Neprůchodnost vejcovodů

57
27.3.06 18:06

Neprůchodnost vejcovodů

Ahoj holky, po laparoskopii mi doktoři sdělili, že bohužel mám neprůchodné vejcovody. Jedinou možností, jak se dočkat miminka, je pro nás umělé oplodnění. Zkoušeli jsme 2 pokusy, ale bohužel, stále nic. Chtěla jsem se zeptat, jestli některá z vás nepodstoupila nějaký pokus na zprůchodnění. Něco takového prý existuje, ale doktoři tvrdí, že to není řešení. Při zprůchodnění by se prý řasinky, které jsou uvnitř, a které vlastně posouvají oplozené vajíčko do dělohy, poškodili. Prý by šance na normální otěhotnění byla kolem 3 procent. To je málo. Podařilo se některé z vás otěhotnět normální cestou, i při tak nepříznivé diagnóze? Moc vám děkuju. Mějte se krásně. Snažilky, držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1765
27.3.06 18:42

Ahoj…sice nemam takovou diagnozu,ale me doktori rekli,ze spritelem mit deti normalni cestou asi nebudem,pritel ma totiz o polovicku mene spermii a 4× pomalejsi a ja po mimodeloznim tehotenstvi mam jenom jeden vajecnik a to mi doktor rikal,ze je asi poskozeny.....snazili jsme se pres rok a pul nez jsem otehotnela.....asi ti to moc nepomohlo,ale povzbudit by to mohlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1200
27.3.06 18:45

Ahoj Misinko,
já mám po mimoděložním těhotenství jen jeden vejcovod a navíc při kontrolní laparoskopii mi zjistili, že „se jeví být neprůchodným“ a tak se v podstatě taky chystám někdy v září na IVF. Moje dr. mi říkala, že se máme pokoušet dál a tak se pokoušíme a snažím se tomu pomoct aspoň bylinkama, protože lékařské pokusy o zprůchodnění moc úspěšné údajně nejsou. Takže popíjím bylinkový čaj z kontryhelu, maliníku, hluchavky a jahodníku a taky jsem si koupila Calibrum Babyplan, které se používá při léčbě neplodnosti, doplňuji i kyselinou listovou v tabletách, zatím bohužel nic, ale říkám si, že tohle rozhodně nemůže uškodit. Přítel baští zinek, selen a kyselinu listovou na zlepšení kvality spermatu. Pokud se nezadaří, tak holt bude muset pomoct umělé oplodnění. Ale zatím věřím, že to vyjde… Drž se!!! Vím, jak Ti je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
27.3.06 18:58

Zdravím Vás čekatelky, myslím že dokroři někdy chtějí jen to svoje, před třetím ivf bych radila to zprůchodnění - tři procenta jsou přece taky číslo, jinak má sestra je nyní po třetím ivf v osmém týdnu, taky se načekaly, naoperovaly…! Přeji Vám hodně trpělivosti a věřte, že miminko si Vámi přijde třeba až ani nebudete věřit a doufat! Stejně jako u nás! nane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
27.3.06 19:16

Ahojky, moc vám děkuju.
Pro Cing: povzbudila mě tvoje zpráva, díky moc za ni.
Díky, holky, nemáme to některý moc jednoduchý. Nejhorší je, když se člověk na mimi upne. Jednu dobu jsem nemyslela na nic jinýho. Je pravda, že překvapení vždycky přijde, když se to nejméně čeká. Taky piju čaj z bylinek. je to čajík, sestavený podle receptu paní Mojžíšové. Cvičím i její cviky, prostě myslím, že dělám, co se dá. Tak snad přijde za všechno to snažení, naše vytoužená odměna. Každý den beru kyselinu listovou, sem tam selen a zinek. Manžel taky bere vitamíny.Ale co si budeme říkat, nejdůležitější je psychika. Na to bohužel žádný vitamíny nejsou. Takže děkuju moc za jakoukoliv podporu. Mějte se krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1028
28.3.06 11:00

Ahoj Misinko!
Ja mam taky nepruchodne vejcovody,kdyz me partner ukecal k tomu ,ze jsme mohli mit miminko,tak jsem ze zacatku myslela take na tento zakrok.
Ale vsichni lekari,jak v Cechach tak i ve Svycarsku me od tohoto zakroku odrazovali.3% je malo a velike procento mimodeloznich tehotenstvi,se ktereho muzes mit nasledky.
Ja se ted pripravuji na druhe IVF,myslim si ze je to setrnejsi,nez nejaky zakrok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
28.3.06 16:55

Ahoj Lovely, moc tě zdravím. Mě to zprůchodnění taky doktoři nedoporučují, je to jen taková poslední možnost. Moc ti držím palce. My se s manželem chystáme na 3 pokus. Ale zatím nevím kdy. necítím se úplně v pohodě. JAk všichni říkají, nejdůležitější je psychika. Tak se měj krásně a určitě se zase ozvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zdenicka 85
4.7.12 16:45

Přeji vám příjemný den děvčata. Chtěla bych se zeptat jestly nekteré z vás mají skutecnosti neprůchodnosti
Vejcovodu a ivf. Je mi 27 a moc si přeji miminko i manžel. Již sme obědnany
Na ivf nemůžu se dočkat :-) a ještě by me zajímalo kdyby se to povedlo mohla bych dal pracovat mám totiž fizicky náročnou práci ( pokojská) předem vám moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
692
27.11.12 19:24

Ahoj holky, tak jsem si tady četla ty příspěvky. Já jsem už dva roky po laparoskopii a výsledek byl neprůchodnost vejcovodů po obou stranách. bylo mi řečeno, že je to skoro 100%. Ani pod velkým tlakem neprostoupila tekutina dál. tak jsem začala cvičit, pak jsem byla na dvou IVF a ani jedno se nepovedlo a najednou po dvou letech jsem spontálně otěhotněla. byl to úžasný šok, ale bohužel to nedopadlo a já musela na revizi. :,(.Te´d mi v hlavě vrtá, jestli to byl omyl přírody a nebo jestli se mám ještě jednou zadaří a bude vytoužený mimčo. máte někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
27.11.12 19:52

@misinka Ahoj, promiň že Ti neporadím přitom bych chtěla po tobě radu, nebo spíš odpověď.
Než nebo jak míváš menstruaci? Doktor mi právě taky říkal že mám nějak předčasně sníženou funkci vaječníku. A v lednu mě chce poslat na nějaké vyšetření kde zjistí mou „rezervu“ vejcovodů. Docela se bojím že mi najdou horší výsledky než mi říka. Proto bych chtěla vědět jestli ji máš pravidelnou, bolestivou nebo prosím prostě napiš jak to vnímáš ty. Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
27.11.12 20:01

@Ivčis - tak ja mám taky neprůchodné oba vejcovody. A MS mám pravidelnou, břicho me boli max 1 den, ale nijak hrozne. A hlavne ja k te neprochodnosti přišla při ZT ve 14.tydnu a následně revizi. Predtim jsem bezproblémove 4 x otehotnela a 3× porodila. Ted jdeme do 1.IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
27.11.12 20:01

@Ivčis nevím,jak moc ti poradím, já mám vaječníky v pořádku. Jinak mám docela pravidelnou MS, ale dlouhou a první dny dost bolestivou. U nás je problém jen ve vejcovodech. Vaječníky mi podvakrát vyprodukovaly kolem 24 vajec.tak snad mi tam nějaký zbylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
27.11.12 20:06

@kačka25 @lenun Děkuji mco holky, já mám k tomu všemu ještě anovulační cykly, nebo doufám že už ne snažíme se od ledna a první ovulaci jsem měla až minulý cyklus. Ještě mám hyperandrogenní syndrom. tak jen doufám že ty vejcovody a vaječníky budou natolik v pohodě že mám to výjde.. Vám držím palci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
27.11.12 20:15

@Ivčis A o IVF jste neuvažovali? nám to trvalo rok, než jsme se k tomu rozhoupali, sice se nepovedlo, ale ůplně jsem vypnula mozek a pak se zázrakem povedlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
27.11.12 20:26

@lenun Ne to jsme ještě ani nezvážili… snad nás to ani nepotká. Všechno se mi to pos**lo, když mi předchozí doktor neuváženě nassadil antikoncepci bez nějakých nejzákladnějších testů, brala jsem je jen rok a všechno se to zvládlo podělat. Přítel je v úplně zdravej, říká že může prorážet ocel :). Takže je chyba jen ve mě, už mě to začíná mrzet. Jak jsem si myslela že budu v pohodě tak nee. Ale zase jsme o krok dál když už jsem jednou ovulovala, jen doktor se bojí toho že to bude jako na houpačce. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí