Úroveň angličtiny u učitelů na 1. stupni
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Tichošlápek píše:
Přistoupila bych na to jen tehdy, pokud ti škola zaplatí dalsi vzdělávání. Jinak v tom čistě sobecky nevidím žádný benefit pro tebe a ani pro ty děti. Jen škola si vyřeší problém s jazykarem snadnou cestou
Tak pro ni v tom benefit je. Vyšší úvazek, více peněz, vyšší odměny, vyšší osobko
Pokud jde o nadúvazek, tak další dovolená.
Ony ty platy ve školství úplně marné nejsou, to jen ve srovnání s korporátem je to plivanec. Nedivím se, když má někdo možnost jít jinam, tak jde.
Co se týče školy, záleží, jak je velká, jestli by novému angličtináři byla schopna nabídnout rozumný úvazek, aby to pro něj bylo zajímavé po všech stránkách, případně ještě kombinace s něčím jiným.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hrozne. Pak se divime, ze nam v cizich jazycich ujel vlak. Jak nekoho muze napadnout poverit cloveka s urovni B1? Radeji nechci slyset tu vyslovnost…
To neni nic proti tobe, zakladatelko. Spis povzdechnuti nad systemem. Tobe by to asi pomohlo vzít, ale… Ja bych to nebrala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mariane.B píše:
@Kelsey Hele a proč si na tu první rodiče stěžují?
Protoze je podle nich moc tvrdá a přísná. Stěžují si rodiče dětí, které se nechtějí učit. Až odejde do důchodu, tak budou brečet a vzpomínat. Druhá dcera měla tu, které říkají sušenka. Dva roky jsem ji chodila na hodiny asistovat. Ona učit umí. Její hodiny byly fajn. Ale cokoli řekne, tak je zbytečné. Prostě těm dětem nesedí. Hodí se spíš ke starším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro instituci je lepší až na výjimky(osoby se zdravotním znevýhodněním, důchodci se všemi typu důchodů, příjemci rodičovského příspěvků-tyto skupiny jsou naopak zdroje nemalých úspor), je výhodnější zaměstnávat jednu osobu na větší úvazek než více osob na menší úvazek.
Je to k vůli administrativní zátěži a odvodům pojistného.
Neplatí to jen pro školy, ale i pro firmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vadí a nevadí. Většina dětí je na tom blbě a nic je nezajímá, ale vždycky se ve třídě najde jedno dítě, co je buď hodně učenlivé a zvídavé a nebo tu angličtinu má klidně na FCE už ve druhé-třetí třídě, a pak je otázka, jak se popereš s případnými otázkami na věci, které neznáš a jak se k tomu postavíš…
Takže spíš je to o sebevědomí, protože zas vím, že spolužák učil ještě na VŠ SŠ studenty a s tou B2 vystačil. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Protoze je podle nich moc tvrdá a přísná. Stěžují si rodiče dětí, které se nechtějí učit.
Smutné, ale bohužel je to časté…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sára 1 píše:
Moje dítě je v 5.tride. Angličtinu má od 1.tridy. Ve škole se nenaučilo nic. Teda naučilo se pár slovíček, ale moc jich není. Opakuji skoro pořád to samé.
U nás to samé, raději jsme dítěti zaplatili 1× týdně soukromou on-line lekci angličtiny a teď si na hodinách AJ s dovolením paní učitelky čte knížku. První 3 roky kolem dokola probírali pár slov, hlavně asi 5 barev. A to je daná škola brána jako jazyková, jelikož je tam cizí jazyk od 1. třídy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zalezi…jestli budes ucit treba prvnaky (nebo proste prvni rok), tak to se nauci tak 20 slovicek a slus, to zvladne pomalu kdokoliv…nejsem ucitelka, ale slysela jsem ucitelku meho prvnaka vloni behem online vyuky a mela jsem co delat, abych to rozdychala…bohuzel no. Slovicka jeste ok, ale i v pomerne jedoduchych vetach delala chyby…takze uroven je asi takova ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ach jo, a potom se můžeme divit, že děcka po 3-5 letech angličtiny ve škole neumí nic. Neber si to, prosím, osobně. To není nic proti tobě. Ale myslím si, že jazyky by měli vyučovat aprobovaní učitelé.
Mmch - B1 mají šikovnější děcka v 5. třídě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
....
@Anonymní píše:
Jsem druhostupňová učitelka přírodních věd, momentálně s polovičním úvazkem, a dostala jsem nabídku na několik hodin učení AJ na ZŠ - 1. stupeň. Dané škole bych vytrhla ten z paty, nečekaně a prakticky ze dne na den jim odešla učitelka na rizikové těhotenství. Sama bych na to čas měla.
Ale nejsem aprobovaná angličtinářka a nepřipadám si v tom ani moc dobrá.
Mám maturitu na úrovni B1, na VŠ jsem měla nějaké volitelné předměty a angličtině se snažím občas věnovat, ale myslím, že jsem stále na B1, žádné další zkoušky nemám. Ředitel mě přesvědčuje, že to stačí.
A mě by zajímalo, jak jsou na tom učitelé a učitelky, kteří vystudovali učitelství pro 1. stupeň - jak moc se tam řeší právě angličtina?
Kamarádka vydržela na ZŠ Žernosecká 7 let - sama nechápe jak to.
Učí druhý stupeň - zeměpis, přírodopis a tělocvik, na této škole, aby měla hodiny, učila kde co.
Jeden čas i angličtinu, umí asi podobně jako já, takový ten věčný začátečník A1? No a dala jí druhou třídu. Ta škola je myslím ještě se zaměřením na jazyky.
Ptala jsem se jí, jak to dělá?
Odpověděla: Jsem hodinu před nimi.
Ale tak druhá třída se asi ještě dá.
Ani z Aj nematurovala, já jo, ale to tenkrát byl jiný level.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud te daji k uplnym zacatecnikum, nemel by to byt problem. Tam jsou pisnicky, zviratka, barvy… Skutecna vyuka aj zacina tak v 5. tride.
A ti, kteri jsou s vyukou nespokojeni, by se mohli zamyslet nad tim, proc to tak je. A bude hur.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel to bude stačit..angličtinu na prvním stupni učí i moje máti, která je už v důchodu a nikdy žádné vzdělání z AJ neměla (ani se neučila aj ve škole).
Když jsem poslouchala online hodiny aj našeho mladšího na 1.stupni, kde učitelka mluvila jen český a děti jen skládaly věty dohromady, pochopila jsem, proč na jednoduchou otázku -how are you odpověděl -coze? a složit větu pak trvalo asi 5 minut.
- Citovat
- Upravit
Tak na prvním stupni je daleko podstatnější, jak jsi na tom didakticky a jestli umíš učit malé děti, protože to je dost odlišné od toho, jak učíš na druhém stupni. Fakt nepotřebuješ akademickou angličtinu a stejně tak je nebudeš učit složitější gramatické jevy, nebudete číst složitější texty a stejně tak se spíš nedostanete k psaní delších textů.
Potřebuješ je naučit základní věci a především se nebát mluvit - což je základní kámen úrazu mnoha českých škol, že tedy jaksi díky trestání jakékoliv chyby se lidi bojí cizí jazyk používat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
Pokud te daji k uplnym zacatecnikum, nemel by to byt problem. Tam jsou pisnicky, zviratka, barvy… Skutecna vyuka aj zacina tak v 5. tride.
A ti, kteri jsou s vyukou nespokojeni, by se mohli zamyslet nad tim, proc to tak je. A bude hur.
Nad tím se zamýšlím už 7 let. Ale z pohledu rodiče moc nevím co s tím
Teda krom toho, že jsem děti odlifrovala na víceletý gympl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru píše:
Nad tím se zamýšlím už 7 let. Ale z pohledu rodiče moc nevím co s tímTeda krom toho, že jsem děti odlifrovala na víceletý gympl.
jako rodic s tim neudelas nic. Snad jen neprispivat k dehonestaci povolani ucitele. Mnohe odradi uz jen to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit