Nerozumim rozmerum UTZ

42
21.9.19 18:42

Nerozumim rozmerum UTZ

Ahoj maminky,
chtela bych se zeptat, asi budu vypadat blbe, ale potrebuji to vysvetlit. Nějak stale nechapu, miry miminka podle UTZ a podle posledni ms. Muj lékař mi malou meril podle poslední menses jsem cca 25+1,no a jina lekarka mi přeměrovala mimi UTZ a vyslo ji 25+5,tedy o 4 dny vetsi. Jak tomu mam rozumět? Ja se tedy ptala, ale vysvětlení jsem nějak nepochopila ????co to tedy znamená, ze je miminko o 4 dny vetsi, tudíž je to lepsi nebo horsi? Cim se mam tedy ridit? Děkuji

Hledat v diskuzích na koníku…

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15174
21.9.19 18:48

Měření uzv není přesné. Rozdíl 4 dny absolutně nic neznamena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
21.9.19 18:55

@karkarka dobre dekuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
21.9.19 19:03

Presne tak-mereni uzv je nepresne. Dalsi vec je, ze od druheho trimestru uz se zacinaji projevovat rozdily v budouci velikosti deti pri porodu. Tedy-deti se nerodi se stejnymi rozmery a hmotnosti-v terminu narozene a zdrave dite muze mit pri porodu jak 2800g, tak 4200g. Je tedy jasne, ze nektere jiz v deloze rostou vice a rychleji a nektere mene a to je videt i na ultrazvuku. Ultrazvuk pracuje s prumernou hodnotou pro konkretni tyden tehotenstvi-treba nase holcicka na uzv ve 30.tt odpovidala velikosti hlavicky 32+2tt a delkou stehenni kosti naopak 29+8tt. Prvni dcera se narodila s obvodem hlavicky 36cm, takze tato bude zrejme take hlavoun… nic jineho (pokud nezaostavaji o vice tydnu a drzi se cca sveho percentilu) to nerika ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
21.9.19 19:08

@Freya10 moc děkuji za vysvetleni, ja zacinala byt nervozni, jestli je neco spatne… A pritom kdyz si zadam tehu kalkulaci a navolim tam termin porodu, vychazi mi presne tyden jako z UTZ :), pritom doktor to počítá o ty 4 dny mene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
21.9.19 19:13

Lekari berou termin porodu podle MS a podle terminu, ktery vysel pri prvnim screeningu. tal to pisou i do prukazky. pak uz je to par dni sem, par dni tam. pri druhem a tretim screeningu byl syn podle uz o tyden vetsi. podle Ms jsem termin nemela, jelikoz jsem menzes skoro nemela. syn se narodil 33+2 s vahou 2620
g, takze byl spise vetsi na ten termin. porad lepsi nez mensi. dari se mu u tebe dobre nedelej si starosti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
21.9.19 19:15

@Bachorka88 Nu nejpresnejsi je urceni stari tehotenstvi podle rozmeru na ultrazvuku kolem 12.tt - v te dobe jeste rostou vsechny plody stejnym tempem a zaroven uz jsou dost velike, aby presnost mereni byla co nejvyssi. Delka tehotenstvi by se tedy mela psat podle tohoto mereni. Nicmene pokud se s dataci podle posledni MS lisi o mene nez tyden, ponechava se termin dle posledni MS. I tam jsou ale samozrejme nepresnosti-ja jsem po IVF, tedy oplodneni se prokazatelne vi na hodiny presne a stejne nam na uzv ve 13.tt vyslo misto 13+0tt dle mereni 13+4tt. Proste par milimetru pri mereni sem a tam v tehle tydnech hybe vypoctem o nekolik dni :lol: Ve vysledku je to ale uplne jedno, protoze termin porodu je stejne v realu +/-14 dni a to, jak plod odpovida pri ultrazvucich se resi az v radech tydnu neodpovidani… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
21.9.19 19:15

@Teresa.p mockrat dekuji, uklidnila jsi me, ja mam za sebou jeden nezdar v cca 7tt a tohle tehotenstvi je pro me ociatec, tak resim kdeco.. Moc dekuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
21.9.19 19:17

@Bachorka88 ty 4 dny jsou úplně bez významu, důležitý je TP, ale důležité je to třeba pro nástup na mateřskou, než pro porod, jinak se rodí klidně i 14 dní před termínem, nebo i po termínu i když po termínu teď doktoři moc nenechávají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí