Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem ve 34tt a jsou noci, kdy chodím na WC několikrát a pak, třeba jako ta dnešní, kdy jdu jen jednou a jinak spím jak zabitá
ale i tak se cítím unavená.
Já jsem dnes 38+1 tt a už dýl jak týden nespím skoro vůbec. V noci tak 3 hodiny a přes den hoďku, dvě max ![]()
Je to tak, pravdepodobne se uz poradne nevyspis. Mrkni na diskuze podle terminu porodu kdyz se blizi ke konci tehotenstvi. Prispevky bezne pres noc a tak od ctvrte hodiny ranni, nikdo pomalu nespi. Nejsi v tom sama. ![]()
Nechci děsit, ale nevyspíš se ještě tak dva roky
odpočívej, spi přes den a šetři energii
Nevyspis, podle me se telo trenuje, at to pak s novorozencem neni takovy sok
Za vety „vyspi se, dokud muzes“ jsem v tomhle obdobi mela chut vrazdit
Omlouvam se za spatne zpravy ![]()
Jinak s druhym jsem mela dokonce paradni tehotenskou insomnii, byla jsem vzhuru kolikrat pul noci a nadavala ![]()
Normálka
já nespala od začátku tehotentsvi (momentálně už tak rok), nejdřív sem běhala co hodinu na WC, nevolnosti, pálení žáhy, čím sem měla větší břicho tím se mi hůř leželo, pak mě budilo kopání miminka, pak zas každou chvíli na WC a po porodu je to ještě horší, to mě vzbudí každé otočení miminka, zaknourani ze spaní, každé šustnutí. Navíc část noci miminko kojim nebo uspavam
prostě si zvykej, nějaký rok se nejspíš ještě nevyspis ![]()
Ano, potvrzuji, že zhruba od 33tt už nespím. Čím je dítě větší, tím je to nepohodlnejsi a když mě nebudi zrovna bolesti zad nebo vazů, tak je to 3× za noc čůrání a teď už se budim bezdůvodně ve 4 ráno a nemůžu usnout. Často se jdu i najíst, aby mě zas za hodinu nevzbudil hlad
mozek prostě sepne a už to jede… Pak dospavam přes den, třeba hodinku odpoledne ![]()
36.tt. Nespim od 4
vcera od 2
pres den neusnu a dcera usne po devate vecer az, lahoda…
Já se taky pořad budim, buď pálení žáhy, nebo wc nebo mě vzbudí přítel když začne i jen jemně pochrupkavat
dřív jsem klidně usnula při zaple televizi a teď mě vzbudí dá se říct všechno
a nebo malá začne mít diskotéku v břiše
mám to tak už asi od 28tt
Zítra začínám 35tt a nespím hlavně kvůli brnění rukou od páteře, do toho se přidaly hemeroidy, to jsem dosud neznala, těhotná jsem podruhé, takže me to nepřekvapilo, ale co me ted trapi hodně, já mám pocit, ze nemůžu dychat, resp. jsem jakoby zadýchaná, i když jsem v klidu, a to je hodně nepříjemné. O bolesti nohou a nočních křečích už asi ani není nutno hovořit 😁
A zaha me nepálí jen díky tomu, ze jsem po operaci branicni kýly, takže asi dvakrát náznak, ale aspoň tady v tom klid. Možná místo toho mám tu dušnost nebo jak to popsat.
Ahoj, obnovuji diskuzi. Už kolem 25tt to bylo se spánkem horší, pak se to zlepšilo, ale teď v 30tt je to zas potíž.
Nejhorší je usínání. Můžu být jak chci unavená, ale jak lednu do postele, najednou je únava pryč a místo abych usnula, ležím klidně tři hodiny ve tmě. Dřív mi zabíralo poslouchání podcastů a nebo i jen manžela, jak ve spánku pravidelně dýchá. Ale to přestalo fungovat.
Máte něco, co pomohlo vám? Třeba nějaké bylinky před spaním?
Ahoj holky. Jsem poprvé těhotná, tak se chci zeptat.

Jsem ve 32tt a zhruba od 30tt mám horší spaní. Dřív jsem spala jak zabitá… Nejdřív mě bolela záda a to jsem nespala skoro vůbec, záhadně dikybohu to ustalo a trochu víc se vyspím. Jenže teď zase buď mě vzbudí žáha, nebo WC, nebo bolest hemeroidů nebo křeč v nohou nebo se stává že se budím jen tak několikrát během noci - nevím fakt proč, důvod neznám přitom jsem docela velmi spáč, nikdy mě nic nevzbudilo a vždy jsem zařezávala co nejdéle a co nejtvrději.
Ještě pořád můžu spát tak na polovic na břiše, ale taky se vzbudím na zádech (se v noci prostě nějak převalim) a to se snažím usnout na boku, takže asi i cestuju
To už se do porodu holky fakt nevyspim a nenasbiram energii?