Inkluze a zvláštní škola
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Keyllah píše:
tak ale on zkoušel navazující studium (nevím jestli klasiku střední nebo učňák) a ne jednou, ale dvakrát a nezvládl…takže nějaký problém tam asi bude, že?
Jasně, že tam nějaký problém asi byl, třeba ten, že na školu kašlal a neučil se. Lidí, co nedokončili střední, znám víc a nikdo z nich není retardovaný. Pokud Romanovi někdo ty příspěvky nepíše, tak si fakt nemyslím, že by nebyl schopny zvládnout ucňák, pokud by měl dostatečnou vůli do té školy pravidelně chodit a aspoň elementarne se připravovat.
Znám paní, které naopak v nižším školním věku byla dignostikovana lmr, ale ucnak, nastavbu a dokonce i bakaláře silou vůle zvládla. Pak se ale ukázalo, že lmr vůbec nemá, prostě se jí jen nepovedl jeden test. U Romana to může (ale samozřejmě nemusi) byt podobné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evik19 píše:
Jasně, že tam nějaký problém asi byl, třeba ten, že na školu kašlal a neučil se. Lidí, co nedokončili střední, znám víc a nikdo z nich není retardovaný. Pokud Romanovi někdo ty příspěvky nepíše, tak si fakt nemyslím, že by nebyl schopny zvládnout ucňák, pokud by měl dostatečnou vůli do té školy pravidelně chodit a aspoň elementarne se připravovat.
Znám paní, které naopak v nižším školním věku byla dignostikovana lmr, ale ucnak, nastavbu a dokonce i bakaláře silou vůle zvládla. Pak se ale ukázalo, že lmr vůbec nemá, prostě se jí jen nepovedl jeden test. U Romana to může (ale samozřejmě nemusi) byt podobné.
roman opakovane zkousel neeckovy ucnak, zkousel psychotesty na ridice autobusu… Vse neuspesne s argumentaci, ze ridic toci volantem a ucitel neco povida. Jsou tu mraky diskuzi, kde mu snazi treba profesionalni ridici vysvetlit, ze jeho pohled je mimo realitu. Dostal prilezitosti, nezvladl to. Hazi to na system. Naopak se mu dostalo pece, kterou deti v inkluzi na bezne zs. proste nedostanou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:…a na rodiče
roman opakovane zkousel neeckovy ucnak, zkousel psychotesty na ridice autobusu… Vse neuspesne s argumentaci, ze ridic toci volantem a ucitel neco povida. Jsou tu mraky diskuzi, kde mu snazi treba profesionalni ridici vysvetlit, ze jeho pohled je mimo realitu. Dostal prilezitosti, nezvladl to.Hazi to na system. Naopak se mu dostalo pece, kterou deti v inkluzi na bezne zs. proste nedostanou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly píše:
Co ty IQ testy, už na nich byl???
Já jsem už byl na vyšetření IQ u psychologa a na výsledky si mám ještě pár dní počkat a kdybych měl podprůměr tak to tady psát nechci. Vysledky tady psát asi fakt nebudu. Duvod byl ten abych zjistil jak jsem ted na tom
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc si od těch testu neslibuju protože hodně otázek jsem nevedel a někde si nebyl vůbec jistej ale něco jsem taky vedel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evik19 píše:
Já mám už ucnak vystudovanej.Ale odborné uciliste kuchařské práce. Ale ucnak to je
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Já mám už ucnak vystudovanej.Ale odborné uciliste kuchařské práce. Ale ucnak to je
Le Eckovy obor, to neni kuchar, ale pomocné kuchařské práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Le Eckovy obor, to neni kuchar, ale pomocné kuchařské práce.
Jo to vím to už jsem věděl dřív že to jsou jako pomocné prace ale jsem rád ze mám aspoň nějakej ucnak lepší aspoň takovej učňák než jen základní vzdelani
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Jo to vím to už jsem věděl dřív že to jsou jako pomocné prace ale jsem rád ze mám aspoň nějakej ucnak lepší aspoň takovej učňák než jen základní vzdelani
To určitě, cokoliv je lepší nez základní vzdělání
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fiveone píše:
Ale upřímně ty děti chápu. Dcera mi několikrát říkala, že jí jeden kluk mlátí. Když jsem jí jeden den vyzvedávala, tak ten chlapeček běžel k ní a fláknul jí a následně mě. Dost mě překvapilo, že si to nějaké dítě dovolí(jednak praštit dospělého a druhak praštit dítě když ví, že to dospělý vidí).Druhý den jsem v šatně narazila zase na něj a jeho mámu. Tak jsem jí slušně a v klidu řekla, že si dcera stěžuje, že jí mlátí. Okamžitě začala, že o tom nic neví, že je hodnej atd..Jen co to dořekla, přišel ke mně a fláknul mě znova.To už jsem mluvila k němu, že se mi jeho chování nelíbí a jestli se to bude opakovat, tak mu dám na zadek a je mi jedno, že tam má maminku. Ráno když jsem vedla dceru do školky, tak jsem mluvila s paní učitelkou a ta řekla, že ten chlapeček je retardovaný, ale bohužel ho tam musí mít. Že má asistentku, ale neumí navázat kontakt s dětmi a tak do nich strká apod..Prý tomu většinou zabrání včas. Takže jsem dceru upozornila, že pokud se bude něco dít, tak to musí říkat hned a uvidíme jak to bude poračovat.
Podle mě by měl mít rodič zdravý rozum a soudnost, kdy je ještě vhodné dát dítě do běžné školy a kdy už je to na škodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kipa22 píše:
Podle mě by měl mít rodič zdravý rozum a soudnost, kdy je ještě vhodné dát dítě do běžné školy a kdy už je to na škodu.
Bohužel matku dítěte znám, bydlí ve stejném vchodě a dle vyjadřování mi připadá taky lehce retardovaná. Kontakt taky vyžaduje. Když jsme se sem nastěhovali, tak se mi denně snažila chodit na návštěvu, ač mě neznala, to jsem naštěstí uhlídala, protože den po nastěhování jsem zažila s ní šok, když klepala na dveře, já otevřela a ona automaticky ahoj a šla dovnitř. Párkrát jsem byla hnusná a už k nám nechodí klepat. Takže pokud je na stejné úrovni a táhne to tak otec dětí, který vypadá normálně, tak se nedá čekat, že bude přemýšlet nad tím, zda dát dítě do speciální školky. Má ještě jedno starší a to je na tom mentálně ještě hůř, ale to už myslim vozí její muž do speciální školy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kipa22 píše:
Tojo to by měly mít rodiče soudnost jenže oni často poslechnou doporučení od psychologů a ridi se tema doporučeními. Ne teda vždy ale občas jo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roman18 píše:
Vystudovanej učňák… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit