Na pracovišti č.2 mám podepsanou jen dohodu o pacovní činnosti, v téhle práci jsem v pondělky (na tomhle dni trval zaměstnavatel) a porady bývají v úterý. Sice se mi to s prací č.1 nekryje, ale abych tuhle poradu stíhala, musela bych být bez oběda a celkově s přejížděním do práce bych musela dost pospíchat. Za tuhle poradu nemám ani korunu, probírají se tam věci, které se mě moc netýkají, cestu mi nikdo neproplatí a celkově je to tam s finencema na prd.
Poprvé jsem v práci č.2 poradu doslova zaspala a následující týden mi kolega veledůležitě oznámil, že porada za ten měsíc již proběhla a já jsem tam nebyla. Tak jsem se byla ptát na vedení, zda je to má povinnost a prý zaměstnanci s tak malým úvazkem na porady moc nechodí. Další měsíc mě skolila horečka a tak jsem opět byla nepřítomná. A nakonec jsem z pohodlnosti uznala, že tam být nemusím, když tam na mě stejně tolik šetří (třeba z 6ti hodin mám zaplacené jen 4, když se ne moji vinou někdo nedostaví a na pracovišti stejně musím tvrdnout). Takže jsem si v úterý zavedla režim „klidu“ jen s jedním zaměstnáním. Jenže dnes mi vedoucí sekce při potkání oznámila, že zítra je porada. Raději jsem pelášila po svých, abych nemusela nic slibovat. A později jsem se potřebovala na něco zeptat a opět mi důrazněji oznámila, že zítra je porada, tak že bych měla přijet.
Do teď jsem moji neúčast na poradách v práci č.2 omlouvala těmi financemi, přístupem a nejvíce přejížděním téměř na doraz do práce č.1. No ale teď mě napadá, nemůžu z toho mít nějaký průšvih? 8o I když v dohodě nic jako účast na poradách nemám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11123
19.1.15 21:20

Ahoj, nejak nechapu-delas tam v pondělí, tak proč bys mela chodit v utery na porady? Navíc nevím, co to je za typ prace. Trvala bych na tom, ze proste chodit nemůžu (každej vi prd) a at mi treba pošlou mailem zápis, jestli ho delaji. Těžko ti někdo poradi, kdyz nevi presne o co jde, i kdyz ses snažila to popsat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
19.1.15 21:28

Kdyz delam porady ja na svem utvaru, trvam na ucasti vsech pritomnych pracovniku. Ti, kteri jsou napr. u lekare informuji dodatecne. Ale v pracovnich naplnich povinnou ucast doopravdy nemaji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
19.1.15 21:29

Vzhledem ke zkrácenému úvazku, poradě ve tvém volnu a ještě neplacené, bych se jim na to z vysoka vyprdla. Pokud nemáte v nějakém nařízení od zaměstnavatele, že porady jsou povinné, tak ti nemůžou nic. A další věc je, že i z povinné porady se můžeš vlastně omluvit, zvlášť když není ve tvé pracovní době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
19.1.15 21:39
@Jogrr píše:
Kdyz delam porady ja na svem utvaru, trvam na ucasti vsech pritomnych pracovniku. Ti, kteri jsou napr. u lekare informuji dodatecne. Ale v pracovnich naplnich povinnou ucast doopravdy nemaji :-)

Ale účast na nich je placená, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
19.1.15 21:47

@Kaczenka Jisteze placena, je to v ramci pracovni doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
19.1.15 21:49

Jo tak, zakladatelka ji nema placenou, mimo jeji pracovni dobu. Tak to bych se ji neucastnila a uz vubec kvuli tomu nemela nejake vycitky svedomi apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
19.1.15 22:10

Pracuješ tam jenom v pondělí a navíc jen na dohodu o provedení práce, takže by mne porada v úterý vůbec nestresovala. Pokud trvají na tom aby jsi na porady chodila ať ji přesunou na pondělí a nebo ti to napíší do podmínek a úterní poradu zaplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
19.1.15 22:15

Z každé porady by měl být proveden zápis, domluv se se šéfem at ti to posílají emailem aby ti neutekly nějaké novinky organizační a je to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
19.1.15 22:22

Jéé, moc všem děkuji za uklidnění :) Právě že po tom dnešním, že bych měla zítra přijet, mi to vrtalo hlavou. Ale mohla bych dojít za ředitelkou, jestli by mi to nemohla poslat mailem. Když už nic, aspoň uvidí nějaký zájem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
20.1.15 06:07

Mas to v naplni prace?
Samozrejme zalezi, jak moc chces delat dusno. POkud je druha prace desne skvela, daj to hodne penez a ty o ni fakt stojis a soucasne sefove na te porade trvaji, tak ti asi nic jineho nezbyde. Ale z logiky veci bych na ni nechodila. Pozadala bych sefovou, at ti posle zapis, poridi nahravku nebo at ti presune pracovni den na utery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
20.1.15 09:21

Tak, ono je to celkem jednoduché - samozřejmě, že tahle druhá porada pro Tebe není povinná… v náplni práce ji nemáš, zaplacenou také ne. Takže chodit tam nemusíš.

Na druhé straně - v té práci je to tak zřejmě nastaveno (že účast na poradách je nepsaným pravidlem) a Ty tam máš dohodu o pracovní činnosti… tj. pro zaměstnavatele žádný problém se Tě zbavit, až mu tohle Tvoje chování začne vadit.

Takže to je asi na Tobě, jak moc o tuhle druhou práci stojíš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
20.1.15 11:18

U nás třeba dohodáři na porady nemusí. Jinak jsou povinné, omluvená je jen dovolená, nemoc a po noční, před noční. Samozřejmě jsou v době, kdy část lidí nemá směnu, takže jede ze svého volna. No a ti, co jezdí ze svého volna, teprve teď zjistili, že jim ještě ani jednu poradu nikdo neproplatil. Dnes je další porada, myslím že to tam bude dost veselé až tohle téma hodí do placu a budou trvat na zaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.15 12:47

Já přidám dotaz a prosím o zachování anonymity. Nastupuji brzy zpět do zaměstnání po tříleté rodičovské dovolené. Za práci jsem moc ráda, jen pracovní doba nevychází tak, abych mohla děti vyzvednou včas ze školky a družiny. Manžel má jednou za tři - čtyři týdny odpolední a bude zaměstnavatele žádat (dočasně na čtyři měsíce) o úpravu pracovní doby. Jak máme postupovat, když mu zaměstnavatel nevyhoví? V případě, že bude muset muž opustit zaměstnání, bude mu snížena podpora v nezaměstnanosti (když podá výpověď sám z důvodu péče o děti)? Nikdy nebyl na úřadu práce, vždy si práci našel, ale myšlenky máme i na tuto nejhorší variantu.

• Citovat
  • Upravit
22001
21.1.15 13:53

Anonymní, radit s formalitami si netroufám, v této oblasti tak informovaná nejsem - ale nebylo by rozumnější řešit to vyzvedáváním jinou osobou… místo „myšlenek na nejhorší variantu?“ Opravdu se nikde u Vás v okolí nenajde šikovný student nebo studentka, kteří by si rádi přivydělali nějakou korunu tím, že tu a tam vyzvednou děti a počkají s nimi dvě hodinky, než přijedeš? Žádná starší paní, žádná jiná ochotná maminka…?
Neřeknu, kdyby to bylo obden, ale stojí za to kvůli „jednou za 3-4 týdny“ riskovat potíže v zaměstnání…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat