Úroveň angličtiny u učitelů na 1. stupni
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@matkabagristy píše:
Ucitele jsou nedostatkovym zbozim. Dehonestace tohoto povolani je jednou z pricin. Pokud ucitele nechcete, nepotrebujete, klidne dehonestujte.
Já myslím, že si pleteš příčinu s následkem. Každý člověk, pokud má pocit, že je okolím špatně vnímán, by si v první řadě měl položit otázku, proč ho tak ostatní vidí. A učitel není výjimkou - nelze nejdřív požadovat uznání, a až pak zlepšit svoji práci. Pokud si skupina rodičů neváží některého učitele, tak bude nejspíš chyba v daném učiteli, a dokud svoji práci nezlepší, uznání nezíská. A platí to i pro jiné profese, to není jenom u učitelů, rozdíl je v tom, že učitel očekává úctu automaticky, pouze proto, že prostě je. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe píše:
Já myslím, že si pleteš příčinu s následkem. Každý člověk, pokud má pocit, že je okolím špatně vnímán, by si v první řadě měl položit otázku, proč ho tak ostatní vidí. A učitel není výjimkou - nelze nejdřív požadovat uznání, a až pak zlepšit svoji práci. Pokud si skupina rodičů neváží některého učitele, tak bude nejspíš chyba v daném učiteli, a dokud svoji práci nezlepší, uznání nezíská. A platí to i pro jiné profese, to není jenom u učitelů, rozdíl je v tom, že učitel očekává úctu automaticky, pouze proto, že prostě je.
nebudu se opakovat. Mladi do skol nenastupuji. To, jak cast verejnosti, ke ktere patris, hodnoti celkove ucitelskou profesi, je zkratka jednou z pricin, proc voli jine zamestnani. Ne jedinou. Uz v prvnim prispevku pisu o dehonestaci POVOLANI, ne jednotlivcu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že je opravdu důležitý, jak učící ten jazyk ovládá, zvláště pak u malých dětí, které ještě nasávají jak houby a takhle si jenom hluboko uloží nesprávné základy atd. Tohle přeučit je pak mnohem těžší, než kdyby začali později s opravdu dobrým učitelem. Tak když nemají kvalitní učitele, je nutný ten další jazyk zavádět? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Capelucia píše:
Já myslím, že je opravdu důležitý, jak učící ten jazyk ovládá, zvláště pak u malých dětí, které ještě nasávají jak houby a takhle si jenom hluboko uloží nesprávné základy atd. Tohle přeučit je pak mnohem těžší, než kdyby začali později s opravdu dobrým učitelem. Tak když nemají kvalitní učitele, je nutný ten další jazyk zavádět?
druhy jazyk se vyresi sam. Bude volitelny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SAJ píše:
Měli. To bezesporu. Ale hele, kde nic není… Znáš to.A mimochodem, přibývají školy, kde první stupně neučí elementaristé - což já teda považuji za horší průšvih. O matikářích, IT, fyzikářích a chemkářích na druhém stupni teda raději ani nemluvě.
Jen se to rodiče málokdy dozví - kdyby tu zakladatelka nenapsala na rovinu, jak na tom je, kdo byste na to u svého učitele přišel?
@SAJ píše:
Měli. To bezesporu. Ale hele, kde nic není… Znáš to.A mimochodem, přibývají školy, kde první stupně neučí elementaristé - což já teda považuji za horší průšvih. O matikářích, IT, fyzikářích a chemkářích na druhém stupni teda raději ani nemluvě.
Jen se to rodiče málokdy dozví - kdyby tu zakladatelka nenapsala na rovinu, jak na tom je, kdo byste na to u svého učitele přišel?
No, nepřišel, že jo. Chlubit se tím asi nikdo nebude. Ale rozdíl v angličtinářích poznat je a to hodně, když má člověk porovnání.
No a chemikáři na prvním stupni - to se opravdu může? Já si naivně myslela, že na 1. stupni můžou učit jen prvostupňoví učitelé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou píše:
Tak na prvním stupni je daleko podstatnější, jak jsi na tom didakticky a jestli umíš učit malé děti, protože to je dost odlišné od toho, jak učíš na druhém stupni. Fakt nepotřebuješ akademickou angličtinu a stejně tak je nebudeš učit složitější gramatické jevy, nebudete číst složitější texty a stejně tak se spíš nedostanete k psaní delších textů.Potřebuješ je naučit základní věci a především se nebát mluvit - což je základní kámen úrazu mnoha českých škol, že tedy jaksi díky trestání jakékoliv chyby se lidi bojí cizí jazyk používat.
Jo, to je fakt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
nebudu se opakovat. Mladi do skol nenastupuji. To, jak cast verejnosti, ke ktere patris, hodnoti celkove ucitelskou profesi, je zkratka jednou z pricin, proc voli jine zamestnani.
Ne jedinou. Uz v prvnim prispevku pisu o dehonestaci POVOLANI, ne jednotlivcu.
Nechválit špatně odvedenou práci - to dělá drtivá většina populace
Nevím, jakou máš o lidech představu, ale asi ne úplně reálnou, pokud si myslíš, že to dělá jenom úzká skupina lidí.
V každé diskuzi o učitelích jsem psala, že znám i dobré učitele, a ty si pro jejich práci vážím, ale pro tebe budu pořád ta, která učitelskému povolání ohromně škodí, protože si dovolím napsat, že někteří učitelé nestojí za starou bačkoru. A přitom jim ty sama děláš medvědí službu tím, jak požaduješ, abychom si je všechny bez výjimky ohromně považovali.
Takže naposled - učitelské povolání jako takové nedehonestuji, pokud si učitelé mezi lidma chtějí zlepšit kredit, měli by sami dbát o to, aby odváděli kvalitnou práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe píše:
Neznám kromě učitelů, jinou profesní skupinou, která by požadovala aktivitu u druhých, aby se zlepšila jejich vlastní situace,Ano, k některým učitelům prostě úctu necítím, ale k některým zase ano a ten první svou situaci rozhodně nezlepší tím, že na mě ukáže prstem a řekne: „Ty si mě nevážíš, udělej s tím něco!“ místo toho, aby se sám zamyslel, proč tomu tak je. A možno je tomu tak i proto, že dělá něco, co dělat neumí, nedělá to dobře, a následně to pak nedělá rád.
Takže opravdu nevím, jestli povzbuzování někoho, aby učil něco, co sám neumí, toto vnímání zlepší…
Výborně.
Není nic lepšího než názorná ukázka
Zamýšlíme se už třicet let.
Tady je výsledek. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru píše:
No, nepřišel, že jo. Chlubit se tím asi nikdo nebude. Ale rozdíl v angličtinářích poznat je a to hodně, když má člověk porovnání.
No a chemikáři na prvním stupni - to se opravdu může? Já si naivně myslela, že na 1. stupni můžou učit jen prvostupňoví učitelé.
Obcas probleskne, i tady na epipi, ze 1. tridu uci inzenyrka. To je hodne spatne. Jinak na 1. stupni mohou ucit i druhostupnari. Ja sama mam zkusenosti s vyukou od 3. tridy, Vzdelani mam pro 2. a 3. stupen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@J_Doe píše:
Nechválit špatně odvedenou práci - to dělá drtivá většina populaceNevím, jakou máš o lidech představu, ale asi ne úplně reálnou, pokud si myslíš, že to dělá jenom úzká skupina lidí.
V každé diskuzi o učitelích jsem psala, že znám i dobré učitele, a ty si pro jejich práci vážím, ale pro tebe budu pořád ta, která učitelskému povolání ohromně škodí, protože si dovolím napsat, že někteří učitelé nestojí za starou bačkoru. A přitom jim ty sama děláš medvědí službu tím, jak požaduješ, abychom si je všechny bez výjimky ohromně považovali.
Takže naposled - učitelské povolání jako takové nedehonestuji, pokud si učitelé mezi lidma chtějí zlepšit kredit, měli by sami dbát o to, aby odváděli kvalitnou práci.
no, v teto diskuzi jsi predvedla, jak to mas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
no, v teto diskuzi jsi predvedla, jak to mas
Nejen tady.
Ale alespoň je konzistentní, to se cení.
Velmi se těším na vlnu odborníků z praxe. Zaplať bůh se mezi nimi sem tam najdou i skvělí lidi, ale většina bude prostě a jednoduše neúspěšná jinde. Tož hurá do škol. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy Já nerozumím jedné věci, já přistupuji ke každému člověku s úctou, pokud mě nepřesvědčí, že si ji nezaslouží.
To je snad základní slušnost.
Tak proč bych k někomu měla přistupovat rovnou tak, že moji úctu nemá, ačkoli ho vůbec neznám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, mám pocit, že nejvíc nenávistní a sarkastické komentáře tady mají zrovna učitelky… a to zřejmě proto, že jsem neprojevila automatickou úctu, ale naopak si dovolila napsat, že někdy/někteří nedělají všechno správně.
Tak nevím @SAJ @matkabagristy, myslíte, že jste zlepšily vnímání učitelů? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mariane.B píše:
@matkabagristy Já nerozumím jedné věci, já přistupuji ke každému člověku s úctou, pokud mě nepřesvědčí, že si ji nezaslouží.
To je snad základní slušnost.
Tak proč bych k někomu měla přistupovat rovnou tak, že moji úctu nemá, ačkoli ho vůbec neznám.
kde pisu, ze mas pristupovat ke vsem s uctou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit