Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, asi budu řešit blbosti, ale vrtá mi to hlavou. Dceři budou v květnu 3 roky a od ledna mi nastoupila do školky. Byla tam dneska druhý den. Ve školce s ní není problém, ale nechce jít domů. Je mi líto, když přijdu pro ni a začne plakat, že tam chce zůstat. To samé když jsme na návštěvě, nechce jít domů. Přitom doma je pak v pohodě. Hrajeme si, kouká na pohádky, když potřebuji něco dělat. Chodi mi ukazovat obrázky, co namaluje, nebo když si s něčím hraje a to ikdyz nejsme doma, chodí za mnou ukazovat. Strašně se bojím, že jsem ji " nějak zkazila " já. Měla jsem těžký porod a poporodní deprese. Přešlo to zhruba před rokem.
Může to být mnou, že nechce jít domů, nebo řeším blbosti a mám být ráda, že ve školce naopak neřve? Omlouvám se za tento dotaz, ale nedá mi to ![]()
V klidu, tohle má dost dětí, prostě ji to tam baví ![]()
Syn třeba brecel že začátku i o víkendu, když tam nemohl ![]()
Ne. Je to tím že se jí v daném místě líbí. Doma je to okoukane.
Moje dcera standardně nechce že školky domů - vždy ji najdu zabranou do nějaké hry, stavení, kreslení a i to děsně baví tak to musí ještě nutné dodělat, dohrát si… ![]()
Když jsme v nějakém zábavním parku nechce nikdy opustit stanoviště, protože každe stanoviště ji děsně baví chce znovu a znovu. I když se to věkem řekla bych spíše lepší.
Buď rada že se jí ve školce líbí a neres blbosti. Byla bys raději kdyby každý den brečela že nechce do školky? ![]()
@ludmilaadamkova píše:
Ne. Je to tím že se jí v daném místě líbí. Doma je to okoukane.Moje dcera standardně nechce že školky domů - vždy ji najdu zabranou do nějaké hry, stavení, kreslení a i to děsně baví tak to musí ještě nutné dodělat, dohrát si…
Když jsme v nějakém zábavním parku nechce nikdy opustit stanoviště, protože každe stanoviště ji děsně baví chce znovu a znovu. I když se to věkem řekla bych spíše lepší.
Buď rada že se jí ve školce líbí a neres blbosti. Byla bys raději kdyby každý den brečela že nechce do školky?
Ne to právě vůbec
až mě to překvapilo, jak hezky to zvládá. Jen kdykoliv ji pravé řeknu že musíme jít domů, ať z návštěvy, nebo školky, tak mi jen řekne že přijde. Ale vím, že nemá prostě tu potřebu mě mít a kdyby mi ji nepřivedli domů, tak se snad ani nevrátí.
Gratuluj si a muzes vyzvedavat pozdeji 😆 Specialne na jare a na podzim, kdyz jsou venku i odpoledne, dostavam od syna vynadano, ze pro nej jdu moc brzo (kolem 15.30). Prvni rok i brecel, kdyz rano zjistil, ze kvuli ryme musi zustat doma 😃
@Elis95 píše:
Ne to právě vůbecaž mě to překvapilo, jak hezky to zvládá. Jen kdykoliv ji pravé řeknu že musíme jít domů, ať z návštěvy, nebo školky, tak mi jen řekne že přijde. Ale vím, že nemá prostě tu potřebu mě mít a kdyby mi ji nepřivedli domů, tak se snad ani nevrátí.
Radši to zaklepej… ona krize se školou přichází obvykle po cca týdnu, kdy diteti dojde, že to bude napořád ne jen jednorázové cosi.
A opravdu buď rada. Je to zlaté oproti tomu když dítě ráno chytá záchvaty že nechce do školky. Byla jsem svědkem kdy matka táhla vroucí dítě do školky které opravdu zoufale kricelo, brecelo ( v ukrajinstone tedy) ale mami nee jsem rozuměla. Nic pěkného.
Neboj to přejde
Až se školka okouka, tak tam nebude chtít ![]()
U nás je to jak na houpačce. Když je dlouho doma, chce do školky. Když chodí už dlouho do školky, chce být doma ![]()
@ludmilaadamkova píše:
Radši to zaklepej… ona krize se školou přichází obvykle po cca týdnu, kdy diteti dojde, že to bude napořád ne jen jednorázové cosi.
A opravdu buď rada. Je to zlaté oproti tomu když dítě ráno chytá záchvaty že nechce do školky. Byla jsem svědkem kdy matka táhla vroucí dítě do školky které opravdu zoufale kricelo, brecelo ( v ukrajinstone tedy) ale mami nee jsem rozuměla. Nic pěkného.
Ony kolikrát ty děti přestanou hned jak matka že školky odejde.
Řešíš úplně nepostavené věci. ona až zjistí, že tam bude každý den, tak většinu dětí tohle nadšení přejde
my to měli taky, první týden nadšení, pak naopak řev, že tam nechce atd…
@Elis95 Myslím,že to je normální, moje dcera v tomto věku nechtěla odchazet z míst kde se jí líbilo. Často byla naštvaná když jsem přišla do školky nevhod, zrovna měla něco rozehrané, z hřiště jsme odcházely poslední, z návštěv nechtěla, od babicek nechtela.. S porodni depresi to nemusí mít nic společného, já žádnou neměla. Naopak moje dítě bylo zavislacek, kontaktní, dlouho kojena, přilepená na mě 2roky. Přesto se mezi 2-3 rokem proměnila ve společenskou nezávislou osobu ![]()
@Netopirek obvykle asi jo. Ale když dávám dítě do školky vidím tam I ubrecene děti. Hlavně v pondělí.
@Elis95 píše:
Ahoj, asi budu řešit blbosti, ale vrtá mi to hlavou. Dceři budou v květnu 3 roky a od ledna mi nastoupila do školky. Byla tam dneska druhý den. Ve školce s ní není problém, ale nechce jít domů. Je mi líto, když přijdu pro ni a začne plakat, že tam chce zůstat. To samé když jsme na návštěvě, nechce jít domů. Přitom doma je pak v pohodě. Hrajeme si, kouká na pohádky, když potřebuji něco dělat. Chodi mi ukazovat obrázky, co namaluje, nebo když si s něčím hraje a to ikdyz nejsme doma, chodí za mnou ukazovat. Strašně se bojím, že jsem ji " nějak zkazila " já. Měla jsem těžký porod a poporodní deprese. Přešlo to zhruba před rokem.
Může to být mnou, že nechce jít domů, nebo řeším blbosti a mám být ráda, že ve školce naopak neřve? Omlouvám se za tento dotaz, ale nedá mi to
To je v dítěti. Já také byla taková, přitom mámu miluju. Také jsem vhtela chodit do školky, i když jsem nemusela a pak nechtěla ze školky, chtěla jsem tam spát. Jezdila jsem ráda na návštěvy a k babičce…
Děti mám pravý opak a jsem přesvědčená, že je to vrozené.
@ludmilaadamkova píše:
@Netopirek obvykle asi jo. Ale když dávám dítě do školky vidím tam I ubrecene děti. Hlavně v pondělí.
Já ve školce pracuji, než se za maminkami zabouchnou dveře, je po scéně.
A kolikrát to dělají jen jedné osobě. Když je vede někdo jiný, jsou úplně v klidu
@Netopirek píše:
Já ve školce pracuji, než se za maminkami zabouchnou dveře, je po scéně.
A kolikrát to dělají jen jedné osobě. Když je vede někdo jiný, jsou úplně v klidu
Možná chtějí mamince udělat radost ![]()
Mám tři děcka a dělaly to všechny. I do družiny chodily rády, se školou to bylo horší ![]()