Nerudný učitel autoškoly

19.9.22 19:15

Nerudný učitel autoškoly

Prosím o radu.
Je mi 23 let a dělám si autoškolu. Byla jsem zatím na 2 lekcích teorie a na 3. jsem se ze zdravotních důvodů nemohla dostavit. Omluvila jsem se tedy mému učiteli formou SMS.

Dnes jsem přišla na další hodinu teorie. Učitel mi doslova omlátil o hlavu, že jsem chyběla. Že pokud se to stane ještě jednou, tak mě vyhodí. SMS si pravděpodobně ani nepřečetl.

Když jsem chtěla odpovědět na otázky na které se nás v průběhu hodiny ptal ohledně dopravních značek - zarazil mě slovy - ty nemluv, ty sem nechodíš, ani to nemůžeš vědět. Nenechal mě zapojit se.
Vyhrožoval opakovaně vyhozením.

Příští týden mám první jízdy a už teď je mi na zvracení.
Chci se zeptat zda-li je toto chování v normě..? Myslím že ne…
A pokud odstoupím z autoškoly - budou mi vrácené peníze? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
19.9.22 19:38

Res to s sefem/majitelem a chtej bud zmenu ucitele nebo vratit penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
19.9.22 19:39
@Amanahh1121 píše:
Prosím o radu.
Je mi 23 let a dělám si autoškolu. Byla jsem zatím na 2 lekcích teorie a na 3. jsem se ze zdravotních důvodů nemohla dostavit. Omluvila jsem se tedy mému učiteli formou SMS.

Dnes jsem přišla na další hodinu teorie. Učitel mi doslova omlátil o hlavu, že jsem chyběla. Že pokud se to stane ještě jednou, tak mě vyhodí. SMS si pravděpodobně ani nepřečetl.

Když jsem chtěla odpovědět na otázky na které se nás v průběhu hodiny ptal ohledně dopravních značek - zarazil mě slovy - ty nemluv, ty sem nechodíš, ani to nemůžeš vědět. Nenechal mě zapojit se.
Vyhrožoval opakovaně vyhozením.

Příští týden mám první jízdy a už teď je mi na zvracení.
Chci se zeptat zda-li je toto chování v normě..? Myslím že ne…
A pokud odstoupím z autoškoly - budou mi vrácené peníze? Díky

Je to služba jako každá jiná. Pokud je to jen učitel a ve větší autoškole, stěžuj si jeho nadřízeným. Pokud je to jeho autoškola, udělej si PrintScreen SMS, kterou ses mu omluvila a přilož to jako přílohu k reklamaci. Hlavně se z šaška nepodělej :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
19.9.22 19:41

V normě to není, přečti si smlouvu, tam musí být podmínky odstoupení/ výpovědi. Informuj nadřízeného nebo majitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
19.9.22 19:45

Požaduj jiného instruktora. Mrkni do podmínek, zda je teorie povinná. V mé autoškole teorie povinná nebyla. Byla jsem tam párkrát.

• Citovat
  • Upravit
3758
19.9.22 19:46

Vyhodit tě nemůžou. Platíš si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
19.9.22 19:47

Je to služba, ty jsi zákazník. Řeš to s majitelem. Bohužel v autoškolách dost často učí dost specifické exempláře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.22 21:09

Autoškola?

Vyhodit tě nemůžou, ale zbavit se tě ano. :D Ukončit to můžou stejně jako ty. Myslím, že je lepší rozumná domluva a přejít jinam. Problém je, že v dobrých autoškolách je prostě plno. Od čeho jsou recenze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
19.9.22 21:53
@Amanahh1121 píše: A pokud odstoupím z autoškoly - budou mi vrácené peníze?

Píšeš jako dvanáctileté dítě. Autoškolu sis zaplatila, jsi zákazík. Veškeré podmínky, Tvoje povinnosti a práva a možnost rekamovat neřádné služby najdeš ve smlouvě s právnickou osobou, která provozuje tu autoškolu.

Autoškola není střední škola, aby Ti stačilo jen poslat SMS s omluvou neúčasti. Některé autoškoly si přímo do smlouy dávají například toto:
„V případě, že má žadatel absenci na zákonem povinných hodinách výuky či konzultacích, je žadatel povinen si domluvit účast na náhradních lekcích.“
.

Příspěvek upraven 20.09.22 v 11:23

• Citovat
  • Upravit
2995
20.9.22 10:11

Ja byla na teorii taky jednou, povinna nebyla. :lol: A mas to napsane ve smlouve, ze je povinna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.22 10:36

Teorie

Teorie je povinna. Píšou to všude na stránkách autoškoly. Případně mám pusu, tak se zeptám nebo mám google. Ale to se o to člověk musí zajímat a nečekat, že mu přinesou na podnose vsechno jako doma. Na etesty2. mdcr.cz se dokonce v testu schvaluje, že jsi prošla povinnou teorii a máš splněný počet hodin 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze