Inkluze a zvláštní škola
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Inkluze a zvláštní škola
Ahoj. myslim si že inkluze je lepší než zvláštní skoly.Uz jsem tu několikrát tenkrát psal že jsem chodil do zvláštní a že se mi to nelíbí. Kdyz jsem byl na střední škole na nástavbě v prvaku tak jsem se zabýval myšlenkou proc mě dali do zvláštní když jsem cítil že mi učení vždy slo a mám touhu se vzdělávat. Tim že jsem se zabýval touhle myšlenkou tak mi nezbýval čas na učení a na zkoušky na střední a proto jsem se ani ke zkouškám nedostal a skončil. Trapil jsem se touto myšlenkou protože mi to nedávalo smysl proč zrovna mě tam dali a ztrácel jsem sebevědomí. Takze u inkluze aspoň má každé dítě možnost navázat na studium.Ja tu možnost neměl když jsem byl zaskatulkovanej ve zvláštní a dostat se z ní jen tak nešlo. Dite musí poslouchat přece učitele a rodiče. Tem co na inkluzi nadavaji říkám že nějaký výhody mít může a je to individualni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A touhu krást ti vypěstovali kde? Prý nezbýval čas na učení… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zabýval jsem se myšlenkou, jak mi učení jde a jak se toužím vzdělávat, až jsem neměl čas na učení a zkoušky
![]()
Made my day!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 zaci na tve urovni jsou v inkluzi tak, ze se vzdelavaji v bezne tride, ale uplne neco jineho. Zatimco ja rozebiram slozita souveti, on se uci urcovat rod podstatnych jmen. Ma jine vysvedceni, zamiri na obor na urovni, ktery mas ty. Dekuj za to, ze jsi nemusel absolvovat inkluzi na bezne zakladce. Mel jsi peci odborniku, o ktere se ted zakum v rukou asistentek pedagoga namisto specialnich pedagogu, ani nesni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A zamyslel ses nad tím, jak by ti bylo, kdybys byl za největšího hlupáčka ve třídě? Který dostává speciální úkoly a jsou na něj nižší nároky?
Myslíš, že ty děti to nevidí? Že aby ony měly jedničku musí umět XY stránek, zatímco ty abys měl 1čku stačí umět říct básničku?
Fakt myslíš, že ty děti jsou začleněné stejně? Že mají stejné podmínky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KeckaJ píše:
A zamyslel ses nad tím, jak by ti bylo, kdybys byl za největšího hlupáčka ve třídě? Který dostává speciální úkoly a jsou na něj nižší nároky?Myslíš, že ty děti to nevidí? Že aby ony měly jedničku musí umět XY stránek, zatímco ty abys měl 1čku stačí umět říct básničku?
A proč bych měl být za největšího hlupáka ve třídě? A co kdyby mi učení treba šlo? tak bych z lehké úrovně mohl přejít na úroveň učení mezi ostatní zaky protože bych tu měl tu možnost prostě když asistent zjistí že slabšímu žákovi učení jde na vyšší úrovni tak to oznámí učiteli a ten ho pak zařadí mezi ostatní. Ale tahle možnost ve zvláštní škole nebyla tam byl člověk zaskatulkovanej s tím že se maximálně vyučí na odborném ucilisti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 tak z jakého důvodu na to rodiče vůbec přistoupili? A v jaké třídě? ta inkluze je prostě na nic. Dítě co na běžnou školu nemá může mít 10 asistentů a je to na nic. Zdravé děti ty rozdíly taky vidí. za tebe měli nejvíc bojovat rodiče, ale pokud jsi propadal tak raději ustoupili. jako propadli by další studium taky nemělo význam ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyby ti učení šlo, neskončil bys na zvláštní škole. Určitě jsi musel projít x vyšetřeními, než ses tam dostal. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amalthea píše:
Zabýval jsem se myšlenkou, jak mi učení jde a jak se toužím vzdělávat, až jsem neměl čas na učení a zkoušky![]()
![]()
Made my day!
Skvělý příspěvek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asistent tam je aby žákovi pomáhal to chápu, někteří žáci to třeba opravdu potrebují. Ale když zjistí že žák má hezký známky a jeho potenciál je vyšší než se od něj očekává tak by to měl dát vědět třídnímu učiteli a ten by to měl vzít v potaz a žákovi a rodičům žáka nabídnout běžnou vyuku což u inkluze beru jako možnou vyhodu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Asistent tam je aby žákovi pomáhal to chápu, někteří žáci to třeba opravdu potrebují. Ale když zjistí že žák má hezký známky a jeho potenciál je vyšší než se od něj očekává tak by to měl dát vědět třídnímu učiteli a ten by to měl vzít v potaz a žákovi a rodičům žáka nabídnout běžnou vyuku což u inkluze beru jako možnou vyhodu
Jo, máme holčičku, co má hezké známky. Ve svém individuálním vzdělávacím programu. Kdyby měla splňovat nároky ostatních, tak by propadala a s pětkami pokračovala do vyšších ročníků. Půjde na výuční obor pomocné kuchařské práce a bude muset pracovat pod dohledem. ![]()
- Citovat
- Upravit
@KeckaJ píše:
A zamyslel ses nad tím, jak by ti bylo, kdybys byl za největšího hlupáčka ve třídě? Který dostává speciální úkoly a jsou na něj nižší nároky?Myslíš, že ty děti to nevidí? Že aby ony měly jedničku musí umět XY stránek, zatímco ty abys měl 1čku stačí umět říct básničku?
U syna ve třídě je asistentka u jednoho kluka. Ten kluk je zlý. Dříve se dětem posmíval, že má úlevy, nemusí psát všechno. Za jeho chování ho děti ve třídě mají rády.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Budeš mít asistentku a IVP. Nebudeš na stejné úrovni jako tvoji spolužáci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly píše:
Kdyby ti učení šlo, neskončil bys na zvláštní škole. Určitě jsi musel projít x vyšetřeními, než ses tam dostal.
Jo x vyšetřeníma jsem prosel před 1 třídou to je pravda, těch vyšetření bylo víc záznamy jsou i ve zdravotní kartě takže podle odborníků jsem tam být mel i podle zpráv z mateřské skoly
- načítám...
- Citovat
- Zmínit