Dvouletý syn neříká mami

46
20.1.25 16:02

Neříká mami

Ahoj. Můj syn ( v květnu 2 roky) neříká vůbec máma ani mami. Já vím že se děti nemají porovnávat, ale o dost menší holčičky na hřišti běhají a volají mámu a moje dítě nic. S mluvením problém opravdu nemá, umí čísla, zvířata a pořád něco mele. Táta ani babi nemá problém říct ale máma? Mrzí mě to ale je ještě nato malý nebo co je špatně? :,(

Příspěvek upraven 20.01.25 v 16:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16956
20.1.25 16:07
@Klaudia7 píše: Více

Ahoj,

a doma ti říká manžel jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
20.1.25 16:12
@chs.jasmin píše: Více

Tam bych souvislost nehledala. Je hodně v práci a taky mu neříkám táta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21417
20.1.25 16:20

@Klaudia7 to je zvlastni. Ani se po tobě neptá, když tě nevidí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.25 16:22

Určitě to zamrzí.

Já jsem byla to stejné :mrgreen: mluvila jsem všechno, ale mama jsem řekla až po 2 narozeninách. Takže podle mě nic špatného není.

• Citovat
  • Upravit
46
20.1.25 16:28
@malákráličice píše: Více

On řekne máma, když mu to řeknu ať to řekne. Je pořád semnou, takže mě nemá možnost hledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
20.1.25 16:30
@Anonymní píše: Více

Taky si myslím ale mrzí mě to hodně, když přijde domů jeho otec tak řekne táta :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
20.1.25 16:41

Nás malý 22m máma umí, ale říká mi hami a dej a hele - základ pro přežití :lol: :mrgreen: :nevim:, však neboj, ono to přijde :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15251
20.1.25 16:44

@Klaudia7 Asi jses porad s nim a nema duvod te volat. Me starší dcera kolem 1,5-2 roku mela tendence obcas rict jménem, protoze me tak oslovovali ostatní, nikdo mi neříkal mami. Takze bylo docela vtipný kdyz na me venku volala jménem a ne mami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
20.1.25 16:45

Souvislost tam je veliká!
Manžel mě hodně oslovuje jménem a dcera mi ve 2 letech často říkala Maky, než mami :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
20.1.25 16:47
@KáťaKašpi píše: Více

To je ale ovšem boží a vtipný :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
20.1.25 16:51

@Klaudia7 jako jo no, mým rodičům to taky přijde strašně vtipný a vždycky z něj jdou do kolen. :P ale jak říkám, máma říkat umí, ale nepoužívá, zatím nemá důvod. Když mě hledá tak volá - kde si, kde si, haloooo ale máma nebo mami jen tak neřekne, jen když se mu řekne aby to zopakoval..ale po zkušenostech s dalšíma dětma mi to zas až tak nevadí, přijde chvíle, kdy bude od rána do večera mami, mami, mami a já si ještě ráda vzpomenu když na mě nevolal :mrgreen: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
20.1.25 16:54
@KáťaKašpi píše: Více
U našeho si myslím taky že to tak má, jsem s ním furt každý den a myslím že ví že máma jsem já, nebo v tom doufám :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
20.1.25 17:00

@Klaudia7 jasně že ví.. já jsem s malým taky pořad, protože táta pracuje fakt hodně a toho času doma noc netráví, ale ráno se loučí obejmout, pusu, pohladit, zamávat ze dveří, bezime k oknu, ještě zamávat a poslat vzdušnou pusinku..když odcházím já, ani nezvedne oči od táty a jen na mě mávne a řekne ahoj, kanec :P :mrgreen:
Když taťka přijde z práce, běží ke dveřím hned jak slyší klíče v zámku, ať dělá cokoli, hned se na něj vrhne a objimacka, pusinky, úsměvy, vrátím se domu já a nikdo mě nevítá, jen zvedne oči od činnosti a řekne ahoooj a mávne rukou :mrgreen: :lol:
Ale jakmile se posere, to mě hleda on i tatínek :lol: :lol: táta volá - mámo, mámo, posralo se ti dítě a malej s ním volá - haloooo, haloooo :D :D :lol:
Ale taťka je samozřejmě schopný ho prebalit, ale pokud jsem po ruce, dělám to já 8) :lol: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16956
20.1.25 18:49

Jde o to, zda to má malý kde slyšet ;) Ty mu neříkáš „táta je doma…kde je táta, jdeme se podívat co táta dělá,…“ apod? Říká tohle malému někdo? Třeba „Kde je máma, jdeme za mámou,…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí