Sousedka tluče na topení

197
19.1.25 15:05

Sousedka tluče na topení

Zdravím Vás, chtěla bych se zeptat na Vaše názory.
Bydlíme ve 3. patře paneláku a cca již rok a půl máme problémy se sousedkou pod námi.
V tu dobu začal syn lézt, nyní již chodí, běhá, tancuje a problémy se gradují.
Tluče na topení stále, když syn běží ke dveřím vítat návštěvu, když si hraje, když mu něco upadne, prostě stále. V 11 dopoledne, ve 3 odpoledne, v 6 večer, prostě pořád. Syn má strach, vždycky volá, že se bojí. Co s takovou babou delat? Kdyz ji treba potkáme na schodech, šklebí se a sotva pozdraví.
Nad námi také bydlí lidé a také je slyšíme, samozřejmě chápu, že to není příjemné a syna rozhodně nenecháváme házet s věcmi, do večera běhat apod.
Ale v momentě, kdy vím, že syn opravdu žádný velký hluk nedělá, tak na ni dupu nazpět. Nenechám se celé dny omezovat a syn opravdu lítat neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
197
19.1.25 15:08

Dodatek

Jen ještě dodám, že někdy tluče naprosto bez duvodu! Cca měsíc zpět, kdyz už večer syn spal, manzel se dival na TV a ja jsem žehlila, tak z ničeho nic zacala bouchat. Opravdu tomu nerozumim, ale strašit 2 leté dítě mi přijde opravdu přes čáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
19.1.25 15:12

Jaky duvod ti uvedla, kdyz ses ji na to slusne zeptala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
19.1.25 15:13

Že to jde strašně slyšet, ze si to mam přijít k ni poslechnout a ona je po práci unavena a chce spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
19.1.25 15:15

No a mluvili jste s ní někdy? řekli jste jí ať to nedělá? proč na ni manžel nevletí a nevynadá jí? na některé lidi nic jiného neplatí. můžete si stěžovat - nevím jestli jste v nájmu nebo ve vlastním, ale buď je majitel domu, družstvo vlastníků - prostě někde se to dá jistě řešit. rok a půl bych to netolerovala, zvlášť když to straší malé dítě. jinak hluk můžete snížit kobercem - aspoň tam, kde si syn nejčastěji hraje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
19.1.25 15:15

Píšu příspěvek v návaznosti na situaci, kdy jsem věšela prádlo a syn mi ho nosil k sušáku od pračky. A najednou tloukla na topení. Neskákal, neběžel, ničím neházel. Tohle je opravdu nesnesitelné. My také slyšíme sousedy nad námi a v životě by mě nenapadlo na ně tlouct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
19.1.25 15:19

Tak bych ji to sla vysvetlit znovu. Normalni to neni. Buseni na topeni je v byte extremne hlasite. Pamatuji si to z doby, kdy sousedi rekonstruovali. Koncili uderem 22.hod., nekonecne 2 mesice. Nastesti uz v byte nebydlime. Pokud neni mozna domluva, da se resit pres domovnika nebo se jeden z vas bude muset odstehovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
19.1.25 15:19

@Grizelda02 manžel s ni mluvil, ale vždy slušně a vysvětloval, že bohužel syna nikam přivázat nemůžeme. Jeste ten den tloukla znova. Jsme v najmu, několikrát jsem se snažila dovolat, ale s heimstadenem to je těžko. Mluvili jsme taky s městskou policii, ti nás ujistili, že jsme v právu my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
19.1.25 15:20
@Janinka290401 píše: Více

Baba je blázen. Ale možná bych dala koberce, to by mohlo trochu tlumit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
19.1.25 15:21

Naprosto jednoduchý. Sousedce bych zaslala doporučený dopis, že ji vyzýváte, aby okamžitě upustila od zcela bezdůvodného mlácení do topení, kterým vás soustavně obtěžuje, jinak budete celou záležitost řešit právní cestou. Vy produkujete pouze hluk, který je běžný pro užívání bytu, ona hlučí se záměrem obtěžovat. Rovnou to pak řešit s výborem SVJ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
19.1.25 15:22

A co máte za podlahu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
19.1.25 15:24

@PetraJ v kuchyni kachle, v předsíni lino a v pokojích plovoucí podlahu. Koberce jsme měli, ale kvůli extrémnímu línání psa jsem je všechny vyhodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
19.1.25 15:24

No a je to slyšet? Pokud mate v byte plovoucku, tak to je fakt nekdy hruza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
19.1.25 15:27
@Tarena píše: Více

Nepopírám, že to musí jít slyšet, také slyšíme sousedy nad námi i vedle nás, ale nikdy jsme si na nikoho neměli důvod stěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
19.1.25 15:27

Moje nocni mura ohledne sousedu nad nami. Kombinace male dite, pes a plovouci podlaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí