Úroveň angličtiny u učitelů na 1. stupni

Anonymní
10.9.22 08:07

Úroveň angličtiny u učitelů na 1. stupni

Jsem druhostupňová učitelka přírodních věd, momentálně s polovičním úvazkem, a dostala jsem nabídku na několik hodin učení AJ na ZŠ - 1. stupeň. Dané škole bych vytrhla ten z paty, nečekaně a prakticky ze dne na den jim odešla učitelka na rizikové těhotenství. Sama bych na to čas měla.
Ale nejsem aprobovaná angličtinářka a nepřipadám si v tom ani moc dobrá.
Mám maturitu na úrovni B1, na VŠ jsem měla nějaké volitelné předměty a angličtině se snažím občas věnovat, ale myslím, že jsem stále na B1, žádné další zkoušky nemám. Ředitel mě přesvědčuje, že to stačí.
A mě by zajímalo, jak jsou na tom učitelé a učitelky, kteří vystudovali učitelství pro 1. stupeň - jak moc se tam řeší právě angličtina?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4159
10.9.22 08:21

Nase holka je v 5.tride a jejich AJ je porad strasne zacatecnicka, uz jsme loni chodili bokem. Bud v naprostym klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.22 08:22

Jsem na tom stejne jako ty. Druhostupnova ucitelka prirodnich ved, ucim aj uz 4. rokem na 1.stupni ZS, dokonce vetsinu hodin, protoze jazykari nejsou.
Moje uroven je B2.
Je pravda, ze si obcas s necim nejsem jista a proste vim, ze je to nemohu naucit tak dobre jako jazykar… na druhou stranu, na hodiny se opravdu peclive pripravuji, chodim obcas na ruzna skoleni a snazim se to delat co nejlepe.
Zatim si nikdo nestezoval ;)

Anonym, dost osobni udaje

• Citovat
  • Upravit
19388
10.9.22 08:24

No, a proto to s výukou jazyků vypadá tak jak to vypadá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15504
10.9.22 08:27

Moje dítě je v 5.tride. Angličtinu má od 1.tridy. Ve škole se nenaučilo nic. Teda naučilo se pár slovíček, ale moc jich není. Opakuji skoro pořád to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

No, já jsem dostala přidělenou výuku angličtiny jako třídní učitel, přičemž jediná moje doložitelná známka z angličtiny byla jednička z “těžší” zkoušky na VŠ. Jinak jsem měla němčinu vždy na škole a v té angličtině byla samouk :lol:

• Citovat
  • Upravit
44228

Úplně to stačí. Pokud tam tedy nenarazíš na dítě nadané, které by Tě chtělo nachytávat.
Jazykáři se v pohodě uplatní jinde, kde mají trojnásobný plat. Ani se tomu nedivím. Mám takové lidi kolem sebe-vystudované cizí jazyky se zaměřením na vzdělání a do školství ani náhodou z finančních důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021

Ja teda nejsem ucitelka…. Ale planujes nejake zlepseni v AJ? Dalsi studium? Zkousky? Protoze jinak bys do toho nemela jit, B1 je opravdu dost nizka uroven na to, abys detem davala dobre zaklady.

Ty, ktere tady pisou, ze jejich deti v 5.tride nic neumi, jenom dokazuji, ze ucitel opravdu musi za neco stat. Jinak je to ztraceny cas.

Příspěvek upraven 10.09.22 v 08:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4159
10.9.22 08:29

To vypada, ale asi proste nemaj kam sahnout a jsou radi ze nekoho sezenou. Kdo ji fakt umi nepujde ucit maly decka za ty prachy a nervy, to tak proste asi je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
10.9.22 08:29
@g.sandova píše:
No, a proto to s výukou jazyků vypadá tak jak to vypadá

Ano, je to tak. Vystudovaní se fakt uplatní jinde za trojnásobný plat.
S jednou takovou kamarádkou si navzájem hlídáme děti. Do školství by nešla ani omylem. Má trvalý home Office a spoustu dalších výhod kromě vysokého platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
10.9.22 08:33

@Pears206 a proto sypu peníze do dvou jazyků bokem, co se dá dělat. To jsou aspoň dobře utrácení prachy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
10.9.22 08:35

Bohužel, ta nízká úroveň asi vadit nebude.
Ale možná bych to využila a naťukla ředitele, aby mi zaplatil nějaký kurz na B2 nebo podobnou úroveň cambridge(pokud se v okolí nachází dobrá škola).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.9.22 08:45

Naše nejstarší dostala učitelku v první, která má špatnou pověst. Angličtina je u nás od třetí. Kroužek u ní byl od první. Rodiče si občas stěžují. Chtějí se téhle třídní vyhnout. Tvrdí, že blbě jazyk učí. Má k prvostupňařství i jazyk vystudovaný. Musím se jí zastat. Vždycky se ji zastávám. To vykládají pouze idi.ti rodiče. Dceři dala tahle učitelka velice dobrý základ. Naučila ji, jak se má učit slovíčka. Jaké tempo si udržovat. Vlastně stejným způsobem se učí angličtinu i teď němčinu. Těží na tom stále, jak ji první dva roky dala základ. Prostřední a nejmladší mají jiné učitelky, protože jejich třídí jazyk neučí/ neučila. Jedné učitelce děti trvale říkají sušenka (suchar), protože je taková prudérní a odměřená. Nesnáší ji. Už odešla jinam a na jiné škole ji říkají stejně. Neumí si prostě děti získat. Učit jazyk umí. Je sice studovaná jazykářka. Ale děti ji nechtějí přijmout. Což je velký blok, když učí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
10.9.22 08:51

Přistoupila bych na to jen tehdy, pokud ti škola zaplatí dalsi vzdělávání. Jinak v tom čistě sobecky nevidím žádný benefit pro tebe a ani pro ty děti. Jen škola si vyřeší problém s jazykarem snadnou cestou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
10.9.22 08:53

@Kelsey Hele a proč si na tu první rodiče stěžují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze