Nerozumím výplatní pásce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
nerozumím výplatní pásce
Ahoj holky, nevím jestli jsem t zařadila do správné diskuse. Již od října jsem na neschopence s rizikovým těhotenstvím. Každý měsíc mi chodí výplatní páska a každý měsíc mám na pásce kolonku daně a pojistné - neuplat. daň. sleva pop 2070 Kč. Co to znamená? A tento měsíc mi přišlo k tomu ještě srážky- srážka přečerpané stravenky 1170 Kč a na to mi na personálním řekli že to musím uhradit a sami keci o tom jak se zvyšovala cena stravenky atd. Ale já jsem pracovala pouze 3 měsíce a za stravenky mi normálně strhavali peníze a najednou po mě chtějí něco uhradit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Nb ta první částka -když neplatíš daně, nemůžeš uplatnit ani odpis na sebe, což je tahle částka. Co se týče stravenek, správně bys je na nemoceské mít neměla - takže asi chtějí doplatek do plné ceny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se takže s téma daněma si nemusím lámat hlavu jo? Kdyby ty stravenky chtěli doplatit tak to vychází na vyšší peníze to už jde si přepočítávála. Paní na personálním mi jen řekla že až nastoupim do práce tak se to srovná, ale já do práce už nenastoupim. Za 3 týdny nastupuju na mateřskou. Mě to paní odůvodnila tím že se zvyšovala cena stráveném a že měli roční zúčtování. Jdu to v úterý řešit osobně ale pouze s vedoucí tak abych byla připravená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nb na nemocenský neodvádíš daně, takže bonus neuplatňuješ- objeví se Ti ve zdanění za rok. Co se stravenek týče - pokud se změnila cena, mohlo by to tak být.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se Jenže ta cena se změnila od ledna a já od října nepracuji. Takže mě by se to nemělo vůbec týkat. Kdyby chtěli doplatit do plné výše stravenek co jsem brala tak to vychází něco přes 3000. No jsem zvědavá co mi na to v úterý řeknou a čím mi to odůvodní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nb pokud Ti ty stravenky dávají i na nemocenské, týká se Tě to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se Právě, že mě ale stravenky žádné nedávají. Od doby co jsem na nemocenské nedostávám stravenky. Právě proto mi to vrtá hlavou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nb píše:
@martina.se Právě, že mě ale stravenky žádné nedávají. Od doby co jsem na nemocenské nedostávám stravenky. Právě proto mi to vrtá hlavou.
tak potom Ti nemůžou nic strhávat, to je jasné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud vím tak se vždy dávly stravenky zpětně za každý odpracovaný den v předchozím měsíci. Proč by je měla na neschopence dostávat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stravenky se dávají zpětně, tak je možné, že sis vzala nějaké, na které jsi už neměla nárok a tudíž je pak musíš buď vrátit nebo zaplatit. Pokud se cena zvedla zvedla od ledna, tak se zpětně za stravenky nedoplácím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě doplním - když nastupuješ, tak dostaneš „dopředu“ stravenky, už na ten měsíc a v podstatě bys je ještě dostat neměla…, pak vzniká problém s tím nedoplatkem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oluska já je ale dostala vždy správně kdy mi za ně byli strženy peníze. To jsem kontrolovala dle vyplatnich páskách. Takže v tom by neměl být problém. Jinak vim, že se na neschopence nedostávají stravenky to jsem odůvodňovala jen to že zvedání cen na stravenkách se mnou nemá nic společného. A ještě k těm daním. Nejsem povinná platit daň na neschopence, že ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca Já nevím moc se v tom nevyznám
právě proto mě to tak zaráží. Toto bylo moje teprve druhé zaměstnání a u toho prvního ty výplatní pásky byly srozumitelné a jasné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak těžko říct, tu asi těžko vymyslíme, kde bude problém v kolonce „srážky- srážka přečerpané stravenky 1170 Kč“ (z názvu bych řekla, že prostě stravenky navíc, ale jak píšeš, to máš vše zaplacené)… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit