Výuka angličtiny a hledání práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výuka angličtiny
Ahoj,
za chvíli se vracím do ČR a budu si budu hledat práci v Praze. Chtěla bych si najít práci jako učitelka angličtiny (na základní/střední či jazykovce) a ráda bych znala zkušenosti těch, které podobnou práci mají. Zda bylo těžké ji najít? Museli jste ji mít vystudovanou? Dá se najít práce na plný úvazek jazykovkách?
Ještě chci dodat, že bohužel nemám angličtinu vystudovanou. Žila jsem ale dva roky v zahraničí a mluvím na úrovni rodilého mluvčího. V příštích měsících si chci dodělat nějaký certifikát. Zároveň ale mám v Čechách vystudovanou učitelskou způsobilost.
děkuji za jakékoholiv rady a zkušenosti. Pořád zvažuju nad tím, jestli učit (o čemž jsem vždy snila a mám v tom oboru i několikaleté zkušenost), nebo si radši najít jinou práci, která by třeba byla lépe placená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Muzu se zeptat, jak se ti podarilo dostat na tu uroven rodily mluvci? Ja ziju v zahranici mnohem delsi dobu a mam anglictinu dobrou, ale k plnemu porozumneni mam hodne daleko. Chtela bych se asi za rok vratit (proto ta anonymita) a tak bych ted z toho chtela vytriskat maximum. Asi vim co je muj hlavni problem - stydim se za to jak mluvim a tak moc nekomunikuji a travim hodne casu s detmi, na ktere mluvim cesky. Takze je to vlastne zacarovany kruh. Ale ted bych se na to chtela vrhnout, tak budu zvedava na doporuceni jak na to.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, můj muž je Američan a já poslední roky mluvím už jenom v angličtině, v češtině málokdy. To mi i pomohlo k lepšímu přízvuku. Z gramatického hlediska mi hodně pomohla stránka helpforenglish, co se týše porozumení, tak nejvíce mi pomohlo dívat se na anglické pořady s anglickými titulky plus samozřejme samotná konverzace s rodilými mluvčími. Já mám ale výhodu v tom, že manžel mě vždy opravoval, když jsem mluvila s chybama a tím jsem se dost naučila. Kde bydlíš?
Příspěvek upraven 18.01.15 v 19:52
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Muzu se zeptat, jak se ti podarilo dostat na tu uroven rodily mluvci? Ja ziju v zahranici mnohem delsi dobu a mam anglictinu dobrou, ale k plnemu porozumneni mam hodne daleko. Chtela bych se asi za rok vratit (proto ta anonymita) a tak bych ted z toho chtela vytriskat maximum. Asi vim co je muj hlavni problem - stydim se za to jak mluvim a tak moc nekomunikuji a travim hodne casu s detmi, na ktere mluvim cesky. Takze je to vlastne zacarovany kruh. Ale ted bych se na to chtela vrhnout, tak budu zvedava na doporuceni jak na to.
stačí mít na jazyky talent. jednoho takového brazilce na úrovni „za dva roky jako rodilý mluvčí“ znám taky. někdo na to prostě má střevo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak abych taky prispela k Tvemu dotazu - bude to patrne skola od skoly. Na jednu prazskou zakladku jsem mela moznost mit hodiny uz pri studiu VS, na jednu jazykovku me taky lamala kamaradka, meli zoufaly nedostatatek. Mozna se to od te doby zmenilo, nicmene si myslim, ze pokud budes zkouset, sance je velka.
- Citovat
- Upravit
@Ververka77 Taky v USA, ale v takovy oblasti, ktera neni narodnostne pestra, takze na to lidi nejsou zvykli. A prave se mi i ted stava, ze mi lidi nerozumi, obzvlast po telefonu je to porod neco vysvetlovat, proto jsem se tak uzavrela do sebe. Nejlip jsem si vzdycky popovidala s cizinci, ale tech je tady opravdu jak safranu. Filmy s titulky i bez sleduju bez problemu, ale asi prave nemam to strevo, jak o tom pise @marrlinka .
Tak promin za odboceni od tematu, snad jeste nekdo poradi a ja jdu vylepsovat anglictinu
.
- Citovat
- Upravit
Myslím, že většina jazykovek tě přijme, i když nemáš vystudovanou angličtinu. Pravděpodobně ale budou chtít nějaké osvědčení, (ideálně mezinárodní zkoušku, případně státnice), které dokládá tvou úroveň angličtiny. Záleží i dost na tom, jestli máš nějakou praxi ve výuce angličtiny. Na základní nebo střední škole nevím, asi záleží na konkrétní škole, ale pokud nebudou mit vyloženě nedostatek vyučujících, řekla bych, že tam chtějí, abys měla ten obor, který učíš vystudovaný.
Myslím, že v Praze v pohodě najdeš práci na tolik hodin, že to na plný úvazek vydá, pokud tedy splňuješ ty podmínky napsané výše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ververka77 v jazykovce tě vezmou kdekoliv, hlavně jestli umíš
co se týče učení na ZŠ a SŠ tak bych trochu váhala, hlavně vzhledem k tomu že teď se řeší to že naopak učitele vyhazují pokud nejsou kvalifikovaní. Ale možná by někde brali na dočasný záskok. Pokud umíš ten jazyk nejen používat ale i dobře učit tak můžeš jet i na sebe na ŽL ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit