Inkluze a zvláštní škola

Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
5.12.22 23:00
@lucad77 píše:
Naštěstí nezrušili všechny, fungují dál pod jiným názvem, jako my třeba. ;)

Jo, ale dostanou se k vám děcka s IQ kolem 80? Třeba děcka jako Roman? Opravdu ho obdivuju, jak dobře píše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
6.12.22 05:58
@lucad77 píše:

jo, ale decka mame i na beznych zakladkach. Ta jsou ztracena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
6.12.22 07:14
@lucad77 píše:

U nás ve městě je jedna základka, která je rozdělena do více budov a jedna budova je speciální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
6.12.22 08:24
@SAJ píše:
Jo, ale dostanou se k vám děcka s IQ kolem 80? Třeba děcka jako Roman? Opravdu ho obdivuju, jak dobře píše.

Tak s IQ 80 se člověk naučí číst, psát a počítat. To není mentální retardace ještě. Ze zvláštní školy se člověk může naučit normálně počítat, číst psát. Nebrali jsme učivo tak do hloubky v matice, češtině jako to je na základce ale pro běznej život zvláštní škola stačí a na to abych normálně psal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
6.12.22 08:42

@Roman18 za mě jsi udelal v životě kus práce. Mam synovce, už je dospělý, 25 let, vychodil speciální ZS i speciální ucnak, je z nej prodavač. obyčejný kluk, po skole se odstehoval, zije sam bez rodičů, funguje naprosro normálně.
Jaké ma IQ netusim, ale skola pro nej byla boj.
Doma mam dítě s vyvojovou dysfazii, nadmernym. intekektem ( IQ kolem 130) Je dyslektik, učení ho smrtelně nebaví a reálně jako matka budu ráda, když se necim vyuci…A pokud jednou bude psát jako ty, klobouk dole.
Vubec bych se necyklila s tim, jakou máš skolu, IQ, spis bych zapremyslela nad tim, co bys v životě chtel delat, co by tě bavilo a naplnovalo a tim smerem se vydat. Existují i rekvalifikační kurzy, může ti je uhradit i úřad práce. Můžeš se vzdělávat behem zivota, venovat se oblasti, která tě baví.
Hodně štěstí do života!

• Citovat
  • Upravit
1677
6.12.22 08:46

@Anais Brno Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
6.12.22 15:43

A pár spolužáků co ze zvláštní znám tak taky píšou docela dobře a taky se vyučili. Dokonce znám i jednoho co chodil do zvláštní a teď jezdí s kamionem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
6.12.22 15:51

To IQ je docela nízký ale kdybych se asi víc snažil tak by bylo asi o něco větší nevím. Neco se prej dá zlepšit a něco už ne že to je prej vrozeny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
6.12.22 16:01

Připadám si hloupej protože když si chci něco naplánovat a vyřešit tak dokola přemýšlím jak se mít líp ale stejnak nic nevyřeším, nevymyslim a a když něco tak po dlouhý době a dotoho jsem nerozhodnej takže se tomu IQ nedivím ani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
6.12.22 17:39
@Roman18 píše:
Připadám si hloupej protože když si chci něco naplánovat a vyřešit tak dokola přemýšlím jak se mít líp ale stejnak nic nevyřeším, nevymyslim a a když něco tak po dlouhý době a dotoho jsem nerozhodnej takže se tomu IQ nedivím ani

Ty si to moc bereš a moc se v tom babráš Romčo. Vidíš že ti to píšou i jiné ženy než já, které ví, že na tom nejsi tak špatně. Hloupej nejsi, ajnštajnů je holt v lidské společnosti minimum.
Jsi zdravý, máš o sobě dobrý úsudek, máš práci, rodiče…mnozí nemají ani to.
Za mě, jsi docela šikovný mladý chlap a s tím se dá dobře žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
6.12.22 21:16
@SAJ píše:
Jo, ale dostanou se k vám děcka s IQ kolem 80? Třeba děcka jako Roman? Opravdu ho obdivuju, jak dobře píše.

S 80 ne, to není mentální retardace, ale podprůměr. Ovšem ona se ta hodnota IQ taky s věkem mění, je docela možné, že by Roman před těmi 10, 15 lety, kdy do školy nastupoval, tolik neměl. Ovšem někteří naši žáci (IQ max 69) jsou také takto schopni psát, zvlášť na PC. Je pravda, že kdysi bylo to zařazování žáků k nám jednodušší a šlo to i z tzv. mimointelektových důvodů, to už dnes není možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
6.12.22 23:06

@lucad77 asi před 25 lety jsem nastupoval do 1 třídy. To už je docela dávno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
7.12.22 18:38
@Roman18 píše:
@lucad77 asi před 25 lety jsem nastupoval do 1 třídy. To už je docela dávno

No to nic nemění na tom, co jsem psala výše. Střelila jsem ty počty od boku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
8.12.22 21:16

@lucad77 tak je docela možný že do tý zvláštní jsem šel spíš kvůli řeči než kvůli IQ.Do kterýho věku se ta hodnota asi mění co se týče růstu? že bych měl tak málo tenkrát? Takže s podprůměrným intelektem člověk základku asi vychodi. Jinak já proti zvláštní škole už nic nemám protože víc asi naučí než inkluze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
8.12.22 21:41
@Roman18 píše:
@lucad77 tak je docela možný že do tý zvláštní jsem šel spíš kvůli řeči než kvůli IQ.Do kterýho věku se ta hodnota asi mění co se týče růstu? že bych měl tak málo tenkrát? Takže s podprůměrným intelektem člověk základku asi vychodi. Jinak já proti zvláštní škole už nic nemám protože víc asi naučí než inkluze

Hodnota IQ je vypovídající nejdřív od 12 let. Dřív je to spíš orientační, kam dítě zařadit. Celkově se od toho upouští. Popisují se hlavně funkční obtíže a dopady do vzdělávání. Většina našich malých dětí z SPC hodnotu IQ změřenou nemá. I Mensa ji měří až po tom 12. roce.
Intelekt dnes ustupuje do pozadí, důležité jsou jiné věci. A jak se člověk vyvíjí, převažují u něj jiné typy inteligence.

Jsi hodně dobrý. Už o tom nepřemýšlej. Máš práci a potenciál na úplně normální život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze