Nerovnoměrná doba a neschopenka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
21.11.24 14:01

Nerovnoměrná doba a neschopenka

Ahoj,
Vždy tu najdu to, co zrovna hledám, ale v tomhle případě jsem diskuzi nenašla, tak ji zakládám.
Nemáte někdo prosím pěkně zkušenost s nerovnoměrně rozloženou pracovní dobou a neschopenkou?
Tento týden jsem na neschopence od pondělí do pondělí. Tento týden mám krátký týden (tudíž pracovní dny jsou středa a čtvrtek) ale před začátkem tohoto měsíce jsem se ještě s vedoucí dohodla na směně navíc v sobotu, jelikož mi chybí nějaké hodiny z předchozího měsíce. Tahle směna byla v rozpise, který jsem dostala. Myslím si, že až se ke konci měsíce bude dělat součet hodin za měsíc tento, měla bych tam mít tedy svoje odpracované plus tyhle tři dny i když ta sobota je směna navíc, byla ale přeci v rozpisu. Vedoucí tvrdí že mi ta sobota bude chybět a do docházky mi hodiny za ní přičíst nemůže.
Pokud mám pravdu já, nevíte kam se obrátit nebo o co se opřít? Aby řekla ano máte pravdu a započetla mi ty hodiny?

Moc děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15360
21.11.24 14:18

Je to směna navíc, na které jsi nebyla. Takže z logiky věci, ti za to samozřejmě hodiny přičíst nemůžou.

Fakt ti to nedochází? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
21.11.24 14:19

Myslím, že pokud mas PN od pondělí do pondělí, tak zahrnuje všechny obsažené směny (bez ohledu na víkend, svátek,…)
Pokud to je však navíc, tak se nezapočítá.

• Citovat
  • Upravit
2
21.11.24 14:48
@Šmoulice píše: Více
:)
Netřeba si ze mě dělat srandu 😁 Kamarádi v mém okolí to mají různě, proto nechápu, proč někomu hodiny za to přičtou a někomu ne i když máme nebo jsme měli totožnou situaci. Myslím si, že jakmile dostanu rozpis směn, tak jsou všechny směny oficiální.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11549
21.11.24 15:11

U nás to je třeba tak, že kdo má pracovní dobu 16hodin týdně a má 3 směny za týden, tak na neschopenku se to počítá tak, jakoby každý den dělal 3,2h.
Takže někdy mu hodiny můžou chybět či přebývat, dle toho jaký den jde na PN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8994
21.11.24 16:32

@Penny00 jestli je to bráno jako směna navíc tedy přesčas, tak ti za to hodiny neuznají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
21.11.24 17:21

U nás by ti tu sobotní směnu taky neuznali, je to vlastně náhrada z minulého měsíce. Ale asi je to různé firma od firmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20821
21.11.24 19:05
@Evkad píše: Více

Takže naprosto špatně dle zákona. Máte mít jasně danou pracovní dobu a podle toho se jasně udává neschopenka. To co píšete nemůže existovat. Teda může, jelikož papír snese všechno, ale tak se tím aspoň veřejně neprezentuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20821
21.11.24 19:07
@Penny00 píše: Více

Přesně tak. Jak je rozpis směn, který pokrývá základní pracovní dobu, dán, tak je to jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat