Horší spánek ve 3. trimestru

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.9.19 07:15

Spánek a 3. trimestr

Ahoj holky. Jsem poprvé těhotná, tak se chci zeptat.
Jsem ve 32tt a zhruba od 30tt mám horší spaní. Dřív jsem spala jak zabitá… Nejdřív mě bolela záda a to jsem nespala skoro vůbec, záhadně dikybohu to ustalo a trochu víc se vyspím. Jenže teď zase buď mě vzbudí žáha, nebo WC, nebo bolest hemeroidů nebo křeč v nohou nebo se stává že se budím jen tak několikrát během noci - nevím fakt proč, důvod neznám přitom jsem docela velmi spáč, nikdy mě nic nevzbudilo a vždy jsem zařezávala co nejdéle a co nejtvrději. :D
Ještě pořád můžu spát tak na polovic na břiše, ale taky se vzbudím na zádech (se v noci prostě nějak převalim) a to se snažím usnout na boku, takže asi i cestuju :nevim:
To už se do porodu holky fakt nevyspim a nenasbiram energii? :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
21.9.19 07:20

Ne, nevyspíš, bude jen hůř :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
649
21.9.19 07:26

Já jsem ve 34tt a jsou noci, kdy chodím na WC několikrát a pak, třeba jako ta dnešní, kdy jdu jen jednou a jinak spím jak zabitá :D ale i tak se cítím unavená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
21.9.19 07:26

Já jsem dnes 38+1 tt a už dýl jak týden nespím skoro vůbec. V noci tak 3 hodiny a přes den hoďku, dvě max :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16393
21.9.19 07:30

Je to tak, pravdepodobne se uz poradne nevyspis. Mrkni na diskuze podle terminu porodu kdyz se blizi ke konci tehotenstvi. Prispevky bezne pres noc a tak od ctvrte hodiny ranni, nikdo pomalu nespi. Nejsi v tom sama. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35737
21.9.19 08:05

Nechci děsit, ale nevyspíš se ještě tak dva roky :mrgreen: odpočívej, spi přes den a šetři energii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
21.9.19 08:16

Nevyspis, podle me se telo trenuje, at to pak s novorozencem neni takovy sok :mrgreen: Za vety „vyspi se, dokud muzes“ jsem v tomhle obdobi mela chut vrazdit :lol: Omlouvam se za spatne zpravy :oops:
Jinak s druhym jsem mela dokonce paradni tehotenskou insomnii, byla jsem vzhuru kolikrat pul noci a nadavala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
21.9.19 08:19

Normálka :D já nespala od začátku tehotentsvi (momentálně už tak rok), nejdřív sem běhala co hodinu na WC, nevolnosti, pálení žáhy, čím sem měla větší břicho tím se mi hůř leželo, pak mě budilo kopání miminka, pak zas každou chvíli na WC a po porodu je to ještě horší, to mě vzbudí každé otočení miminka, zaknourani ze spaní, každé šustnutí. Navíc část noci miminko kojim nebo uspavam :D prostě si zvykej, nějaký rok se nejspíš ještě nevyspis :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
21.9.19 22:33

Ano, potvrzuji, že zhruba od 33tt už nespím. Čím je dítě větší, tím je to nepohodlnejsi a když mě nebudi zrovna bolesti zad nebo vazů, tak je to 3× za noc čůrání a teď už se budim bezdůvodně ve 4 ráno a nemůžu usnout. Často se jdu i najíst, aby mě zas za hodinu nevzbudil hlad :lol: :nevim: mozek prostě sepne a už to jede… Pak dospavam přes den, třeba hodinku odpoledne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.19 05:52

36.tt. Nespim od 4 :zed: vcera od 2 :zed: pres den neusnu a dcera usne po devate vecer az, lahoda…

• Citovat
  • Upravit
15.10.19 11:36

Já se taky pořad budim, buď pálení žáhy, nebo wc nebo mě vzbudí přítel když začne i jen jemně pochrupkavat :D dřív jsem klidně usnula při zaple televizi a teď mě vzbudí dá se říct všechno :D a nebo malá začne mít diskotéku v břiše :D mám to tak už asi od 28tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.19 11:52

Zítra začínám 35tt a nespím hlavně kvůli brnění rukou od páteře, do toho se přidaly hemeroidy, to jsem dosud neznala, těhotná jsem podruhé, takže me to nepřekvapilo, ale co me ted trapi hodně, já mám pocit, ze nemůžu dychat, resp. jsem jakoby zadýchaná, i když jsem v klidu, a to je hodně nepříjemné. O bolesti nohou a nočních křečích už asi ani není nutno hovořit 😁

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.10.19 11:54

A zaha me nepálí jen díky tomu, ze jsem po operaci branicni kýly, takže asi dvakrát náznak, ale aspoň tady v tom klid. Možná místo toho mám tu dušnost nebo jak to popsat.

• Citovat
  • Upravit
16
8.11.22 07:09

Ahoj, obnovuji diskuzi. Už kolem 25tt to bylo se spánkem horší, pak se to zlepšilo, ale teď v 30tt je to zas potíž.
Nejhorší je usínání. Můžu být jak chci unavená, ale jak lednu do postele, najednou je únava pryč a místo abych usnula, ležím klidně tři hodiny ve tmě. Dřív mi zabíralo poslouchání podcastů a nebo i jen manžela, jak ve spánku pravidelně dýchá. Ale to přestalo fungovat.
Máte něco, co pomohlo vám? Třeba nějaké bylinky před spaním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí